Rond de Tafel

Rond de tafel met… Frank’

Rond de Tafel
Michelangelo
@fifabenelux

Michelangelo was sinds maart 2013 aan FIFA Benelux verbonden als redactielid, waarin hij zich bezighield met schrijven van artikelen over FIFA 14 en de opvolgers hiervan. Deze redactie-medewerker houdt zich veel bezig met het spelen van FIFA, vooral met het maken van realistische carrières. Is verantwoordelijk voor de Rond de Tafel-serie. In de zomer van 2014 stopte Michelangelo als crewlid van FIFA Benelux.

Naast al het FIFA 14 nieuws is het nu tijd voor iets anders, namelijk het maandelijkse interview met een FIFA Benelux lid. Deze maand is Frank’, of beter bekend als FrankAFCA, aan de beurt. Wat schuilt er achter deze fanatieke Ajacied? Lees het nu!

Welkom Frank! Leuk dat je tijd voor dit interview vrij wilde maken! Vertel eens even wat voor persoon er schuilt achter deze ras-Ajacied. 

Ik ben Frank, 16 jaar en woon in Middenmeer, een plaatsje in de kop van Noord-Holland, samen met mijn ouders en broertje, van 13 jaar. Mijn hobby’s zijn fitness, hardlopen, fietsen, gamen en natuurlijk uitgaan. Ook ga ik graag naar wedstrijden van m`n favoriete club: Ajax, waar ik al jaren fanatiek fan van ben. Ik heb afgelopen jaar m`n diploma voor TL4 behaald en zal komend jaar de opleiding Commercieel Ondernemen gaan volgen.

Ben je je hele leven al woonachtig in Middenmeer, of heb je vroeger ook nog ergens anders gewoond?

Ik heb eerst 3 jaar in Wieringerwerf gewoond, een dorp in de buurt van Middenmeer. Ik woon nu dus al 13 jaar, bijna 14 jaar in Middenmeer.

Je vertelde dat één van je hobby`s fietsen was. Dat horen we niet veel onder de leden van FB. Fiets je echt wedstrijden, dus de sport wielrennen beoefenen, of is het enkel van je huis naar school fietsen?

Nee, ik fiets geen wedstrijden. Overigens doelde ik op mountainbiken, dit doe ik dan samen met een maat van mij, in een bos, een paar kilometer hier vandaan, waar we dan heen fietsen en daarna lekker gaan crossen over een parcours dat daar is aangelegd.

Doe je dit regelmatig samen met je vriend, of gewoon zo af en toe? Kan je ook al wat trucs op je bike?

Zo af en toe. Hangt ook van het weer af en we moeten allebei natuurlijk tijd hebben . En nee ik kan nog geen trucs op mijn bike, hahaha.

Nou, je klinkt in ieder geval als een erg gezonde jongen, zeker omdat je ook nog aan hardlopen en fitness doet. Je zei ook dat een van je hobby`s uitgaan was. Houd dat in dat deze 16-jarige regelmatig in de kroeg te vinden is?

Ik probeer, samen met mijn vrienden, altijd zo veel mogelijk feesten mee te pakken. Ben er niet elke week te vinden, maar het zal niet veel schelen, denk ik.

Aan wat voor feestjes moet ik dan denken? Dat er DJ`s in de kroeg komen om een plaatje te draaien, of huisfeesten?

Meestal gewoon inderdaad in een kroeg en dat er een band of DJ langs komt om muziek te draaien/spelen. Ook zijn we afgelopen zomer naar een festival geweest waar van half 1 tot 12 uur allemaal verschillende DJ’s kwamen. Zo nu en dan willen we ook wel een gezellig met vrienden bij iemand thuis gaan zitten om wat te drinken en lekker wat films gaan kijken of iets dergelijks. Ook de kermissen moet ik niet vergeten en de Flora.

Wat is de “Flora” precies, heb daar nog nooit van gehoord?

De Flora zijn de visserij dagen in Den Oever, maar s`avonds is er een tent waar eigenlijk, net als in de kroeg, een feest gehouden wordt waar het bier rijkelijk vloeit. Het duurt trouwens 4 dagen. Duidelijker kan ik het eigenlijk niet uitleggen.

Dan even over je opleiding: Commercieel Ondernemen. Wat houd dat precies in en wat wil jij later uiteindelijk worden? 

Dit is een opleiding waar je leert om een bedrijf te runnen. Dus je krijgt te maken met de marketing, verkoop, inkoop etc.. Ik weet nog niet wat ik later wil worden, maar wel welke richting ik op wil gaan, daarom koos ik ook deze opleiding, omdat het namelijk ook erg breed is. De opleiding wordt ook erg vergeleken met de HBO studie bedrijfs economie, alleen is wat ik ga doen MBO. Misschien dat het nu nog iets duidelijker is.

Dan uiteindelijk nog even iets waar je jou allemaal wel van kennen: AFC Ajax. Jouw favoriete club, dat moge duidelijk zijn. Hoe is jouw liefde voor deze club ontstaan?

Hoe dat ontstaan is? Zou het eigenlijk niet weten. Dat is gewoon een gevoel wat je hebt en dat valt niet te beschrijven. Ajacied zijn zit gewoon in je bloed en dat zal dus ook nooit weg gaan. Zal mijn eerste Ajax wedstrijd ook nooit vergeten. Geweldig om te zien hoe broekies van toen Van der Vaart, Sneijder, Heitinga en Ibrahimovic stand hielden tegen het grote Arsenal, met Bergkamp en Henry.

Je gaat dus ook veel naar de wedstrijden toe, en dat doe je zo te horen al een behoorlijke tijd! Met wie ga je meestal naar de wedstrijden toe? Zit je altijd in hetzelfde vak en ga je met een vaste groep, of ga je met je vrienden/familie?

Meestal met mijn broertje en moeder, die ook groot fan zijn van Ajax en zo nu en dan met een aantal vrienden. Ik zit niet altijd in hetzelfde vak, nee, maar probeer altijd zo dicht mogelijk bij de harde kern te zitten, want dan wordt je in ieder geval niet raar aangekeken als je Ajax support. Iets wat in bepaalde vakken nog wel eens het geval kan zijn.

Op dit forum zien we eigenlijk nooit carrières tevoorschijn komen vanaf jouw kant. Hoe komt dat? Speel je wel veel FIFA, of speel je meer andere games?

Ik speel zeker wel FIFA, maar ik ben meer van de FIFA Ultimate Team mode. Houd carrière nooit heel lang vol en ik verveel me er snel mee. Maar volgens mij heb ik afgelopen jaar toch een mooie Ajax carrière gehad die ik ook regelmatig postte op het forum.

Dan gaan we het, natuurlijk, nog even hebben over de prijs die hier hebt gewonnen! De Nieuwkomer van het jaar 2012-prijs. Dat is toch niet zomaar een prijs. Hoe vond je het dat je deze prijs werd toegedeeld en waar heb je hem aan te danken?

Het is natuurlijk leuk om te horen dat je als leukste of beste lid van het nieuwe jaar wordt gezien. Had het ook niet verwacht dat ik hem zou winnen met concurrentie van jouw collega, Kingsls, die toentertijd erg sterk bezig was met zijn wekelijkse columns. Ik denk dat ik het te danken heb aan mijn ontwikkeling die ik heb doorgemaakt van ”noobje” ,die alleen maar postte zonder interpunctie, tot een leuk en gezellig lid, die zich ook regelmatig laat gelden in discussies over voetbal.

Tot slot Frank: hoe ben jij op FIFA Benelux terecht gekomen? En wat maakt dit volgens jou zo`n leuk forum, op de prijzen die je kan winnen na dan?  

Ik keek al wel eens op de site voor FIFA-nieuws, nadat ik de site gevonden had via Google. Op een dag besloot ik maar een account aan te maken. Ik vind FIFA Benelux vooral leuk, omdat je lekker met mensen kan ouwehoeren, kan discussiëren, over bijvoorbeeld voetbal, of elkaar op weg kan helpen om een mooie carrière neer te zetten.

Frank, mag ik jou van harte bedanken voor dit interview! We hopen dat we nog lang discussies met je kunnen voeren op het forum! Bedankt!

Thanks, Mich. Jij ook bedankt.

Meer in Rond de Tafel

Rond de tafel met… Kalax03

Michelangelo29 maart 2014

Rond de tafel met… kevinhazard19

Michelangelo20 februari 2014

Rond de tafel met… Cazorlagunner

Michelangelo30 januari 2014