FIFA Benelux

Xbox 360 FIFA Hands On

FIFA Benelux
Chris
@fifabenelux

Chris van Deuren runt al sinds 1998 de FIFA Benelux site. Sinds dat jaar is Chris al bezig met het schrijven van artikelen omtrent de FIFA-serie, vele events in zowel binnen- als buitenland werden bezocht om de community te voorzien van het laatste nieuws en indrukken van speelsessies. Chris is verantwoordelijk voor de technische en inhoudelijke aspecten van FIFA Benelux

Gisteravond waren we te gast bij Electronic Arts op het jaarlijkse EA World event. Dit jaar was er onder meer de exclusieve mogelijkheid om een 3-tal Xbox 360 games te checken. Uiteraard hebben we foto’s en onze eerste hands on ervaringen met FIFA op de Xbox 360.


EA World is het jaarlijkse pers en retail event van Electronic Arts waarbij de nieuwe line-up wordt voorgesteld. Dit jaar konden we onder meer SSX On Tour, James Bond “From Russia with love”, FIFA 06, Need for Speed: Most Wanted en Battlefiel 2: Modern Combat aanschouwen.


Ons draaide het natuurlijk vooral om FIFA 06. En wel in het heel bijzonder om de Xbox 360 versie.

Xbox 360 FIFA Hands On
Op EA World kregen we de mogelijkheid om behind close doors enkele minuten FIFA te spelen op de Xbox 360.


Naast FIFA, konden we een voorproefje nemen op Need for Speed en Tiger Woods. Het gras bij Tiger Woods, de weerspiegeling in Need for Speed en de spelersgezichten in FIFA laten gelijk de grafische kracht van de Xbox 360 zien.


Om welke FIFA versie het exact gaat is onduidelijk, de enige mogelijk was een demo waarin je het met het Nederlands Elftal kon opnemen tegen Brazilie.


Er zullen, zoals wij in de wandelgangen hebben vernomen twee games uit komen Road to FIFA World Cup en een aparte FIFA World Cup game. Er zal dit jaar geen UEFA Champions League game verschijnen, deze zal zoals het er nu naar uit ziet eens per twee jaar verschijnen.


Ondanks al het grafische geweld ziet het publiek in de stadions er toch nog wat karton-achtig uit. Hopelijk wordt hier nog wat aan gedaan voordat de game in de winkels ligt. De fotorealstische gezichten en tussenfilmpjes, waarbij soms zelfs wordt ingezoomd op de managers maakt echter een hoop goed. Het lijkt dat de spelers ingame wat smaller zijn dan in vorige FIFA delen, dit kan echter ook komen doordat de resolutie flink wat hoger is dan in vorige delen.


De gameplay komt erg overeen met de gameplay zoals in FIFA 06. Toch voelt het alsof je meer bewegingsvrijheid hebt, als je een speler bestuurd. Op basis van de 10 minuten speeltijd die we kregen kunnen we nog geen goed oordeel vellen over de gameplay, toch heeft de soepelheid en de vloeiende bewegingen van de spelers ons al erg enthousiast gemaakt.


Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat de Xbox 360 in de winkels ligt. De nieuwe Microsoft console wordt 4 december wereldwijd gereleased.


Foto’s


 
 

Meer in FIFA Benelux

Prettige feestdagen & een gelukkig 2019!

Jordi25 december 2018

FIFA Benelux lanceert nieuwe forum

Jordi7 september 2018

Prettige kerstdagen & een gelukkig 2018!

Jordi25 december 2017