Rond de Tafel

Rond de tafel met… Kalax03

Rond de Tafel
Michelangelo
@fifabenelux

Michelangelo was sinds maart 2013 aan FIFA Benelux verbonden als redactielid, waarin hij zich bezighield met schrijven van artikelen over FIFA 14 en de opvolgers hiervan. Deze redactie-medewerker houdt zich veel bezig met het spelen van FIFA, vooral met het maken van realistische carrières. Is verantwoordelijk voor de Rond de Tafel-serie. In de zomer van 2014 stopte Michelangelo als crewlid van FIFA Benelux.

Vandaag schuift redactie-lid Kalax03 aan, bij ons aan de tafel. We komen onder andere meer te weten over zijn eigen YouTube kanaal en zijn liefde voor Arsenal. Benieuwd wie er achter zijn de avatar schuilt? Wacht niet langer en lees het.

Beste Kalax03, welkom aan onze tafel! Fijn dat je tijd wilde vrij maken om meer over jezelf te vertellen. Allereerst: stel jezelf even voor, zodat de leden van FIFA Benelux weten wie er achter Kalax03 schuilt.

Nou achter ‘Kalax03’ schuilt Zakariya, ben momenteel 19 jaar oud. Ik woon momenteel nog lekker thuis met mijn familie: ouders, 1 broer en 1 zus/zusje. Los van FIFA Benelux en FIFA, ben ik graag bezig met media en ICT. Ik houd, los van voetbalgames, heel erg van gamen. Ik volg ook momenteel een ICT opleiding, ICT medewerker beheer niveau 3.

Hoe lang duurt je opleiding nog? Is dit je laatste jaar van niveau 3?

Dit is inderdaad mijn laatste jaar van niveau 3, hierna ga ik ICT beheer niveau 4 proberen te volgen.

Wat kan je, nadat je je diploma niveau 4 hebt behaald, allemaal doen met je gevolgde studie?

Uiteraard bij ICT bedrijven/afdelingen werken, wat ik precies nog ga doen na mijn studie, zie ik dan wel, ik wil eerst snel mijn niveau 4 diploma halen. Misschien ga ik heel wat anders proberen, ik zie het wel dan.

Je zei dat je ook veel houdt van media. Veel mensen weten ondertussen dat jij een eigen YouTube kanaal hebt. Hoe ben je hier zo opgekomen?

Nou, toen ik nog 16 was, kwam ik op het idee FIFA video’s te gaan uploaden, uiteraard trokken deze weinig hits, maar ik begon toen ook nog maar net met programma’s zoals Adobe Premiere. In de loop der jaren werd ik er steeds beter in, dus ook mijn video’s kregen steeds betere kwaliteit. Toen FIFA 13 uit kwam, besloot ik actief FIFA content te gaan uploaden. Deze video’s kregen helaas niet veel views, maar wel loyale kijkers. Met de release van FIFA 14 op komst, besloot ik video’s van hogere kwaliteit te produceren, dit trok wel de nodige kijkers. Momenteel ben ik bezig met FIFA 15 video’s, FIFA 14 video’s zijn alweer achterhaald in de FIFA scene van Youtube.

Hoe ben je eigenlijk op de naam Kalax03 gekomen?

Nou, ik heb het niet bedacht, mijn broer heeft zomaar wat ingevuld toen hij een PS3 account aanmaakte destijds. Blijkbaar vind ik het wel iets hebben, haha.

Sinds augustus 2013 ben je in de crew gekomen van FIFA Benelux. Je sloot je aan bij de redactie. Hoe bevalt dat tot nu toe?

Het bevalt me heel goed hier, desondanks sommige kleine probleempjes gaat het op zich prima, ik vind het up-to-date houden van de FIFA Benelux leden en bezoekers heel leuk!

Dat is te zien ook, want je hebt een neusje voor FIFA nieuws, zo lijkt het! Doe je naast FIFA Benelux, FIFA, je eigen YouTube kanaal en de andere games ook nog iets anders? Heb je een sport of dingen die je buiten de media / games om leuk vind?

Ik ben een fanatieke Arsenal supporter, ik kijk als het kan, elke wedstrijd van Arsenal, het is echt mijn clubje. Ik heb zelf amateurvoetbal gespeeld, alleen ben ik al een tijdje gestopt, er zijn geen teams meer die ‘leuk’ zijn.

Een ware ‘Gooner’ dus. Waar komt de liefde voor Arsenal vandaan? En hoe kijk jij tegen de huidige situatie aan?

Als kind was ik al gecharmeerd van Arsenal. Ik keek op van sterren zoals Henry en het legendarische ‘invincibles’ elftal. De huidige situatie vind ik jammer, ondanks dat Arsenal de kwaliteiten heeft, zit het Wenger niet mee, blessures en een spits, Giroud, die niet in vorm is. De grootste fout van Wenger is dat hij in de winterstop geen nieuwe spits heeft gehaald of heeft kunnen halen. Nog mooier zou Suárez zijn geweest, afgelopen zomer. Wenger moet zijn portemonnee gewoon aankomende transfermarkt opentrekken en een technische spits halen zodat we eindelijk eens wedstrijden kunnen beslissen. Ik weet zeker dat Arsenal kampioen zou zijn als iedereen blessurevrij zou zijn. Arsenal mist een speler zoals Vieira, de enige speler die daarop lijkt is Pogba, welke onrealistisch is om te halen. Diaby had ook de potentie daarvoor, alleen is hij van glas gemaakt, hij zou beter kunnen worden dan Yaya Touré nu is.

Wat hoop je in FIFA 15 terug te zien?

De Champions League erin natuurlijk! Daarnaast Een minder eentonige carrière, daarmee bedoel ik dus echt interactief je carrière kunnen spelen. Dit door interviews eigen te maken en bijvoorbeeld zelf attributen verscherpen op het trainingsveld door middel van oefeningen.
Ook hoop ik dat het spel minder bepaald kan worden door snelheid van spelers en dat je meer mogelijkheden hebt om spelers te bewerken. Daarnaast zou de normale online modus, zonder seizoenen, met een ‘revanche button’ geweldig zijn!

Tot slot: hoe zijn je ervaringen als crewlid t.o.v. wat je eerst had als lid/ bezoeker van FB?

Ik bezocht FIFA Benelux niet echt vaak, omdat ik elders zelf de nieuwsfeitjes te achterhalen. Nu ik crewlid ben, voelt het goed om het ‘zelf’ te publiceren, waardoor FIFA Benelux altijd de eerste Nederlandstalige FIFA site is die als eerste het laatste nieuws heeft. Daar ben ik wel trots op dat ik daar een bijdrage aan lever.

Zakariya, mag ik jou bedanken voor je tijd. Het was leuk een kijkje te nemen achter het profiel van ‘Kalax03’. Hopelijk blijf je nog lang mijn collega in de redactie en kunnen we je nog lang terug vinden op FIFA Benelux.

Geen dank, hopelijk vinden de leden dit leuk om te lezen. Om eerlijk te zijn, heb ik tijdens dit interview twee potjes FIFA gespeeld, waarvan ik in één potje de keeper met een roulette heb uitgespeeld en zodoende heb gescoord. Wie het aandurft tegen mij een ‘potje’ te spelen kan zich melden op het forum. Een tip; je zult de bal weinig hebben dus ik zou een goede counterploeg nemen 😉

Meer in Rond de Tafel

Rond de tafel met… kevinhazard19

Michelangelo20 februari 2014

Rond de tafel met… Cazorlagunner

Michelangelo30 januari 2014

Rond de tafel met… Frank’

Michelangelo27 augustus 2013