FIFA 18

Veranderingen Carrière Modus FIFA 18

FIFA 18
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

Enkele weken geleden werden we door EA op de hoogte gebracht van de Ultimate Team veranderingen voor FIFA 18, vandaag is het de beurt aan de carrière modus. In FIFA 18 krijg je de beschikking over een vernieuwd transfersysteem, cutscenes door middel van de Frostbite Engine en nog meer controle over trainingen.

Vernieuwd transfersysteem

Het transfersysteem van FIFA 18 is volledig op de schop gegaan ten opzichte van FIFA 17. Met nieuwe beslissingen kan je meer invloed uitoefenen op transfer- en contract onderhandelingen. Door middel van interactie met de gewenste speler en zijn vertegenwoordigers, zoals managers en natuurlijk ook zaakwaarnemers, moet je proberen de transfer tot stand te brengen. Wanneer je dit liever niet zelf doet, kan je de taken ook afdragen aan je assistent.

Om de onderhandelingen te starten ga je in het vernieuwde carrière menu naar de Transfer Hub en benader je de gewenste speler. Je begint dan natuurlijk met het uitbrengen van een bod aan de vertegenwoordiger van de andere club. Je kunt hierbij bijvoorbeeld een doorverkoop-percentage afspreken. De club waar de speler nog onder contract staat kan je bod accepteren, weigeren of een tegenvoorstel doen. Natuurlijk is de club er alles aan gelegen om de beste deal over te houden aan de transfer.

Als je een akkoord bereikt hebt met de club, is het tijd om de speler met zijn zaakwaarnemer uit te nodigen op je kantoor. Je zal de speler een goed contract moeten aanbieden, wat uit meer bestaat dan het salaris en contractduur. De speler kan bijvoorbeeld een bonus tegemoet zien als hij een bepaald aantal wedstrijden speelt of doelpunten maakt.

Video’s met Frostbite Engine

Na de introductie van The Journey hoopte velen dat de video’s tussen wedstrijden of trainingen ook in de carrière modus geïntroduceerd zouden worden. Waar dat bij FIFA 17 helaas nog niet het geval is, heeft EA Sports de video’s nu toegevoegd aan FIFA 18. Als je bijvoorbeeld een nieuwe speler contracteert, wanneer je de Speler van de Maand trofee wint of als je een prijs pakt met de club, zal dit niet ongemerkt voorbij gaan. Naast de video’s zal de club gebruik maken van speciale reclameborden en schenken de commentatoren er extra aandacht aan tijdens wedstrijden.

Meer variatie in trainingen

Met ruim vijftien nieuwe skill games wordt er meer variatie toegevoegd aan de trainingen in FIFA 18. Voor specifieke spelers of groepen is het nu mogelijk om een aantal soorten trainingen toe te wijzen. Op deze manier kan je dus jonge talenten bepaalde vaardigheden laten verbeteren of juist een strategie maken voor een speler die terugkomt van een blessure. Wil jij een spits die meer fungeert als aanspeelpunt? Of juist beter is in het pure afmaken? De keuze is volledig aan jou.

Overige veranderingen

In een eerder stadium werd al bekend dat de carrière modus zal profiteren van snelle wissels, teamstijlen en betere sfeer in stadions. Ook zal je in de Premier League, La Liga Santander en MLS speciale presentaties krijgen.

 

YouTuber ChesnoidGaming heeft een video gemaakt met daarin alle carrière modus veranderingen van FIFA 18

 

 

Meer in FIFA 18

FUT 18 Team of the Week – Week 42

Jordi15 augustus 2018

FUT 18 Team of the Week – Week 41

Jordi8 augustus 2018

FUT 18 Team of the Week – Week 40

Jordi1 augustus 2018