Rond de Tafel

Rond de tafel met… Cazorlagunner

Rond de Tafel
Michelangelo
@fifabenelux

Michelangelo was sinds maart 2013 aan FIFA Benelux verbonden als redactielid, waarin hij zich bezighield met schrijven van artikelen over FIFA 14 en de opvolgers hiervan. Deze redactie-medewerker houdt zich veel bezig met het spelen van FIFA, vooral met het maken van realistische carrières. Is verantwoordelijk voor de Rond de Tafel-serie. In de zomer van 2014 stopte Michelangelo als crewlid van FIFA Benelux.

Deze week schuift Cazorlagunner bij ons aan om wat meer over zich te vertellen. Zo ontdekken we dat ons veertienjarige forumlid later graag aan de slag gaat als journalist bij een voetbaltijdschrift. Hoe hij dat voor zich ziet en welk tijdschrift dit is?

Welkom, fijn dat je plaats wilde nemen aan onze tafel, Cazorlagunner. Vertel de leden van FIFA Benelux eens iets meer over jezelf. Hoe heet je, waar kom je vandaan, waar liggen je interesses, etc.

Hallo, ik heet Imre en ik ben 14 jaar oud. Ik woon in Utrecht, met mijn ouders en mijn broer. Ik zit in de derde klas van het gymnasium en mijn hobby’s zijn voetballen, tennissen, lezen, met vrienden chillen en natuurlijk FIFA spelen. Mijn favoriete clubs zijn sinds zolang ik mij kan herinneren PSV en Arsenal.

Lees het hele interview.

Imre, je woont dus in Utrecht. Hoe zit het met FC Utrecht? Je zei dat PSV en Arsenal je favoriete clubs waren, hoe komt dat? Wat trekt je zo in deze clubs?

FC Utrecht heb ik helemaal niks mee, eerlijk gezegd. Ik ben wel een paar keer naar het stadion geweest en de sfeer is goed maar ik heb er geen sympathie voor. Mijn vader was al fan van PSV en zo ben ik er ook fan van geworden, inmiddels redelijk fanatiek. We hebben een clubkaart en gaan af en toe naar wedstrijden. Van Arsenal werd ik fan door Thierry Henry, mijn favoriete speler aller tijden. Arsenal heeft nooit mijn sympathie verloren, ondanks de weinige prijzen. En dit jaar is het natuurlijk prachtig dat het wél een keer goed gaat.

Dat is leuk om te horen! En laat me raden, je favoriete Arsenal speler op dit moment: Santi Cazorla? 

Ja, zeker haha. Mijn favoriete spelers waren eigenlijk van Arsenal en toen Cazorla naar Arsenal kwam ging ik me een beetje in hem verdiepen. Ik houd van spelers als Cazorla, technisch en tweebenig. Ook van Mesut Özil kan ik genieten, hoor.

Klopt, zijn geweldige spelers. Echte teamspelers die in staat zijn heerlijke assist te geven en dat ook regelmatig laten zien.
Je zei dat je ook een broertje had. Spelen jullie regelmatig een potje FIFA samen?
 

Ik heb een broer van 16, hij speelde vorig jaar redelijk veel Ultimate Team, en dat deden wij ook regelmatig samen. Wij hadden samen teams, maar FIFA 14 speelt hij niet meer. Wij spelen niet echt vaak tegen elkaar omdat ik beter ben dan hem en hij kan er niet tegen dat ik van hem win, haha.

Dan even doorgaand op je school en je latere carrière. Je vertelde dat je een gymnasium opleiding volgde, nietwaar? Wat wil je hierna gaan doen?

Klopt, ik zit nu in 3 gymnasium. Ik ben slecht in beta vakken, maar ik denk dat ik me wel red tot aan de zesde klas. Ik wil hierna het liefst journalist bij Voetbal International worden. Ik weet veel van voetbal en heb ook wel een goed gevoel voor taal dus ik hoop wel op een goede afloop. Anders wil ik iets anders met taal gaan doen, daar liggen mijn sterke punten.

En waarom wil je juist journalist bij Voetbal International worden? Ik bedoel bladen als Elf zijn ook bekend. Misschien kan je ook even aan de Belgische leden uitleggen wat VI precies inhoud?

Omdat VI het grootste voetbaltijdschrift is van Nederland, ik heb zelf ook een abonnement en er staat gewoon erg veel in. Ik vind het heel leuk om het te lezen en daar haal ik ook veel informatie uit. Van het tv-programma ben ik overigens niet zo’n fan, het gaat vaker over andere dingen dan over voetbal.

Oke, en wat trekt je zo in de journalistiek? Doen je ouders dat ook, of andere familieleden?

Nee mijn ouders doen het niet. Wat ik al eerder zei, ik goed ben in taal en dat gecombineerd met voetbal lijkt mij eigenlijk ook een hele leuke baan. Een soort van, “van je hobby je beroep maken”. Ik wil ook best een MS starten om nog beter stukjes te leren schrijven, alleen ben ik grafisch niet zo goed.

Dat klinkt allemaal goed! Een Manager Story starten is dan zeker geen slecht idee, inderdaad. Nog even doorgaand op VI. Zou je later een clubwatcher willen worden of echt het schrijfgedeelte over alles wat met voetbal te maken heeft?

Het liefst clubwatcher bij PSV, het lijkt mij mooi om echt alles te volgen van mijn favoriete club. Maar gewoon interviews met spelers van Heracles, Roda JC etc. lijkt mij ook wel leuk om te doen. Het maakt mij dus eigenlijk niet echt uit wat ik ik dan ga doen bij VI, zolang ik maar lekker journalistiek werk kan doen daar.

Ben je niet bang dat je als clubwatcher, omdat je al voor PSV bent, te horen gaat krijgen dat je het enkel vanuit de beste kant bekijkt? Dat je wordt afgestempeld als “partijdig”?

Nee. Ik ben wel fan van PSV maar ik zeg het ook als het slecht gaat of als PSV slecht heeft gespeeld. Ik zal dan gewoon objectief zijn, en mijn mening hoef ik ook niet altijd te vertellen. Bij een interview is het eigenlijk altijd wel goed om een beetje kritische vragen te stellen.

Je vertelde ook dat je van tennissen en lezen hield. Wat trekt je zo in deze hobby`s?

Tennissen doe ik sinds een paar jaar en ik vind het vooral in de zomer leuk om te doen. Bij de club waar ik voetbal tennis ik ook, maar alleen in de zomer. Eigenlijk vind ik naar tennis kijken misschien wel leuker dan het zelf doen. Een wedstrijd met Nadal, Del Potro of Federer kijk ik soms liever dan een voetbalwedstrijd.

En lezen is voornamelijk de Voetbal International, die lees ik van de eerste tot de laatste letter. Op de VI na lees ik niet heel veel, af en toe een gewoon boek of een voetbalboek zoals het jubileumboek van PSV.

Waar komt de passie voor tennis vandaan? Het is inderdaad een mooie sport, maar komt dit omdat je het met een groep vrienden doet? Of familie die het doet?

Vroeger was tennis al redelijk populair bij vrienden en mensen die ik kende. Ik keek het toen ook al vaak en een paar jaar geleden ben ik het ook zelf gaan doen. Ik vind het sowieso wel een leuke om sport te kijken.

Speel je dan ook wedstrijden of doe je het enkel als hobby?

In de zomer zijn er op onze club clubkampioenschappen, daar doe ik aan mee. Verder speel ik af en toe wedstrijden tegen vrienden maar eigenlijk blijft het vooral bij een uurtje les in de week.

Tot slot, hoe ben je op FIFA Benelux terecht gekomen?

Ik was op zoek naar lijsten voor talenten die je in FIFA kan kopen en ik had ook enkele vragen over de carrière modus. Toen kwam ik na even zoeken bij FIFA Benelux. Na eerst even wat te hebben rondgekeken, heb ik me aangemeld als lid. Het bevalt goed hoor, ik heb het hier erg naar mijn zin!

 

Reageren op dit interview kan in dit topic.

Meer in Rond de Tafel

Rond de tafel met… Kalax03

Michelangelo29 maart 2014

Rond de tafel met… kevinhazard19

Michelangelo20 februari 2014

Rond de tafel met… Frank’

Michelangelo27 augustus 2013