FIFA Benelux

Het beste van 2010

FIFA Benelux
@fifabenelux

Joost Laurman is al sinds 2005 lid van het team van FIFA Benelux. Hoewel hij op de voorgrond niet meer actief is voorziet hij FIFA Benelux van technisch advies als dat nodig is.

Een oude FIFA Benelux traditie is in ere hersteld, we presenteren het FIFA Benelux Jaaroverzicht 2010. Het was een druk jaar voor ons. Er werden twee nieuwe FIFA-games ontwikkeld; 2010 FIFA World Cup en FIFA 11. Ook waren we dit jaar te gast op meerdere evenementen en zijn we in september overgestapt op een nieuwe website. 2011 lijkt minder druk te worden, maar je weet nooit wat EA voor FIFA 12 in petto heeft…

Januari
We begonnen het jaar met wat downloads van verschillende FIFA-websites. EA kondigde aan oude games zoals UEFA Champions League 2006-2007 af te sluiten, waardoor het niet meer mogelijk is deze online te spelen. Tevens bracht EA ook traditiegetrouw een winterupdate voor FIFA 10. Ook kondigden ze de 2010 FIFA World Cup game aan, welke in april van dit jaar in de winkels moet liggen.

Belangrijke artikelen:

Februari
Weer een belangrijke maand voor Electronic Arts, wanneer ze FIFA Online officieel aankondigen. Vanaf 3 februari kunnen een kleine selectie fans de 2010 FIFA World Cup naspelen. Daarnaast blijkt hoe groot FIFA 10 is. In februari geeft EA te kennen dat de game al 9,7 miljoen keer is verkocht. Ook komt de succesvol gebleken uitbreiding Ultimate Team deze maand naar Xbox LIVE en Playstation Network. Voor 5 euro kan je dit extra speltype aanschaffen. Ten slotte komt er een ode aan de ex-internationals zoals Maatje, Ronhaar, Ballebaster en de Noteboom. Dit om te vieren dat het Nederlands Elftal voortaan volledig gelicenseerd in FIFA zal zitten.

Belangrijke artikelen:

Maart
Maart is een maand waarin EA vooral inspeelt op de FIFA World Cup gekte. Er wordt gestart met een reeks van tutorialfilmpjes waarmee de fans lekker worden gemaakt voor deze game. Onder andere het nieuwe strafschoppensysteem wordt uitgelegd. Pas later brengen ze de officiële trailer van 2010 FIFA World Cup. Rondom FIFA 10 wordt het wat stiller. De PC-versie van FIFA 10 wordt voorzien van een winterupdate en de game schrijft twee BAFTA-awards op zijn naam.

Belangrijke artikelen:

April
De maand begint goed als EA aangekondigd dat er een demo van 2010 FIFA World Cup zit aan te komen. Ook krijgt FIFA Benelux de kans om als een van de eerste de nieuwe World Cup game op het hoofdkantoor van EA te spelen. De soundtrack wordt bekend gemaakt met ook Nederlandse en Belgische inbreng. Nederland wordt vertegenwoordigd door Fedde Le Grand en The Stero MCs, Belgie heeft Buscemi en Lady Cath. Ook is de Amsterdam ArenA weer terug in FIFA. Een 2010 FIFA World Cup-gids van Gamesradar legt het spel in detail uit. Helaas wordt er ook bekend gemaakt dat de game niet op de PC zal uitkomen.

Belangrijke artikelen:

Mei
2010 FIFA World Cup ligt deze maand in de winkels terwijl het WK nog moet beginnen. Om dit te vieren maakt downloadmaker Pascal enkele kitpacks voor FIFA 10 op de PC. FIFA World Cup komt voor het eerst naar de iPhone en EA introduceert FIFA Superstars op Facebook. FIFA Online start ook nog is met een Open Beta, waardoor iedereen die geïnteresseerd is in dit spel het spel kan spelen. Ook barst de Battle of the Nations los in 2010 FIFA World Cup. Elke winst of verlies telt mee voor het land dat je vertegenwoordigd.

Belangrijke artikelen:

Juni
In juni zijn de FIFA-studios opnieuw opzoek naar voetbalexperts voor het perfectioneren van FIFA. We starten met het WK voetbal voorspellen waar een groot aantal leden aan meedoet. EA zet zijn ogen weer op de volgende FIFA, FIFA 11. Deze wordt op 9 juni officieel aangekondigd. Ook worden al enkele features van FIFA 11 duidelijk, zoals Personality+. Omdat EA zelf geen PC-versie van 2010 FIFA World Cup brengt doet de community dit wel. Op Soccergaming komt tijdens het WK een enorme patch uit.

Belangrijke artikelen:

Juli
Nederland verliest helaas in de WK-finale, voor EA aanleiding om Iniesta op de cover van FIFA 11 te plaatsen. We reizen deze maand ook af naar Parijs, om daar getuige te zijn van een FIFA 11 persevenement. We krijgen de kans om Ian Jarvis en David Rutter te interviewen. Het werd duidelijk dat de PC-versie van FIFA 11 een port zou zijn van de console-versies, welke door FIFA Benelux goed werd ontvangen. EA start ook met een reeks tutorialvideo’s voor FIFA 11, waarin het spelen tot in de puntjes wordt uitgelegd. Ook wordt de releasedatum vastgesteld, 1 oktober. Tevens wordt er een nieuwe feature bekend gemaakt, een online creatiecentrum. Het WK voetbal voorspellen wordt afgesloten en het bleek dat .:Bas:. het beste inzicht heeft gehad. Chillmate eindigt tweede en Freddy derde.

Belangrijke artikelen:

Augustus
Augustus is de maand van een groot aantal video’s op ons Youtube kanaal, GamesCom ’10 en Gamekings LIVE. Crewlid Joost wordt opgenomen in een Top 5 van de gemiste kansen en de gameplay beelden van FIFA 11 druppelen binnen. Het wordt ook duidelijk dat de demo’s van FIFA 11 op 15 en 16 september gaan komen. FIFA Benelux is te gast op de GamesCom ’10 en krijgt de kans om een vroege versie van FIFA 11 te spelen. Al snel worden de bezoekers getrakteerd op twee uitgebreide impressies. Na dit grote spektakel bezoeken we ook nog Gamekings LIVE waar vooral veel verteld werd over features die al bekend waren.

Belangrijke artikelen:

September
Begin september wordt Creation Center voor iedereen die een promo-code heeft geopend. Ook komen er vele gameplay video’s van FIFA 11 binnen. Op 15 september is het dan zo ver en kan iedereen aan de slag met de demo van FIFA 11. Gelijk zet de community zijn beste beentje voor en komen er allerlei tools en tweaks uit. Een dag voordat de demo komt brengt FIFA Benelux een geheel nieuwe website. Met het live gaan van de nieuwe site is de laatste stap zeker nog niet gezet, het is voor ons een stevig fundament om de komende weken en jaren samen met onze bezoekers weer verder te bouwen aan FIFA Benelux. Een dag voor de release van FIFA 11 is FIFA Benelux te gast in de Amsterdam ArenA. Hierin spelen enkele grote gezichten van Ajax en paar elfjarige kids een belangrijke rol. Op 29 en 30 september is het extra druk op FIFA Benelux want iedereen wil weten wanneer FIFA 11 in de winkels ligt.

Belangrijke artikelen:

Oktober
In oktober werden er vooral veel stappen gezet in de modding community. Grote namen zoals Ariel Santarelli en Hrvoje hielden de community dagelijks op de hoogte. Ook liet EA deze maand weten dat Ultimate Team voor het eerst gratis zal gaan worden. De community van FIFA Benelux begonnen met het organiseren van toernooien en competities en net voor het einde van de maand bracht EA de eerste patch uit voor FIFA 11 op de PC.

Belangrijke artikelen:

November
November is de maand dat Ultimate Team voor iedereen met een Playstation 3 of Xbox 360 gratis te downloaden is. Ook worden de Playstation 3 en Xbox 360-bezitters voorzien van een patch voor FIFA 11, waarin enkele tweaks zijn doorgevoerd. Tevens maakt EA bekend dat de FIFA Interactive World Cup zal starten op 1 december.

Belangrijke artikelen:

December
In december werden we al verrast met nieuws over FIFA 12. Er werd tijdens een persconferentie de samenwerking met de Vancouver Whitecaps FC bekend gemaakt. Hiermee werd ook gelijk de komst van FIFA 12 bevestigd. Hjerpseth kwam met een FIFA 11: Warfare filmpje, waarin hij twee games tot een bracht. Tevens kwam er eindelijk een Kit Manager voor FIFA 11 op de PC, waardoor er eindelijk de mogelijkheid is om shirts te importeren in FIFA 11.

Belangrijke artikelen:

We willen alle bezoekers van FIFA Benelux een gelukkig nieuwjaar wensen en we hopen iedereen natuurlijk weer terug te zien in 2011. Hopelijk kunnen de plannen die we hebben voor 2011 worden doorgevoerd om zo nog meer voor jullie te doen!

FIFA Benelux – We are there for You!
1998 – 2011

Benieuwd naar oude jaaroverzichten? Bekijk de jaaroverzichten van 2002, 2003, 2004, 2005, 2006.

Meer in FIFA Benelux

Prettige feestdagen & een gelukkig 2019!

Jordi25 december 2018

FIFA Benelux lanceert nieuwe forum

Jordi7 september 2018

Prettige kerstdagen & een gelukkig 2018!

Jordi25 december 2017