FIFA 17

[GC16] FIFA 17 Hands-On Vragen & Antwoorden

FIFA 17
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

Afgelopen week heb je in onze FIFA 17 Gamescom hands-on kunnen lezen hoe FIFA Benelux FIFA 17 heeft ervaren tijdens de speelsessie op de Gamescom in Keulen. Zo heb je kunnen zien wat wij vinden van de Frosbite Engine, gameplay en verschillende gamemodi van de game. Via het FIFA Benelux forum, Twitter en Facebook ontvingen we meerdere vragen, waarvan we de meest gestelde in dit artikel zullen behandelen.

fifa17qa

Is snelheid van spelers net zo belangrijk als in FIFA 16?

Nee, de gameplay van FIFA 17 voelt in eerste instantie wat trager aan dan zijn voorganger. Snelle spelers kun je ook in FIFA 17 blijven benutten, alleen lukt het niet (meer) om negentig minuten met die speler te blijven sprinten.

Hoe is de balans in de gameplay? Kracht, snelheid, afstandsschoten

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het misbruiken van snelle spelers in FIFA 17 minder van toepassing. Dat wilt niet zeggen dat je helemaal geen kansen meer creëren, want gelukkig word je hierbij geholpen doordat spelers in FIFA 17 beter vrijlopen en sterker zijn in de passing. Afstandsschoten zijn in FIFA 16 regelmatig een zekerheid op een doelpunt, wellicht zelfs te vaak. In de speelsessie die wij met FIFA 17 lijkt de balans tussen de verschillende gameplay onderdelen al erg goed te zijn.

Welke competities en landenteams zitten in FIFA 17?

Eerder dit jaar is al bekend geworden dat de Japanse J1 League in FIFA 17 aanwezig zal zijn. De overige competities en landen teams zijn nog niet bekend gemaakt.

Hoe neem je een strafschop of vrije trap met het nieuwe systeem in FIFA 17?

In FIFA 17 is het nemen van een strafschop en vrije trap is anders dan je gewend bent van de laatste jaren. Met de rechterstick van je controller kan je kiezen hoe je je speler positioneert achter de bal. Je kunt ervoor kiezen om de speler juist dichtbij of ver van de bal te zetten en je speler in een hoek of juist kaarsrecht achter de bal plaats te laten nemen. Bij een penalty moet je met de linkerstick naar de bal toe lopen en gedurende je aanloop mikken en kracht meegeven aan de bal. Het schieten van een vrije trap is verder hetzelfde gebleven. Beide spelhervattingen vereisen echter best wel wat oefening, waarvoor je bijvoorbeeld de vernieuwde skill games kan gebruiken.

AllianzArena

Is de spelerscarrière nog aanwezig?

Ja, bij het beginnen van een carrière kan je kiezen voor een spelerscarrière. In de spelerscarrière, in tegenstelling tot de manager carrière, zijn geen wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van FIFA 16.

Zijn er nog nieuwe stadions?

In de Gamescom trailer zagen we onder andere het nieuwe stadion van West Ham United, het Olympisch Stadion van Londen, voorbij komen. Ook zijn beelden te zien van het stadion van Middlesbrough, Riverside Stadium, en het Japanse Suita City Football Stadium. Of er nog meer nieuwe stadions zijn is nog niet bekend, echter zal Camp Nou dit jaar niet aanwezig zijn in FIFA 17.

Is al bekend wanneer de Web App voor Ultimate Team start?

De exacte datum voor de lancering van FIFA 17 Ultimate Team Web App is nog niet bekend, maar ter indicatie kunnen wij melden dat afgelopen jaren de Web App zo’n twee weken voor de release van FIFA verscheen.

Wanneer verschijnt de FIFA 17 demo?

Ook voor de demo van FIFA 17 kunnen we nog geen exacte datum melden, maar wij verwachten de demo op dinsdag 13 september of woensdag 14 september. Wanneer de demo officieel is aangekondigd lees je dat natuurlijk zo snel mogelijk op FIFA Benelux!

 

Heb jij nog vragen? Laat ze weten in de reacties.

 

Meer in FIFA 17

FUT 17 Team of the Week – Week 52

Jordi14 september 2017

FUT 17 Team of the Week – Week 51

Jordi6 september 2017

FUT 17 Team of the Week – Week 50

Jordi30 augustus 2017