FIFA Benelux

WK Benelux 2018?

FIFA Benelux
Chris
@fifabenelux

Chris van Deuren runt al sinds 1998 de FIFA Benelux site. Sinds dat jaar is Chris al bezig met het schrijven van artikelen omtrent de FIFA-serie, vele events in zowel binnen- als buitenland werden bezocht om de community te voorzien van het laatste nieuws en indrukken van speelsessies. Chris is verantwoordelijk voor de technische en inhoudelijke aspecten van FIFA Benelux

Als we de woorden van het Belgische kamerlid Alain Courtois moeten geloven krijgen we in 2018 een WK georganiseerd door de Benelux landen.

Voor het daadwerkelijk zo ver is zal er nog behoorlijk wat werk verzet moeten worden. Harry Been, algemeen secretaris van de KNVB, noemt het plan een losse flodder. Nederland is nog niet klaar met een haalbaarheidsonderzoek.


Nederland, België en Luxemburg gaan zich in januari 2007 officieel kandidaat stellen voor het wereldkampioenschap voetbal in 2018. Dat vertelde het Belgische kamerlid Alain Courtois maandag.


Courtois is voormalig algemeen secretaris van de Belgische voetbalbond (KBVB) en was toernooidirecteur bij het EK in 2000. Dat evenement organiseerden Nederland en België gezamenlijk.

Haalbaarheid
In april van dit jaar startten de KNVB en KBVB een haalbaarheidsonderzoek. Het onderzoek zou aan het einde van 2006 zijn afgerond, maar volgens Courtois is dat nu al het geval.

Courtois deed zijn uitspraken op de Belgische regionale zender Actua TV. “De kaarten liggen erg goed”, zei hij. “Medekandidaat Spanje schuift Madrid naar voren als gaststad voor de Olympische Spelen van 2020. Het is onwaarschijnlijk dat het tegelijkertijd gaat meedingen naar het WK voetbal.”

Concurrentie
Ook voor de vier andere belangrijke concurrenten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Duitsland, kan Courtois gelijkwaardige initiatieven opsommen. “De kans voor de Benelux neemt daarom alleen maar toe.”

Inmiddels is Courtois al op bezoek geweest bij beleidsbepalers, politici en bedrijven in België. Overal wordt het plan naar zijn zeggen goed onthaald.

Losse Flodder
Algemeen secretaris Harry Been van de KNVB deed de uitspraken van Courtois maandagavond af als onzin. “Dit is een losse flodder”, aldus Been, die voor Nederland toernooidirecteur was bij het EK 2000 en het WK onder twintig in 2005.

“In België is het onderzoek misschien al afgerond, in Nederland nog niet. Wij moeten eerst onder meer nog overleggen met de regering. Dat zal pas na de verkiezingen gebeuren. Daarnaast moeten we qua infrastructuur en faciliteiten nog steeds kijken of het wel mogelijk is om het WK te organiseren.”

Sympathiek
Dat Luxemburg bij het WK wordt betrokken, is volgens Been eveneens niet waar. “Het is een sympathieke gedachte, maar je kunt een WK niet door drie landen laten organiseren. De uitspraken van Courtois zijn een schot voor de boeg. Pas tijdens de eerste maanden van het nieuwe jaar gaan we opnieuw rond de tafel met de Belgen. Dan beslissen we of we ons officieel kandidaat stellen.”

Meer in FIFA Benelux

Prettige feestdagen & een gelukkig 2019!

Jordi25 december 2018

FIFA Benelux lanceert nieuwe forum

Jordi7 september 2018

Prettige kerstdagen & een gelukkig 2018!

Jordi25 december 2017