Rond de Tafel

Rond de tafel met… kevinhazard19

Rond de Tafel
Michelangelo
@fifabenelux

Michelangelo was sinds maart 2013 aan FIFA Benelux verbonden als redactielid, waarin hij zich bezighield met schrijven van artikelen over FIFA 14 en de opvolgers hiervan. Deze redactie-medewerker houdt zich veel bezig met het spelen van FIFA, vooral met het maken van realistische carrières. Is verantwoordelijk voor de Rond de Tafel-serie. In de zomer van 2014 stopte Michelangelo als crewlid van FIFA Benelux.

Deze week hebben wij kevinhazard19, buiten het forum beter bekend als Kevin, te gast aan onze tafel. Ontdek hieronder wat deze veelbelovende MBO-student zo trekt in voetbalstadions en ook wat hem zo trekt in de kermissen. Je leest het allemaal hieronder in een open en variërend interview!

Welkom kevinhazard19! Jij kwam naar ons toe, omdat je graag een interview wilde. Nu is het dan zover. Allereerst, vertel de leden eens wie er achter het profiel kevinhazard19 schuilt. 

Hallo, ik heet Kevin en ik ben 19 jaar oud. Ik woon in Zevenaar samen met mijn ouders en zusje. Ik zit op het MBO in het derde leerjaar van de opleiding middenkaderfunctionaris bouw. Ik sport zelf niet, maar wanneer de zomerdagen aanbreken ben ik vrijwel iedere avond te vinden op het voetbalveld met vrienden. Verder tennis en snooker ik regelmatig met vrienden, gewoon als vermaak. Daarnaast is voetbal natuurlijk het hoofdonderwerp in mijn dagelijkse leven. Ik speel dagelijks FIFA en volg daarnaast veel Europese topcompetities op televisie. Real Madrid is mijn club waar ik van hou en trots op ben en daarnaast bezoek ik regelmatig wedstrijden van Schalke04. Ook Man City geniet mijn voorkeur. Verder ben ik gek van de kermis en vuurwerk.

Je doet dus een MBO studie. Is dit al je laatste jaar, of moet je hierna nog een jaartje? Wat houd middenkaderfunctionaris bouw precies in? Wat kan je er later mee worden bijvoorbeeld?

De opleiding duurt vier jaar, dus na dit jaar moet ik nog een jaar. Middenkaderfunctionaris bouw is eigenlijk een duur woord voor bouwkunde. We leren nu veel over de basis die wordt toegepast in de woningbouw. Na deze opleiding kan je bijvoorbeeld te werk gaan als assistent uitvoerder. Echter wil ik doorstuderen op het HBO en Universiteit, omdat ik graag later architect wil worden, en dan bijvoorbeeld meehelpen aan het ontwikkelen en ontwerpen van grote bouwwerken of voetbalstadion.

Oke Kevin, dat klinkt goed hoor! Na je HBO of eventueel Universitaire opleiding kunnen we jou dus als architect verwachten? Waar komt die interesse vandaan? Doet je familie dit werk ook?

Ik heb altijd al veel interesse gehad in voetbalstadions. De bouw ervan is erg fascinerend om te volgen. Neem bijvoorbeeld het nieuwe Geoffroy Guichard van Saint Etienne, een prachtig ontwerp dat bijna af is. Het boeit me echt om te zien hoe van een oud stadion iets geheel nieuws wordt gemaakt. Mijn familie heeft verder niks met de architectuur achtergrond. Als alles goed verloopt moet ik zeker nog ruim 7 jaar studeren voordat ik deze droombaan kan realiseren.

Je wil dus echt puur en alleen gaan verdiepen in de grote concepten als voetbalstadions? Een “gewone” (binnenhuis)architect trekt je niet zo aan begrijp ik?

Uiteraard zou ik al blij zijn als architect voor kleinere projecten maar mijn droom is toch echt om mee te mogen werken aan de ontwikkeling van grote projecten waaronder dus voetbalstadions, dat is echt hetgeen waar ik naar wil streven.

Er zijn nogal wat mooie, grote voetbalstadions gebouwd. Bekenden zijn Santiago Bernabéu, Wembley (enkel finales worden hierin gespeeld) en Camp Nou. Bernabéu en Camp Nou willen ze zelfs gaan uitbreiden / verbouwen. Wat vind jij het mooiste voetbalstadion dat er is of wat ooit gebouwd is?

Een voetbalstadion heeft voor mij maar een paar welstellende eisen nodig, dat zijn de tribunes/constructie en de vorm van het stadion. Capaciteit is bijzaak. Zo vind ik het nieuwe stadion van Saint Etienne erg fraai vanwege zijn unieke vorm. Bernabeú is natuurlijk een fascinerende voetbaltempel, dat er verbouwd wordt heeft niet mijn voorkeur, omdat het allemaal zo high-tech wordt. Rayo Vallecano heeft ondanks hun krappe stadion toch een uniek en prachtige speelplek, pal tussen de flats en woonwijken, dat spreekt mij ook erg aan. Voor mij persoonlijk is het Bernabéu het mooiste voetbalstadion dat er ooit gebouwd is. Niet zo zeer omdat ik een voorkeur heb voor Real Madrid, maar meer vanwege de fascinerende tribunes. Je voelt je echt klein als je in het stadion zit daar. Tribunes dicht op veld, ook dat is een absoluut pluspunt, niets is lelijker dan zo sintelbaan in een voetbalstadion.

Ben je ooit al eens in Santiago Bernabéu geweest?

Ja, tijdens mijn vakantie in Madrid heb ik zowel Bernabéu, als Vicente Calderon, als Estadio Vallecas bezocht.

Waar komt je passie en liefde voor Real Madrid vandaan?

Toen ik pas echt de Europese competities ging volgen. Ik leerde het Spaanse voetbal kennen en dat was voornamelijk door de El Clasico’s. Die van 2006/2007 waarin Real Madrid 3-3 speelde in Camp Nou was er een waarin ik echt liefde ben gaan voelen voor Real Madrid. Sindsdien heb ik vrijwel elke wedstrijd van Real Madrid gekeken, de passie die van de spelers en fans afstraalt doet mij goed. Elke wedstrijd geniet ik weer van de trots die de spelers uitstralen die voor Madrid spelen en die trots slaat bij mij aan tot passie voor de club. Helaas is Madrid niet naast de deur maar als dat wel zo was dan bestond mijn leven denk ik vrijwel alleen uit Real Madrid.

Mooi om te horen, Kevin! Je vertelde ook dat je fan was van Schalke 04 en Manchester City. Wat trekt je in deze clubs aan? City wordt namelijk (net als Real Madrid) omschreven als gigantische koop-club. Zie jij dit ook zo?

Ik bezoek regelmatig een wedstrijdje van Schalke04 mee, puur omdat het lekker dichtbij is van hier (45 minuten). Ik volg ze, maar daar blijft het dan ook wel bij, het is meer gewoon af en toe met vrienden of me pa lekker een wedstrijdje bezoeken in de Bundesliga, heb veel sympathie voor ze. Manchester City is echter zo gekomen, ik was een enorme fan van Agüero in zijn Atlético Madrid tijd. Mede door het volgen van Spaans voetbal zag ik Agüero dus vaak in actie bij Atlético. Op dat moment volgde ik de Premier League ook al maar was ik neutraal, er was niet echt een club die mijn voorkeur had, ik genoot gewoon van de mooie Engelse sfeer en het lekkere snelle en vooral mannelijk voetbal in die competitie. Nadat Manchester City dus Agëero kocht ben ik City dus wat beter gaan volgen, mede door hun enorme financiële mogelijkheden konden ze een leuk team opbouwen. Ook David Silva en tegenwoordig Negredo en Navas kende ik al uit hun tijd bij Sevilla en Valencia, in Spanje. Met name de kampioenswedstrijd tegen QPR staat me nog altijd op het netvlies toen City een 1-2 achterstand omboog vanaf minuut 91 en alsnog 3-2 won in extase waarin Agüero Manchester City naar de eerste landstitel sinds 44 jaar schoot, ik ging helemaal uit me dak. Verder volg ik City wanneer ik tijd heb en het kan zien. Wat betreft het onderwerp koopclubs; natuurlijk geeft City voor een godsvermogen uit aan spelers en Real Madrid ook. Echter heb ik een beetje het idee dat mensen de koopclubs over een kam scheren, er zijn ook zat clubs die ook kopen alleen in mindere mate en in een langer termijn. Daarbij wordt bij City alles betaald door de eigenaar, dus is het hun eigen keuze of ze veel of minder uitgeven aan spelers. Daarnaast hebben zowel Real Madrid als Manchester City een goede jeugdopleiding met geweldige talenten rondlopen. Nee, dat woord ‘koopclub’ word ik niet warm of koud van.

Dat vind ik erg mooi gezegd! Als je mocht kiezen, welke competitie vind je dan het mooiste? Is dat de mannelijke, Engelse, Barclays Premier League, de Spaanse Liga BBVA of de Duitse Bundesliga?

Dat zijn alle drie topcompetities die ik graag kijk. Stuk voor stuk hebben deze hun charmes op hun eigen wijze. Als ik echt zou moeten kiezen dan vind ik qua sensatie en spel de Premier League het mooiste, maar aan de andere kant vind ik Spanje leuker om te volgen, zeker kleinere clubs als Valladolid tegen Granada bijvoorbeeld. Dat zijn soms echt wedstrijden die de moeite waard zijn om te kijken. Duitsland volg ik ook wel vaak, maar dan blijft het eigenlijk alleen bij wedstrijden van de traditionele top 3, voor rest is het vooral op de Duitse tv samenvattingen kijken van overige wedstrijden. Bij Spanje en Engeland kan ik ook de kleinere clubs gewoon zien.

Heb je eigenlijk ook nog een Nederlandse club die je support?

Vroeger was ik voor Ajax, maar dat kwam meer doordat mijn vader voor Ajax is en het zo in de familie wordt overgedragen. Mijn zusje is echter voor PSV en ik ga daar regelmatig heen. Ik heb de laatste 5 jaar nauwelijks iets met Nederlandse clubs. Ik volg de Eredivisie wel, maar een specifieke voorkeur voor een bepaalde club heb ik niet.

Goed, je vertelde ook dat je de kermis leuk vind om heen te gaan. Ga je dan naar de grote kermissen, zoals die in Weert (Limburg) of in Tilburg (Noord Brabant)? Of meer de lokale kermis bij jou in de buurt?

De kermis in Tilburg staat altijd bekend als grootste en mooiste, die bezoek ik dan ook ieder jaar wel minstens 1, of soms 2 dagen. Maar voor het echte werk ga ik naar onze oosterbuurtjes. Daar is kermis een groot volksfeest. Vanaf 2011 bezocht ik Düsseldorf en Herne (twee van de grootste kermissen ter wereld met meer dan 4 miljoen (!) bezoekers in 10 dagen tijd). Liefde op het eerste gezicht, zo kan je het omschrijven, als je eenmaal daar bent geweest wil je terugkomen. Ik raad het iedereen aan om daar eens een dagje heen te gaan met familie of vrienden.

Haha, wat leuk zeg! Hoe kom je daar zo bij eigenlijk?

Ik bezocht vaker kermissen gewoon met mijn vader of met mijn familie in onze stad of een dagje Tilburg. Naar mate ik ouder werd ben ik vooral op kermisfora gaan aanmelden en zodoende is het kermis virus in mij gekomen. Eerst was het alleen Tilburg en Best, maar later kwamen daar ook Eindhoven, Weert en Uden bij, dus het heeft zich vrij snel uitgebreid. Attracties vond ik vroeger als kind al prachtig om te zien, voor een klein bedrag een ervaring beleven in een stalen machine van soms miljoenen Euro’s, dat geeft mij een kick! En niet alleen de attracties zorgen ervoor dat ik graag naar een kermis ga, ook de sfeer die er hangt en het gevoel van even er tussen uit is een grote factor waardoor ik de laatste tijd een echte kermis fanaat ben geworden.

Zo leren we nog eens wat, een kermisfora! Wat grappig! Spreek je ook met mensen van dat forum af?

Ik heb nog vrij nieuw, tenminste vanaf voorjaar 2011 actief op dat forum. Ze organiseren wel meetingen en andere uitjes maar ik ken vrijwel niemand in het echt. Wellicht dat ik in de toekomst, als ik zelfstandiger ben en minder afhankelijk van familie en school, eens een keertje mee kan gaan naar zo’n meeting, lijkt me erg leuk om nieuwe mensen met dezelfde passie te kennen!

Ja dat is zeker zo. Waar heb je het zoal over op zo`n forum? Is het met FIFA Benelux te vergelijken? Daarmee bedoel ik, nieuwe atracties, nieuwe kermissen, data van bekende kermis die er worden besproken etc..

Ja het is erg te vergelijken. Er zijn verschillende onderdelen in zo’n forum. Denk daarbij aan pretparken binnenland en buitenland, dan heb je de afdeling kermis, nieuwe attracties, binnenlandse kermissen buitenlandse kermissen en de kermis komt, daarin posten mensen pachtlijsten, dat houdt in, de line-up voor een kermis. Kortweg, een lijst met attracties die naar een plaats komt. Iedereen kan dus informatie uitwisselen met elkaar en ervaringen, fotoreportages en nog veel meer delen met elkaar. Ook is er nog véél meer te zien op zo’n forum. Modelbouw, meetings , kletshoekje, kortom er is genoeg te zien. Vergeleken met FIFA Benelux is de opbouw van het forum vrijwel gelijk, enigste verschil is dat de opzet van dat kermisforum vrij groot is. Maar forums spreken me altijd erg aan.

Nou, Kevin, we zijn erg veel over je te weten gekomen. We hopen je nog lang te kunnen verwelkomen hier op FIFA Benelux. Bedankt voor je tijd en je openheid, ik hoop dat je het zelf ook leuk vond.

Van hetzelfde! Ik hoop zelf ook dat ik nog lang actief ben hier op FIFA Benelux, al is het maar om mijn FIFA ervaringen te delen en mensen met dezelfde hobby te informeren. Ik vond het interview in ieder geval erg leuk, dit was ook nieuw voor mij!

 

Reageren op dit interview kan in dit topic.

Meer in Rond de Tafel

Rond de tafel met… Kalax03

Michelangelo29 maart 2014

Rond de tafel met… Cazorlagunner

Michelangelo30 januari 2014

Rond de tafel met… Frank’

Michelangelo27 augustus 2013