FIFA Benelux

EA World

FIFA Benelux
Chris
@fifabenelux

Chris van Deuren runt al sinds 1998 de FIFA Benelux site. Sinds dat jaar is Chris al bezig met het schrijven van artikelen omtrent de FIFA-serie, vele events in zowel binnen- als buitenland werden bezocht om de community te voorzien van het laatste nieuws en indrukken van speelsessies. Chris is verantwoordelijk voor de technische en inhoudelijke aspecten van FIFA Benelux

Gisteravond waren OmniRocket en Chris te gast bij de presentatie van EA?s najaarscollectie. Nieuwe games als The Urbz, De Sims 2, Golden: Eye Rogue Agent, Need for Speed Underground 2 en natuurlijk FIFA Football 2005 werden in Utrecht aan de pers voorgesteld.

Op EA World, zoals het event eigenlijk heette was vollop te beleven. Zo kon je in een voetbalstadion 2-tegen-2 voetballen en waren er freefight worstelaars aanwezig die zich voor deden als de helden uit Def Jam Fight for New York.Uiteraard mochten ook de celebrities niet ontbreken, de stand van Need for Speed Underground 2 werd ondersteund door de aanwezigheid van Olav Mol en een van de gebroeders Coronel.

Voetbaltrucjeskoning Touzani was aanwezig om de nieuwe EA titel FIFA Street alvast aan te kondigen. Voor de game die in 2005 uitkomt, zijn enkele weken geleden een 10-tal Nederlandse straatvoetballers naar Canada gevlogen. In een motion capture studio zijn hun trucs opgenomen, deze zullen we later terug zien in de nog te verschijnen game.

 


Om 19.00 speelde OmniRocket, de beste FIFA speler uit de Benelux en Chris een demonstratie wedstrijd op het grote scherm in het speciaal gebouwde voetbalstadion. Evert ten Napel was aanwezig om live verslag te doen van de Xbox wedstrijd tussen PSV en Ajax. OmniRocket spelend met PSV kwam in een sterke eerste helft op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft kwam Chris, spelend met een nieuwe tactiek via een kopbal op 1-1, de 1-1 stand zou ook gelijk de eindstand worden.

Na afloop van de wedstrijd stelden we Evert ten Napel een aantal korte vragen, waarop hij zeer vriendelijk antwoord gaf. Nadat ten Napel door EA benadert was om het commentaar voor FIFA 2005 in te spreken, nam hij contact op met zijn Engelse BBC collega John Motson. John Motson was zeer te spreken over EA en FIFA, reden te meer voor ten Napel om zijn ja-woord aan EA te geven.

Als co-commentator werd op advies van ten Napel voor Youri Mulder gekozen. In de studio hebben ze elkaar echter nooit gezien. Ten Napel is meer dan een week bezig geweest met het inspreken van allerlei zinnen en spelersnamen. In totaal sprak hij een twee duimen dik pak A4 papier, met daarop allerlei teksten, in.

Ten Napel is zeer tevreden met het eindresultaat. Hij vindt het werk dat de programmeurs van EA verricht hebben om zijn stem in het spel te verweven zeer kunstig. Uiteraard zitten er enkele foutjes in, maar die zullen volgend jaar zeker verdwenen zijn. Kenmerkend daarvoor is een quote ?Bij Studio Sport is het na 10 minuten al afgelopen, nu horen we je de hele dag door? die hij in zijn dorp van iemand hoorde.


Later op de avond versloeg Ten Napel nog een wedstrijd tussen FC Utrecht Speler Jordy Zuidam en OmniRocket. OmniRocket won de wedstrijd met 1-0, door met de virtuele Jordy Zuidam te scoren. Dat FIFA ook bij de voetbalprofs populair is wist Zuidam ons te vertellen. Tijdens een trainingskamp van FC Utrecht gaan er altijd een aantal PS2?s mee. Zuidam zelf heeft meestal weinig succes op de onderlinge toernooitjes, Edson Braafheid daarentegen is de beste virtuele speler uit de FC Utrecht selectie.


De foto’s zijn beschikbaar gesteld door de mensen van FIFA International, waarvoor dank. Op FIFA International is ook een uitgebreid verslag van het EA World event te lezen. Ook Soccer GameZ heeft een kort verslag gemaakt.

Meer in FIFA Benelux

Prettige feestdagen & een gelukkig 2019!

Jordi25 december 2018

FIFA Benelux lanceert nieuwe forum

Jordi7 september 2018

Prettige kerstdagen & een gelukkig 2018!

Jordi25 december 2017