FIFA 19

FIFA 19 – Dynamic Tactics

FIFA 19
Bastiaan
@fifabenelux

Bastiaan van Mol is sinds 2014 het hoofd van de redactie op FIFA Benelux. Hij is daarbij verantwoordelijk voor alle content die op de homepagina verschijnt en te maken heeft met de FIFA-serie.

Een van de nieuwe features in FIFA 19 is de mogelijkheid om op dynamische wijze van tactiek te veranderen gedurende de wedstrijd. Je hoeft nu niet meer uitgebreid in het menu je formatie aan te passen, dit kan nu allemaal tijdens de wedstrijd met behulp van vooraf opgestelde tactieken.

Voordat je aan een wedstrijd begint kan je een aantal plannen opstellen voor jouw team. In deze plannen kunnen verschillende formaties staan, zoals meer verdedigend of meer aanvallend, maar ook meer gedetailleerdere aanwijzingen voor je spelers om nog verdedigender of aanvallender te gaan spelen. Tijdens je wedstrijd kun je vervolgens met de D-Pad (op de consoles) van tactiek wisselen.

Hoewel het aanpassen van formaties en speelwijzes al aanwezig was in de voorgaande FIFA games, is het in FIFA 19 veel overtuigender toegepast. Bij een meer balbezit georiënteerde tactiek zullen spelers elkaar ondersteunen om de bal in bezit te houden. Bij een snellere aanvallendere tactiek zullen spelers meer risico nemen in het maken van loopacties en zullen counters effectiever zijn.

In de onderstaande trailer worden al deze punten nog verder toegelicht en kun je ze ook al in actie zien! Naast de dynamische tactieken bevat FIFA 19 nu ook een nieuw aanname systeem, getimede schoten en betere een-op-een duels.

Meer in FIFA 19

FUT 19 Team of the Week – Week 41

Jordi26 juni 2019

FUT 19 Team of the Week – Week 39

Chris13 juni 2019

FUT 19 Team of the Week – Week 38

Chris5 juni 2019