FIFA 16

[GC15] Veranderingen aan FIFA 16 Ultimate Team

FIFA 16
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

FIFA Ultimate Team, kortweg FUT, is al jarenlang verreweg de populairste gamemodus van FIFA en daarom heeft EA Sports voor FIFA 16 weer een aantal veranderingen voor ons in petto. Naast de toevoeging van FUT Draft en nieuwe Legends, heeft EA nog enkele vernieuwingen doorgevoerd in FIFA 16 Ultimate Team.  Zo krijgt Ultimate Team een nieuwe wedstrijdpresentatie wanneer je een potje start, is het managen van packs verbeterd en het beheren van je squad gemakkelijker gemaakt.

Wedstrijdpresentantie

De afgelopen jaren was de wedstrijdpresentatie van Ultimate Team gelijk aan dat van andere gamemodes. In FIFA 16 krijgen wedstrijden in Ultimate Team een vernieuwde wedstrijdpresentatie, waardoor je nieuwe graphics ziet bij de opstellingen. Ook bij het debuteren van spelers of inbrengen van een wisselspeler krijg je nu statistieken te zien, waardoor je meer informatie krijgt over de spelers die op het veld staan.

Ook zullen de commentatoren je bijpraten over de statistieken en geschiedenis van je club, bijvoorbeeld wanneer je topscorer een mijlpaal bereikt.

Pack management

Met de nieuwe Tag functionaliteit wordt het na het openen van een FUT pakket gemakkelijker om items te kunnen toevoegen aan je club of naar de transferlijst te sturen. Na het zien van de nieuwe animatie voor pack-openings kan je dit jaar ook Draft Tokens krijgen die je in kan zetten bij FUT Draft.

tagfut

Tag-functionaliteit bij het openen van packs

 

Squad beheren

Wanneer je in FIFA 16 je squad bewerkt, zal je meer informatie zien over de chemistry van spelers. Zo wordt in één keer duidelijk hoeveel chemistry een speler heeft en wat een wisseling van spelers te weeg zou brengen voor je team chemistry. Om het wisselen van je spelers makkelijker te maken heeft EA het zogeheten Player Swap scherm toegevoegd, waarmee je bijvoorbeeld gemakkelijk je doelman kan inruilen. Tot slot is ook het toevoegen van consumables gemakkelijker geworden, aangezien de game nu suggesties geeft welke consumable een speler goed zou kunnen gebruiken. Als je deze consumable nog niet hebt, wordt het met één druk op de knop mogelijk om dit item op de tranfsermarkt te zoeken.

Tenues Team of the Week

Ook de tenues voor het Team of the Week zijn dit jaar aangepast, zoals je hieronder kunt zien.

Meer in FIFA 16

FUT 16 Team of the Week – Week 53

Jordi14 september 2016

FUT 16 Team of the Week – Week 52

Jordi7 september 2016

FUT 16 Team of the Week – Week 51

Jordi31 augustus 2016