FIFA 19

FIFA 19 – Active Touch System

FIFA 19
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

Door veel gamers wordt FIFA geprezen om de vloeiende animaties van spelers, toch heeft EA Sports voor FIFA 19 ook op dat front verbeteringen in petto. Met het zogeheten Active Touch System wordt het voor spelers mogelijk om de bal op veel meer manieren te behandelen dan in eerdere FIFA’s. In de trailer die vandaag verschenen is zien we veel meer variatie in de balaannames van de spelers. Zo zien we Neymar gebruik maken van een halve roulette om van zijn directe tegenstander weg te draaien, terwijl Diego Costa een moeilijk bal uit de lucht goed controleert en gelijk kan uithalen.

Niet alleen bij de balaanname is de balbehandeling cruciaal, wat we terugzien in verschillende skillmoves en schijnbewegingen. Het schijnschot van James Rodríguez oogt zeer effectief in het omspelen van de keeper. Het is voor spelers in FIFA 19 mogelijk om de bal te behandelen met hun hoofd, borst, knieën en voeten, bijvoorbeeld in het veranderen van looprichting of de tegenstander met een lichaamsschijnbeweging op het verkeerde been te zetten. Dat Active Touch ook nieuwe skillmoves met zich mee brengt wordt onder andere gedemonstreerd door Real Madrid vedette Marcelo.

Bekijk ook onze artikelen over de andere FIFA 19 gameplay veranderingen, Timed Finishing en Dynamic Tactics.

Meer in FIFA 19

FUT 19 Team of the Week – Week 41

Jordi26 juni 2019

FUT 19 Team of the Week – Week 39

Chris13 juni 2019

FUT 19 Team of the Week – Week 38

Chris5 juni 2019