FIFA 16

[GC15] FIFA 16 – Authentieke presentatie

FIFA 16
Bastiaan
@fifabenelux

Bastiaan van Mol is sinds 2014 het hoofd van de redactie op FIFA Benelux. Hij is daarbij verantwoordelijk voor alle content die op de homepagina verschijnt en te maken heeft met de FIFA-serie.

Vandaag is er al veel nieuws uitgekomen over de nieuwe toevoegingen aan onder andere FIFA Ultimate Team en de Carrière modus. Naast deze specifieke speltypen is het ook tijd om naar het globale plaatje te kijken, oftewel de verbeteringen in de presentatie.

Bundesliga

Als eerste aan bod is direct een van de grote nieuwe edities van FIFA 16. Vorig jaar kwam FIFA 15 met de volledige Premier League licentie en dit jaar doen ze daar een schepje bovenop met de licentie van de Bundesliga. De authentieke overlays van de Bundesliga zijn toegevoegd aan het spel waardoor het net lijkt alsof je naar een wedstrijd kijkt uit de Duitse divisie. Jammer genoeg gaat het hier alleen om de overlays en niet om een volledige licentie met de stadions en de starheads.

FUT Authentic Presentation Bundesliga

 

Starheads en Weersverschijnselen

De tweede verbetering is de verbetering en toevoeging van 450 starheads, het grootste aantal uit de FIFA reeks. Naast de spelers uit de Barclays Premier League en de spelers uit de vrouwen elftallen, zijn een aantal FUT Legends en bekende spelers uit de rest van de wereld toegevoegd aan het spel. Deze spelers zullen te zien zijn in de nieuwe stadions van FIFA 16, waar tevens de volgende verbetering in te vinden is. In de stadions is het nu mogelijk om op meerdere tijdstippen de bal af te trappen en ook nog eens in meerdere weersomstandigheden. Zo is er naast de gebruikelijke zon, bewolkt, regen en sneeuw nu ook nevelig, deels bewolkt, mistig en geheel willekeurige regenbuien.

FUT Authentic Presentation Starheads

 

Spreekkoren en Vanishing Spray

In FIFA 15 werden de club-specifieke koren geïntroduceerd en FIFA 16 bouwt hier stevig op verder. Met meer dan 900 nieuwe spreekkoren van over de hele wereld komt het spel echt tot leven. Een aantal van deze nieuwe spreekkoren zijn “Allez Paris” van PSG en “When The Red Go Marching In” van Liverpool. Op het veld is ook de welbekende spray van de scheidsrechters toegevoegd. Tijdens vrije trappen zal de scheidsrechter deze spray gebruiken om zo bijvoorbeeld de muur op de juiste afstand te houden.

FUT Authentic Presentation Vanishing Spray

 

Menu opties en celebrations

Andere kleine, maar toch ook leuke toevoegingen zijn het selecteren van een stadion als achtergrond in het menu en de nieuwe sideline celebrations als er gescoord is. Het menu van FIFA 16 is volledig vernieuwd en biedt nu ook de optie om jouw favoriete stadion als achtergrond te gebruiken. Daarnaast is er de mogelijkheid om volledige herhalingen terug te kijken van belangrijke momenten in wedstrijden. Bij doelpunten is er nu de mogelijkheid om naar de zijlijn te gaan en samen met de cameraman te juichen. Ook is het mogelijk om naar de bank te rennen en met je teamgenoten het doelpunt te vieren. Meer over nieuwe toevoegingen voordat de wedstrijd begint is terug te lezen in het artikel over de verbeteringen in de Carrière modus.

Commentaar

Het laatste punt van verbetering is het commentaar. Met daarbij nu ook commentaar over FUT Legends (alleen op de Microsoft consoles), het voorseizoen en de nationale vrouwen elftallen. De verschillende commentaar talen uit FIFA 15 zijn overgenomen en dit jaar is ook het Russische commentaar toegevoegd.

Meer in FIFA 16

FUT 16 Team of the Week – Week 53

Jordi14 september 2016

FUT 16 Team of the Week – Week 52

Jordi7 september 2016

FUT 16 Team of the Week – Week 51

Jordi31 augustus 2016