FIFA Benelux

FIFA Benelux jaaroverzicht 2011

FIFA Benelux
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

Bij deze presenteren we het FIFA Benelux jaaroverzicht 2011, een jaar waarin het druk was op zowel de site als het forum met als voornaamste oorzaak de komst van FIFA 12 op 29 september in de Benelux. 2011 was ook het jaar waarin FIFA Benelux drie exclusieve hands-on sessies kreeg van FIFA 12 en verrast werd met de aankondiging van FIFA Street. Zoals het er nu uit ziet, zal 2012 weer een druk jaar te worden met FIFA 13 en FIFA Street op komst.

Januari

We begonnen het jaar 2011 met de FIFA Benelux 2010 jaarawards. Deze awards, georganiseerd door de forumleden Casper en Kim, bleken een groot succes. Zo groot zelfs dat deze dit jaar weer georganiseerd worden, ditmaal door de crewleden Jelle en Ruben. Naast de jaarawards kwamen er enkele nieuwe downloads voor de PC-versie van FIFA 11. De Hybrid Gameplay bleek een handige download. FIFA Benelux kwam ook nog met enkele patches, voormalig downloadmaker Chillmate had hierin een groot aandeel. EA Sports komt met de eerste nieuwtjes omtrent FIFA 12. Op het forum versterkte Kim in januari de crew als moderator.

Belangrijkste artikelen:

Februari

Februari was een rustige maand op het FIFA-forum. Rondom FIFA was er echter meer nieuws, zo kwamen er enkele patches voor FIFA 11, een bètaversie van Creation Master 11 gemaakt door Rinaldo en de jaarlijkse winter update van EA. De update kwam voor veel leden als geroepen en leidde er ook voor dat er flink wat nieuwe carrières in FIFA werden gestart. Forum-Administrator Jeremy had een interview met crewlid Jelle.

Belangrijkste artikelen:

Maart

Maart was een erg kalme maand, rondom FIFA. Gary Paterson laat weten dat het een hele uitdaging wordt om het succes van FIFA 11 te herhalen of zelfs te verbeteren bij FIFA 12. EA liet nog vrijwel niks nieuws los omtrent FIFA 12, FIFA Benelux kwam met slechts enkele downloads en op het forum was het relatief rustig. Stilte voor de storm, zo bleek in de maand April.

Belangrijkste artikelen:

April

EA kwam in april met de eerste screenshots van FIFA 12, waarop stervoetballer Kaká de hoofdrol speelt. Na de screens trad Electronic Arts zelfs met meer details naar buiten over het nieuwste deel van de FIFA-serie. Het nieuws kwam voor menig FIFA-speler erg onverwacht en werd op FIFA Benelux positief ontvangen. Aan de positieve stemming kwam deels een einde toen bekend werd dat de hackers van Anonymous probeerden, met succes, het Playstation Network te hacken om Sony lastig te vallen. Volgens verschillende bronnen was dit om wraak te nemen voor een beschuldigde hacker van Anonymous. Na een aantal weken wist Sony dit probleem toch op te lossen en konden alle eigenaren van de Playstation 3 weer online gamen.

Belangrijkste artikelen:

Mei

EA kwam in Mei opnieuw met nieuws van verbeteringen in FIFA 12. Mei was ook de maand dat de Duitse FIFA 12 cover bekend werd en de maand waarin de trailer verscheen voor het nieuwste deel uit de serie. Elektronic Arts maakte de hype compleet door weer nieuwe screenshots online te zetten en de zogenoemde “Player Impact Engine trailer” te uploaden. In Mei startte FIFA Benelux met de eerste versie van Doelpunt van de maand, een waar succes want de inzendingen stroomden binnen. FIFA Benelux was, in de persoon van Raindog en Chris, bij een hands-on sessie van FIFA 12 in Keulen, waar eens te meer nieuwe features van FIFA 12 werden onthuld. Op het forum keerde Justin’ terug op zijn oude nest als grafisch moderator.

Belangrijkste artikelen:

Juni

Juni begon goed voor de FIFA-community met de ontvangst van de E3 trailer van FIFA 12. In deze trailer kwam, onder andere, de verbetering van FIFA 12 Tactical Defending aan bod. De Franse deeltak van EA liet ons zien hoe de gezichten voor FIFA 12 gemaakt werden, in de vierde aflevering van EA Sports TV.  EA komt op de E3 met een persconferentie om het grote publiek warm te maken voor het nieuwste deel van de FIFA-reeks. FIFA Benelux doet een live verslag van de persconferentie via het populaire FIFA Benelux Twitter account. Ook kwam EA Sports opnieuw met video’s waarin onder andere EA Sports Football Club werd geïntroduceerd. Verder werd de release datum van 29 september voor FIFA 12 bekend. Naast al het FIFA nieuws kwam FIFA Benelux weer met een “Rond de tafel met…”, ditmaal mocht Thom aanschuiven aan de virtuele tafel.

Belangrijkste artikelen:

Juli

In juli werd de hype van FIFA alsmaar groter en groter, door de lancering van nieuwe video’s, screenshots en het bekend maken van nieuwe features. FIFA Benelux was opnieuw uitgenodigd voor een hands-on sessie in München van FIFA 12, waarbij Joost de site vertegenwoordigde. Tijdens de hands-on sessie werd bekend dat de carrière modus na enkele jaren weer op de schop gegaan was, met als hoogtepunten de Transfer Deadline Day en de Youth Academy. Voor veel mensen in de FIFA-community kwam het als een verassing toen bekend werd dat niet één maar twee Engelse commentator duo’s in FIFA 12 zouden zitten, zo vormen Martin Tyler en Alan Smith een team en het andere duo is Clive Tyldesley en Andy Townsend. Ook de internationale FIFA 12 cover werd bekend gemaakt, waarop Wayne Rooney en Kaká staan.  Thom’ werd aangesteld als grafisch moderator op het forum.

Belangrijkste artikelen:

Augustus

Met nog een maand voor de release van FIFA 12 is FIFA Benelux opnieuw aanwezig tijdens een hands-on sessie. Jeremy, Jordi en Joost reizen af naar Keulen voor de GamesCom’11 om FIFA 12 eens flink aan de tand te voelen. Nadat FIFA 12 flink bekeken en gespeeld is krijgen de drie crewleden ook nog de mogelijkheid om exclusief een alphaversie van FIFA Street, die enkele dagen daarvoor was aangekondigd, te testen. EA Sports brengt video-interviews uit met Ricardo Kaká, superster van Real Madrid die weer op de cover van de nieuwste FIFA serie zou verschijnen en introduceert het  nieuwe Engelse commentaarduo. FIFA Benelux werd tegen het einde van de maand nog gekozen tot nieuwe thuisbasis van iFVPA, de International FIFA Virtual Pro Association. Ook werd het “Rond de tafel…” interview met forumlid Jesse online gezet.

Belangrijkste artikelen:

September

Eindelijk was het zover: dé maand van FIFA 12. Hier hebben we met z’n allen het hele jaar naar uit gekeken! Door de maand heen verscheen er natuurlijk steeds meer nieuws over FIFA 12, zo werden onder andere de competities, de ratings, van de spelers etc. bekend gemaakt. Zoals gebruikelijk werd een demo van FIFA 12 beschikbaar gesteld voor alle liefhebbers.  EA kwam ook weer met enkele tutorial video’s, tactical defending en de skill moves kwamen aan bod. Ook lanceerde EA deze maand FIFA 12 Ultimate Team. EA gaf deze maand weer wat nieuwtjes over Creation Centre vrij, daarnaast verblijdde EA ons met een video over de jeugdopleiding in FIFA 12. Op het forum stroomden alle topics over van vragen en opmerkingen over het FIFA nieuws, waardoor alle moderators overuren draaide!

Belangrijkste artikelen:

Oktober

Dit was toch de maand van FIFA 12, nog nooit werd er zo veel FIFA gespeeld. Niet zo gek dus dat de voetbalgame de verkooprecords breekt. In de verschillende FIFA topics bleven de vragen maar stromen, van realistische opstellingen naar fouten in de gameplay en van leuke aankopen tot de laatste wedstrijden; alles werd gemeld. Naast de drukte van FIFA 12 werden er ook weer FIFA Street screenshots vrijgegeven. Op de site kwam er opnieuw een interview online, ditmaal met Justin’. Hierin gaf Justin’ zijn mening over het forum. Daarnaast werd er nog een interview met de World Cyber Games-winnaar gelanceerd.

FIFA Street: Loading Bay FIFA Street: My Squad FIFA Street: Chelsea en Arsenal in New York

Belangrijkste artikelen:

November

In november was de grootste drukte van FIFA 12 inmiddels voorbij. Op het forum en op de site was dat te merken; er werden minder topics geopend, minder gepost en er werden minder nieuwsartikelen online gezet. Ondanks de rust werd er door EA wel weer een tutorial online gezet, er werd een trailer van FIFA Street geplaatst en er kwam een update voor FIFA 12 uit. Op het forum werd door Casper de “Manager van de Maand-award” georganiseerd en kwam er opnieuw een “Rond de tafel met…” ditmaal met Kim. In dit interview geeft Kim wat vrij over zijn privé leven en de situatie op en rondom FIFA Benelux. Tegen het eind van de maand kwam Electronic Arts nog met het onverwachte nieuws dat Lionel Messi hét nieuwe gezicht van de FIFA serie wordt.

Belangrijkste artikelen:

December

December is de maand van de feestdagen, maar ook een periode waarin meestal weinig te melden is omtrent FIFA.Toch kwam op de site het nieuws dat Rinaldo is begonnen met het ontwikkelen van Creation Master 12, het programma waarmee je de PC-versie van FIFA 12 volledig kan aanpassen. Ook onthulde EA op de valreep van het jaar nog wat nieuws over FIFA Street. Ook in de crew waren nog enkele verschuivingen: Ruben en ‘Max kwamen per direct de crew versterken, terwijl Justin’ en Kim hun taken in de crew naast zich neerlegden. Jelle en Ruben organiseerden gezamenlijk nog de FIFA Benelux awards van 2011.

Belangrijkste artikelen:

Dit artikel is tot stand gekomen door Thom en Jordi.

De voltallige crew wilt alle bezoekers van FIFA Benelux een gelukkig nieuwjaar wensen en we hopen iedereen natuurlijk weer terug te zien in 2012.

Meer in FIFA Benelux

Prettige feestdagen & een gelukkig 2019!

Jordi25 december 2018

FIFA Benelux lanceert nieuwe forum

Jordi7 september 2018

Prettige kerstdagen & een gelukkig 2018!

Jordi25 december 2017