FIFA 18

The Journey terug in FIFA 18

FIFA 18
Bastiaan
@fifabenelux

Bastiaan van Mol is sinds 2014 het hoofd van de redactie op FIFA Benelux. Hij is daarbij verantwoordelijk voor alle content die op de homepagina verschijnt en te maken heeft met de FIFA-serie.

Tijdens de FIFA 18 presentatie was een eerste blik te zien van The Journey 2. Dit tweede deel van de populaire gamemodus gaat dieper in op het verhaal van Alex Hunter, de ster uit The Journey van FIFA 17. In de onderstaande trailer is te zien dat het persoonlijke leven van de jonge voetballer een belangrijke rol gaat spelen. De voetbalkwaliteiten van Alex worden door topclubs over de hele wereld erkent en het is aan hem om deze kans met beide handen aan te pakken. Zijn toekomst ziet er rooskleurig uit, maar of dit ook zal blijven is de grote vraag.

In The Journey 2 maakt Alex Hunter een tour over de hele wereld. Zo zal hij een voorbereidingstour doen in Los Angeles, en vindt er een zomerstop plaats in Brazilië. Het verhaal in dit tweede seizoen zal door middel van hoofdstukken worden verteld, met elk zijn eigen korte termijn doelstellingen voor Alex om te halen. Keuzes die worden gemaakt in dit verhaal zullen niet alleen op korte termijn een invloed hebben, ook op lange termijn zullen de gevolgen gezien worden. Hierdoor heb je nog meer invloed op het pad wat de sterspeler zal lopen, zowel op het veld als in zijn relaties op persoonlijk vlak.

Nieuw dit jaar is de optie om Alex Hunter wat meer te personaliseren. Zo kan je nu onder andere zijn kapsel, tatoeages en kleding bepalen. Daarnaast kan je de dominante voet kiezen om zo Alex meer naar jouw eigen speelstijl om te zetten. Dit jaar hoef je de gamemodus ook niet alleen te spelen, het hele verhaal kan in lokale co-op gespeeld worden. Ook zullen er kleine op zichzelfde staande verhalen in The Journey zitten. Deze zullen gespeeld worden vanuit spelers die Alex op zijn pad tegenkomt.

 

Voor terugkerende spelers zullen een aantal van de namen bekend voorkomen. Zo is de familie van Alex weer aanwezig en is ook de coach terug te vinden in het spel. Een aantal nieuwe spelers zijn ook terug te vinden in de gamemodus, waaronder de cover star van FIFA 18, Cristiano Ronaldo. In het eerste deel van The Journey speel je als Alex Hunter, een Engelse voetbalspeler die zijn debuut maakt in de wereld van het professionele voetbal. Met een interessante verhaallijn waarin jij zelf belangrijke keuzes kan maken, heeft EA een solide basis gelegd voor een vervolg in de serie.

Hou de website in de gaten voor meer nieuws rond FIFA 18 waaronder de nieuwe trailer en meer details over de verbeterde features in de game!

Meer in FIFA 18

FUT 18 Team of the Week – Week 42

Jordi15 augustus 2018

FUT 18 Team of the Week – Week 41

Jordi8 augustus 2018

FUT 18 Team of the Week – Week 40

Jordi1 augustus 2018