Rond de Tafel

Rond de tafel met… Alex

Rond de Tafel
@fifabenelux

We zijn weer een maand verder, dus tijd voor weer een interview. Deze maand is de Supervisor op FIFA Benelux aan de beurt, Alex. De Zeeuw zit sinds begin dit jaar in de crew en heeft zich binnen een paar maanden opgewerkt van Community Team lid naar Supervisor. Maar wat schuilt er precies achter hem? Lees het interview om daar achter te komen.

Hallo Alex! Allereerst bedankt voor je tijd. Stel je eerst eens even voor.

Ik ben Alex van Daalen, 17 jaar oud en woon in Koudekerke bij m’n ouders. Ook heb ik een zus van bijna 20 jaar. Mijn hobby’s zijn voetballen, gitaar spelen, alles wat vier wielen heeft en snel over een circuit rijdt en sinds kort ook het maken van websites. M’n muzieksmaak is wel bekend denk ik, namelijk Metal en (Hard)Rock. Mijn favoriete bands zijn Metallica, Sum 41, Children of Bodom en Bullet for my Valentine. De laatste tijd luister ik ook steeds meer naar Devin Townsend, waar ik in korte tijd erg groot fan van ben geworden. Van die bands zijn James Hetfield en Alexi Laiho m’n favoriete gitaristen.

En je bent natuurlijk Supervisor van FIFA Benelux. Wat doet een supervisor nou eigenlijk precies?

Een Supervisor houdt in eerste instantie het forum netjes, wat ook een taak van de moderators is natuurlijk. Daarnaast stuur ik ook het Community Team en de Redactie aan en help ik waar nodig. Ook probeer ik de crew over het algemeen zo goed mogelijk te helpen.

Dat klinkt als veel werk, waarom denk je dat jij geschikt bent om supervisor te zijn?

Sowieso had ik al voordat ik op FIFA Benelux Moderator werd al ervaring op het gebied van modereren, wat het natuurlijk al makkelijker maakt. Voor de rest vind ik het leuk om het Community Team en de Redactie aan te sturen en te helpen. Ook heb ik een goede band met de crewleden, waardoor communiceren geen probleem is.

Je speelde ook gitaar zei je. Ben je een beetje goed en wat is je favoriete muziekgenre om te spelen?

Ik krijg meestal wel te horen dat ik goed ben ja. Ook zei iemand waar ik voor het eerst in drie jaar weer eens gitaar mee heb gespeeld dat ik in die tijd enorm vooruit ben gegaan sinds de laatste keer dat we samen gespeeld hebben. M’n favoriete genres zijn voornamelijk Punk Rock en Thrash Metal, omdat het lekker snel is. Ik speel dan meestal muziek van Sum 41 en Metallica. Een ander genre dat ik erg leuk vind is Melodic Death Metal, het genre waaronder Children of Bodom geschaard wordt. De naam van het genre klinkt erg agressief, maar valt in het geval van CoB (naar mijn mening) erg mee in vergelijking met andere artiesten.

En hoe zit het met sport? Je zei al dat je racen interessant vind, maar hoe zit het met de sport waarvan iedereen verwacht dat je hem leuk vind, voetbal?

Haha, dat zit goed. Ik voetbal al sinds dat ik in Koudekerke woon, dus dat is al meer dan 12 jaar. Vorig seizoen speelde ik nog in de B1, maar ik zal volgend in de A1 spelen. Meestal sta ik op de rechter- of linkerflank, als middenvelder of back. Toen ik nog in een ander team speelde stond ik voornamelijk Centrale Aanvallende Middenvelder, wat ik erg leuk vond omdat ik veel beslissende passes gaf.

En hoe zit het met profclubs, heb je een favoriet?

Jazeker. Jammer genoeg zijn er in Zeeland geen profclubs, dus supporter ik geen lokale club. Wel ben ik al geruime tijd voor Ajax, al sinds de tijd dat Wesley Sneijder daar speelde. Toch is dit vreemd te noemen, omdat bijna iedereen uit m’n familie voor Feyenoord is. Uit het buitenland ben ik vooral voor Manchester United, vanwege Wayne Rooney en Ryan Giggs. En sinds dit jaar natuurlijk ook Robin van Persie.

En hoe zit het met FIFA? Speel je daar deze clubs, andere teams, of speel je überhaupt geen FIFA?

FIFA speel ik zeker wel, maar eigenlijk niet met deze teams. Ik probeer met verschillende teams te spelen, en niet enkel met teams die ik zelf goed vind. Bovendien vind ik Ajax niet lekker spelen in FIFA, waarom weet ik niet. Als ik al een Eredivisie club kies, is het meestal PSV. Geen idee waarom, maar met PSV speel ik veel fijner dan met Ajax. Nu maar hopen dat de Ajacieden op FIFA Benelux niet boos op me worden, haha.

Dat zal vast wel meevallen, haha. Hoe ben je eigenlijk op FIFA Benelux terecht gekomen?

Haha, via FIFAVoetbal. Ik heb me daar ergens in 2009 geregistreerd, alleen ben toen via hun partners bij FIFA Benelux terechtgekomen. Ik heb me hier in 2011 geregistreerd en ben sinds vorig jaar ook hier actief. Ik heb toen voor FIFA Benelux gekozen omdat het hele forum naar mijn mening veel fijner werkt, er veel aardige leden waren en de crew uit aardige leden bestond, wat nu allemaal nog steeds het geval is. Ben dus blij dat ik me heb ingeschreven op FIFA Benelux.

En we zijn ook blij dat je dat gedaan hebt! Alex, ik wil je bedanken voor dit interview en we hopen je nog lang op FIFA Benelux te zien verschijnen!

Geen probleem! Dat zal zeker wel gebeuren!

Meer in Rond de Tafel

Rond de tafel met… Kalax03

Michelangelo29 maart 2014

Rond de tafel met… kevinhazard19

Michelangelo20 februari 2014

Rond de tafel met… Cazorlagunner

Michelangelo30 januari 2014