FIFA 17

Gameplay veranderingen FIFA 17

FIFA 17
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

Het nieuws van FIFA 17 blijft vandaag maar komen, want na de aankondiging van The Journey en de FIFA 17 Screenshots is het nu de beurt aan de veranderingen van de gameplay voor de game. Ook dit jaar heeft EA Sports weer de nodige updates doorgevoerd, waardoor je over het hele veld veranderingen zal merken.

Set Piece Rewrite

De dode spelmomenten van FIFA 17 kan je nu nog meer naar je hand zetten door meer variatie toe te passen, zodat je bijvoorbeeld met de buitenkant van de voet kan schieten om meer curve aan de bal te geven. Met de nieuwe corners wordt het mogelijker om met meer precisie de ontvanger van de bal aan te geven, welke dan beter in de bal zal lopen. Altijd al geërgerd aan de weinige variaties in penalty’s van FIFA? Ook dat is verleden tijd, want je krijgt nu de controle over de snelheid en hoek waarmee je naar de bal loopt om zo de keeper te slim af te zijn. Tot slot is ook het ingooien verbeterd, waarmee je sneller naar een medespeler kan gooien of de tegenstanders het bos in te sturen met een nep inworp.

Physical Play Overhaul

De fysieke duels tussen spelers in FIFA 16 oogde soms een beetje raar, waardoor je gemakkelijk de bal verloor. In FIFA 17 zullen duels om de bal realistischer zijn doordat je als aanvallende partij bij het ontvangen van de bal je lichaam er beter in kan zitten. Door het toevoegen van meer interacties tussen spelers zul je meer animaties van duels tegenkomen die dichtbij de werkelijkheid komen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de keeper en aanvaller samen strijden voor een bal. Met 360 graden dribbelen wordt het mogelijk om de verdediger het van alle kanten zo moeilijk mogelijk te maken om de bal af te pakken.

Active Intelligence System

FIFA 17 brengt een nieuw systeem waarmee de AI beter het spel gaat lezen. Dit actieve intelligentie systeem zorgt ervoor dat spelers beter de gaten in het spel zullen zien en hier ook op in gaan spelen. Zo worden aanvallen georganiseerder opgezet met behulp van fake runs, stunt runs, en de mogelijkheid om support te vragen van teamgenoten. Dit alles zorgt ervoor dat de AI actiever is, zelfs wanneer ze de bal niet hebben.

New Attacking Techniques

Naast de nieuwe manieren om aanvallen op te zetten is er ook gekeken naar nieuwe mogelijkheden tot het afmaken van deze aanvallen. Zo is er een nieuwe techniek waarbij de spelers de bal laag op de grond kunnen houden bij het afmaken, zowel bij een finesse shot, een volley of een simpel intikkertje. Daarnaast kan een kopkans nu ook worden afgemaakt met een kopbal naar de grond. Dit zorgt natuurlijk voor extra moeilijkheden voor de keepers.

Voor het opzetten van de aanval zijn tevens twee nieuwe technieken geïntroduceerd, de precieze steekbal en de harde doeltrap. De eerste zorgt voor uiterste precisie bij het opzetten van een aanval. De doeltrap zorgt ervoor dat je snel een counter op kan zetten vanuit de achterhoede.

Meer in FIFA 17

FUT 17 Team of the Week – Week 52

Jordi14 september 2017

FUT 17 Team of the Week – Week 51

Jordi6 september 2017

FUT 17 Team of the Week – Week 50

Jordi30 augustus 2017