FIFA 19

Konami niet langer in het bezit van UEFA-licenties voor PES

FIFA 19
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

In een verklaring op de officiële site  van de UEFA heeft de Europese voetbalbond bekend gemaakt dat er in mei een einde gaat komen aan de samenwerking met Konami, de ontwikkelaar van Pro Evolution Soccer (PES). Beide partijen werkte in de afgelopen tien jaar samen waardoor de Champions League en Europa League volledig gelicentieerd in Konami’s games aanwezig waren.

Beeld van de Champions League in PES 2018

Voor veel FIFA-fans is het al jarenlang een grote wens dat de Champions League onderdeel uit gaat maken van de FIFA-game, bijvoorbeeld als verrijking van de Carrière Modus. Of we na jaren wachten eindelijk dit jaar de bekende tune gaan horen in FIFA 19 is tot op heden nog niet bekend, maar de kans lijkt groter dan ooit.

Meer in FIFA 19

FUT 19 Team of the Week – Week 41

Jordi26 juni 2019

FUT 19 Team of the Week – Week 39

Chris13 juni 2019

FUT 19 Team of the Week – Week 38

Chris5 juni 2019