Rond de Tafel

Rond de tafel met… YouTuber Kazooie94

Rond de Tafel
Chris
@fifabenelux

Chris van Deuren runt al sinds 1998 de FIFA Benelux site. Sinds dat jaar is Chris al bezig met het schrijven van artikelen omtrent de FIFA-serie, vele events in zowel binnen- als buitenland werden bezocht om de community te voorzien van het laatste nieuws en indrukken van speelsessies. Chris is verantwoordelijk voor de technische en inhoudelijke aspecten van FIFA Benelux

In een nieuwe serie Rond de Tafel interviews nemen we een kijkje achter de schermen van de FIFA Community. Begin deze maand spraken we met Data Editor Bas over zijn werkzaamheden aan de team- en spelergegevens. Vandaag gaan we verder met een andere Nederlander, Kazooie94, hij staat bekend om zijn YouTube videos.

Welkom Kazooie94, leuk dat je tijd voor ons gevonden hebt om onze vragen te beantwoorden, kun je je allereerst even voorstellen?

Ik stel me even voor mijn naam is Alex, beter bekend als ‘Kazooie94’ op Youtube en ik ben 17 jaar oud. Ik ben een Nederlandse FIFA Youtuber die online goals compilaties upload op mijn Youtube kanaal genaamd Kazooie94.

Momenteel zit ik in het basis jaar van een Grafische opleiding in Rotterdam. Mijn hobbies zijn voetballen, gamen en natuurlijk FIFA videos maken.

Wat is de grootste reden voor jou om de acties en doelpunten die je maakt in FIFA te uploaden naar YouTube?

De grootste reden voor mij is te laten zien dat je op veel verschillende manieren mooie doelpunten kan scoren en je tegenstander voor schut te zetten met skill moves.

Je bent één van de vele YouTube-ers die FIFA filmpjes upload, wat probeer je extra te doen zodat jouw filmpjes bekeken worden?

Ik probeer met iedere video die ik upload orgineel te zijn. Bijvoorbeeld met het scoren van bepaalde doelpunten, want als je in iedere video de zelfde goals ziet (dezelfde combo’s van skill moves) dan kan ik begrijpen dat het al snel saai wordt om naar te kijken.

Hoeveel tijd komt er bij kijken om een compilatie te maken van FIFA-clips omdat het veel meer is dan alleen één filmpje maken en uploaden?

Het kost redelijk veel tijd, omdat je de goals die je wilt gaan gebruiken ook nog moet gaan scoren en dat lukt niet altijd kan ik je vertellen, haha.

In FIFA 11 en FIFA 12 uplodate ik altijd series genaamd ‘’Super Sundays’’. In die series probeerde ik iedere Zondag een nieuwe video te uploaden, dus ik zou zeggen dat het ongeveer een week duurt om de video klaar te hebben.

Jij was als enige Nederlander uitgenodigd voor het FIFA 13 Community Event voor YouTube-ers, wat vond je ervan om samen met de grote namen als Wepeeler, KSIOlajidebt en Hjersepth de game te testen en video-content met hen te maken?

Het was echt een hele leuke ervaring kan ik je vertellen! Helemaal als je de enigste Nederlander bent.

Bovendien was dit mijn tweede uitnodiging, want eerder dit jaar mocht ik ook al naar Engeland komen om de nieuwe FIFA STREET te testen.

Heb je nog ideeën voor filmpjes welke je in FIFA 13 wilt maken, die je wilt delen met de FIFA Benelux community?

Ik hoop de series genaamd Super Sundays weer te kunnen uitbrengen, want die vonden mijn volgers altijd het leukst om naar te kijken.

En hopelijk kan ik een wat groter project uitbrengen genaamd ‘’Unlocked 2’’

Wat zouden FIFA Benelux leden moeten doen om ook bekend te worden als YouTube-er.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je er altijd plezier in blijft houden en zo orgineel mogelijk blijft, want dat trekt veel kijkers aan!

Hoe reageert je omgeving, familie en vrienden, op je bekendheid op YouTube?
In het begin vonden ze het allemaal maar raar, want waarom zou je een video uploaden met doelpunten van een voetbal spel?

Maar toen ik eenmaal wat bekender werd en werd uitgenodigd door de maker van het spel, EA, waren ze wel heel trost op mij.

Welke voor- en nadelen zitten aan een bekende YouTube-er zoals jij inmiddels bent?

De voordelen zijn dat je met je hobby weliswaar geld kan verdienen, dat kan alleen als je Youtube partner bent en dat ben ik op het moment niet. Hoe gek het ook klinkt er zitten toch wel een paar nadelen aan, want als je een hele week bezig bent met het maken vaan één filmpje en je moet nog eens naar school, huiswerk maken en leren. Dan hou je natuurlijk weinig tijd over om met je vrienden eens uit te gaan.

Bij deze bedanken we Kazooie94 voor zijn tijd, mocht je na het lezen van dit interview benieuwd zijn naar zijn YouTube filmpjes, kijk dan snel op youtube.com/Kazooie94

Meer in Rond de Tafel

Rond de tafel met… Kalax03

Michelangelo29 maart 2014

Rond de tafel met… kevinhazard19

Michelangelo20 februari 2014

Rond de tafel met… Cazorlagunner

Michelangelo30 januari 2014