FIFA 18

FIFA 18: Gameplay & Presentatie

FIFA 18
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

Met de onthulling van FIFA 18 heeft EA Sports meer bekend gemaakt over de verschillende gameplay features van de game. Zo is er ook dit jaar door de ontwikkelaars gewerkt om het realisme van de FIFA-serie naar een hoger level te tillen. De veranderingen zijn opgedeeld in drie verschillende onderdelen.

Besturing van spelers

Bewegingstechnologie van echte spelers

De eerste verandering is Real Player Motion Technology en zal ervoor zorgen dat het dribbelen soepeler aanvoelt dan ooit tevoren. Met behulp van motion capture technieken is een volledig animatiesysteem gemaakt. Met deze animaties zullen spelers in FIFA veel meer dribbelen als spelers in het echt doen. EA beschrijft deze verandering als de grootste vernieuwing in de gameplay in de geschiedenis van de FIFA-serie.

Persoonlijkheid van spelers

De beroemde manier van sprinten van Cristiano Ronaldo, het draaien van Raheem Sterling of hoe Arjen Robben zijn armen beweegt zijn karakteristieken die opvallen als je een voetbalwedstrijd bekijkt. EA heeft deze bewegingen bestudeert en laat in FIFA 18 spelers op deze manier bewegen. Ook andere spelers zullen realistischer bewegen, want voor het eerst worden bewegingen afhankelijk van onder andere lengte en eigenschappen van de speler.

Dribbelen vernieuwd

FIFA 18 bevat nieuwe dribbelmechanismen waarbij spelers de bal preciezer kunnen raken. Dit zorgt ervoor dat er meer creativiteit is in 1 tegen 1-situaties en draaibewegingen, waardoor je aanvallend veel meer opties krijgt. Hierbij is te denken aan spelers met een hoge reactiesnelheid die de bal snel van richting kunnen veranderen of juist snelle spelers die de bal goed mee kunnen nemen in volle sprint.

Teamstijlen en positioneren

Teamstijlen

Over heel de wereld wordt er anders gevoetbald. Zo staat de Premier League bekend om het fysieke spel, terwijl Barcelona een meester in in het tiki-taka. Met de nieuwe teamstijlen in FIFA 18 worden tactieken meer zichtbaar en zal je dus ook meer variatie krijgen hoe clubs aanvallend en verdedigend spelen.

Nieuwe positionering van spelers

Niet alleen de teams zullen in FIFA 18 beter zijn in het uitvoeren van een bepaalde tactiek, maar ook individuele spelers. Spelers zullen meer bewust worden van de ruimte die ze krijgen, waardoor ze bijvoorbeeld een slimme loopactie zullen maken. De positionering van spelers zal ervoor zorgen dat je meer tijd krijgt om het spel te lezen en zo de ideale aanval kan opbouwen.

Dynamische snelle wissels

Heb jij ook wel eens dat je snel een wissel wilt doorvoeren na een gemiste kans of tegendoelpunt? In FIFA 18 kan dat zonder de wedstrijd te pauzeren. Met de gloednieuwe context gebonden wisselaanwijzingen kan je in FIFA 18 wijzigingen doorvoeren zonder naar het menu te hoeven gaan.

Meeslepende sfeer

Regionale sfeer

Met meer weerseffecten, elementen naast de velden, rommel op het veld, specifieke vlaggen van clubs en stadions, aangepast commentaar, de kwaliteit van het veld en authentieke vormgeving van uitzendingen voor La Liga en MLS probeert EA de sfeer tijdens wedstrijden in FIFA 18 te verbeteren.

Dynamisch publiek

Elke FIFA-speler herkent wel de momenten dat veel poppetjes in het publiek hetzelfde doen, wat er soms een beetje raar uitziet. Met nieuwe individuele reacties van het publiek, in combinatie met de toevoeging van nieuwe supportersliederen, zal de sfeer in FIFA 18 authentieker worden.

Dramatische momenten

Wonderdoelpunten

Met behulp van vele nieuwe motoriek- en afmaakanimaties zorgt EA ervoor dat in FIFA 18 nog meer variatie komt in hoe een doelpunt gemaakt wordt. Ook de eigenschappen van een speler spelen hier een belangrijke rol in. Een absolute vedette zal veel beter tegen de druk kunnen bij wedstrijden op het hoogste niveau.

Nieuwe voorzetbesturing

Om tot een doelpunt te komen is soms een goede voorzet vereist. Met de nieuwe voorzetbesturing krijg je meer opties hoe je de bal in het strafschopgebied van de tegenstander wilt krijgen. Je kunt kiezen voor indraaiende voorzet of juist een voorzet die specifiek naar het midden of tweede baal gaat. Zo zorg je ervoor dat je voorzet aankomt bij jouw kopsterke spelers.

 

Over de game modes, zoals Ultimate Team en de Career Mode, zal pas later dit jaar meer bekend worden gemaakt.

 • Jeffrey

  Net de nieuwe trailer van pes 18 gezien, opnieuw heeft pes een stadion toegevoegd uit Spanje en nog wel het nieuwe stadion van atletico Madrid. Zal vast een exclusieve deal weer zijn, volgens mij heeft fifa totaal geen benul meer van waar ze mee bezig zijn. Vinden geld belangrijker dan hun klanten tevreden te houden

  • Henk Boven

   Heb op forums meer de schreeuw van fifa-klanten gehoord naar Ronaldo(R9) en Maradona dan om het Atletico Madrid stadion. Moet bij gezegt dat ik wel op FUT forums zit. Overigens schijnen Simeone en Zidane (oftewel LaLiga coaches) een Headscan te hebben gehad. Ze luisteren dus wel naar hun klanten, maar naar de gene die het meest betalen, zoals een goed bedrijf altijd zou moeten doen. Wie betaald bepaald, EA is geen filantropische instelling.

   • Jeffrey

    Tuurlijk willen we Ronaldo en Maradona hebben. Maar er word wel om meer geschreeuwd en ik hoor al de laatste jaren teleurgestelde reacties over dat fifa te weinig nieuwe stadions toevoegd. Dat geschreeuw is velen malen groter, camp nou is er niet meer nu waarschijnlijk ook niet het stadion van atletico Madrid. Kunnen we dan nog überhaupt verwachten dat we het Celtic/de kuip/ Bilbao stadion enzo voort gaan krijgen

    • Henk Boven

     Kort door de bocht, waarschijnlijk niet, Als ze verstandig zijn leggen ze Feyenoord vast plus het nieuwe stadion (Zeg ik als Ajax fan) omdat Feyenoord de meeste (trouwe) supporters heeft in Nederland. (Denk echt dat er Feyenoorders zijn die PES kopen als die wel nieuw Kuip heeft, Zie afmeldingen Ziggo in regio Rotterdam) Ik ben zelf Fanatiek Pro-Clubs speler en in die community word al vanaf Fifa 14 om echte verandering gevraagd. Helaas is er niks veranderd anders dan algehele gameplay (fifa overall) en shirtjes maken. Aangezien EA Beursgenoteerd is hebben ze zowel naar zichzelf als na hun aandeelhouders eenmal (dikke winsten) nodig. Daarnaast word FUT enorm gehyped op Youtube e.d. (zou me niks verbazen dat de bekende youtubers op de loonlijst staan) Simpelweg om mensen meer fut te laten spelen en pakjes te kopen.. Gister tijdens proclubs zijden we nog tegen elkaar wie durft er 100 euro in te zetten op dat EA langer dan 2 minuten over Profclubs praat op gamescom. Je raad het al niemand had er vertrouwen in 😉 overigens, voor een goed Fut team heb je geen geld nodig! Ik werk/studeer 50uur in de week. En heb geen cent in FUT gestopt (anders dan duurste editie fifa) en heb bijna een vol Bundesliga TOTS team + Leuk Serie A team.

     • Jean Paul

      Een goede weekend league sessie doet wonderen :>

 • Thom de Wit

  Klopt het dat de bundesliga presentatie niet meer in FIFA zit?

Meer in FIFA 18

FUT 18 Team of the Week – Week 12

Jordi6 december 2017

FUT 18 Team of the Week – Week 11

Jordi30 november 2017

FIFA 18 – Update 5

Bastiaan28 november 2017