FIFA 18

FIFA 18 in strijd met Nederlandse gokregels

FIFA 18
Bastiaan
@fifabenelux

Bastiaan van Mol is sinds 2014 het hoofd van de redactie op FIFA Benelux. Hij is daarbij verantwoordelijk voor alle content die op de homepagina verschijnt en te maken heeft met de FIFA-serie.

De laatste tijd is er veel te doen om lootboxes in video games, denk bijvoorbeeld aan de controversie die rondom Star Wars Battlefront 2 is ontstaan. Sinds november vorig jaar is in Nederland een onderzoek gaande betreffende deze lootboxes in verschillende videogames, waaronder ook FIFA 18. Gisteren is naar voren gekomen dat de Nederlandse Kansspelautoriteit een viertal games heeft gevonden die de Nederlandse regelgeving overtreden.

Of FIFA 18 ook bij deze games hoort is nog niet bekend, al is de kans wel groot. De games in kwestie hebben namelijk de mogelijkheid om de items uit de lootbox door te verkopen op een ingame markt, wat bij FIFA 18 inderdaad het geval is. De ontwikkelaars van de vier games in kwestie zijn gevraagd om het systeem rondom de lootboxes aan te passen zodat deze wel voldoen aan de Nederlandse regelgeving. Mochten zij hier niet op in gaan, dan lopen ze de kans op een boete of een verkoopverbod in Nederland.

FIFA 18 gebruikt al jarenlang het lootbox systeem in de FIFA Ultimate Team speelmodus. In deze modus kan echt geld gebruikt worden om verschillende pakketten te kopen, die jouw team ten goede kunnen komen. De exacte inhoud van zo’n pakket is bij de speler niet bekend, waardoor het systeem als gokken kan worden beschouwd.

Meer in FIFA 18

FUT 18 Team of the Week – Week 42

Jordi15 augustus 2018

FUT 18 Team of the Week – Week 41

Jordi8 augustus 2018

FUT 18 Team of the Week – Week 40

Jordi1 augustus 2018