FIFA Street

EA wil FIFA Street weer laten herleven

FIFA Street
@fifabenelux

In maart komt EA Sports met de nieuwe FIFA Street en ze gaan dit jaar voor de authenticiteit van straatvoetbal. Echter moeten ze wel op letten dat ze buiten het gebied van het realistische FIFA blijven. In een interview met Gamesutra liet FIFA Street producer Sid Misra het volgende weten:

“Aangezien we de game met de FIFA engine maken kunnen we heel veel goede dingen teweeg brengen, maar aan de andere kant moeten we oppassen dat het niet gewoon een FIFA wordt met muren rond het veld.”

Vorige FIFA Street titels waren veel meer arcade dan de traditionele FIFA games en gebaseerd op stijlvolle trucs, indrukwekkende visuele effecten en vereenvoudigde gameplay. Volgens Misra werkte deze stijl en eenvoud prima voor de vorige delen, maar dat het nu tijd is voor de meer fundamentele dingen.

“FIFA Street 1 en 2 deden het eigenlijk niet zo slecht. Ze waren erg populair in de verkoop, maar ze waren niet zo populair op het gebied van kwaliteit. Ze maakten het zichzelf moeilijk door engines te gebruiken van andere games en niet de gameplay engine van FIFA. Ze probeerden dus een straatvoetbal game te maken, zonder een voetbal engine als basis.” zegt Misra. ”Vooral FIFA Street 3 liet een slechte smaak achter bij de mensen. De grafische stijl werd niet heel goed ontvangen en dat gaf deels aan wat de kwaliteit van de game was. Daarom hebben we deels gekozen om nu wel de FIFA engine te gebruiken.”

De FIFA engine word onder andere gebruikt voor realistische bewegingen en hoe spelers op elkaar reageren als ze met elkaar in aanraking komen. Hierdoor is het mogelijk om écht authentiek straatvoetbal te creëren en ieder land zo zijn eigen stijl te geven.

Meer in FIFA Street

FIFA Street review

Jordi27 maart 2012

FIFA Street Tips & Tricks: Advanced Tricks

Jeremy24 maart 2012

FIFA Street op eerste plaats in UK chart

Jordi19 maart 2012