FIFA 19

The Journey eindigt in FIFA 19

FIFA 19
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

Afgelopen week werd FIFA 19 aangekondigd, waarbij natuurlijk veel aandacht was voor de toevoeging van de Champions League. In een interview met Gamereactor hebben EA Sports medewerkers Matthew Prior en Sam Rivera bekend gemaakt dat The Journey eindigt in FIFA 19. In het interview wordt duidelijk dat al eerder door EA besloten was dat The Journey na drie jaar, met verschillende aspecten van de voetbalwereld, zou eindigen.

Op 12 juni 2016 maakte we voor het eerst kennis met Alex Hunter, de speler die je volgt tijdens The Journey. Gedurende het eerste seizoen maakt Hunter de ontwikkeling door van jeugdspeler, na een verhuurperiode in de Championship, tot een vaste waarde bij een Premier League club. Daarnaast kan je met de ambitieuze aanvaller de finale van de FA Cup halen.

In FIFA 18 verandert de status van Hunter, waarbij hij ook te maken krijgt met kritiek van medespelers en de media. Nadat een transfer naar Real Madrid niet doorgaat, wordt Hunter door zijn club verhuurt aan LA Galaxy. Alex Hunter bewijst in Amerika zijn klasse, waarna je een transfer kan maken naar Atlético Madrid, PSG of Bayern München. Afhankelijk van je eigen prestaties kan je met de nieuwe club ook de finale bereiken van het bekertoernooi of zelfs de nationale competitie winnen.

Met de Champions League licentie in FIFA 19 staat het vast dat je met Alex Hunter gaat schitteren in het miljoenenbal. Hoe de rest van het laatste jaar met The Journey gaat verlopen is op dit moment nog niet bekend.

Meer in FIFA 19

FUT 19 Team of the Week – Week 41

Jordi26 juni 2019

FUT 19 Team of the Week – Week 39

Chris13 juni 2019

FUT 19 Team of the Week – Week 38

Chris5 juni 2019