FIFA 17

“FIFA 17 maakt gebruik van Frostbite Engine”

FIFA 17
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

Volgende week zondag 12 juni wordt naar alle waarschijnlijk FIFA 17 officieel aangekondigd op het nieuwe evenement EA Play. Nog voor het event hebben de eerste geruchten het internet bereikt en weet Game Informer op basis van meerdere bronnen te melden dat de nieuwe EA Sports games, waaronder FIFA dus, gebruik zullen gaan maken van de Frostbite Engine. Deze engine, de motor waar een game op draait, wordt nu al gebruikt in onder meer de Battlefield en Need for Speed games. De engine staat bekend vanwege het hoge niveau op het grafische gebied, voor onder andere 3D-modellen en visuele effecten. Daarnaast stelt de engine de gameontwikkelaars in staat om betere physics en artificial intelligence(AI) beter uit te werken, waardoor games een stuk realistischer aanvoelen. EA heeft al eerder aangegeven dat de wens is dat alle games op dezelfde engine draaien. Het overzetten de huidige Ignite Engine van FIFA naar de Frostbite Engine is een tijdrovende klus, dus het is nog maar de vraag of het EA lukt om dit jaar al de wijziging door te voeren of dat zij hier al tijdens de ontwikkeling van FIFA 16 mee bezig zijn geweest.

fifa17

Of FIFA 17 daadwerkelijk gebruik gaat maken van de Frostbite Engine zullen we hopelijk op 12 juni horen. Uiteraard zal FIFA Benelux al het nieuws van FIFA 17 zo snel mogelijk op de site en social media publiceren. Eerder werd al bekend dat Evert ten Napel en Youri Mulder opnieuw commentaar zullen inspreken voor FIFA 17.

Meer in FIFA 17

FUT 17 Team of the Week – Week 52

Jordi14 september 2017

FUT 17 Team of the Week – Week 51

Jordi6 september 2017

FUT 17 Team of the Week – Week 50

Jordi30 augustus 2017