FIFA 16

Disconnects FIFA 16

FIFA 16
Chris
@fifabenelux

Chris van Deuren runt al sinds 1998 de FIFA Benelux site. Sinds dat jaar is Chris al bezig met het schrijven van artikelen omtrent de FIFA-serie, vele events in zowel binnen- als buitenland werden bezocht om de community te voorzien van het laatste nieuws en indrukken van speelsessies. Chris is verantwoordelijk voor de technische en inhoudelijke aspecten van FIFA Benelux

FIFA 16 ligt inmiddels een week in de winkelschappen. In onze mailbox en via @fifabenelux ontvangen wij behoorlijk wat meldingen van mensen waarbij na het spelen van een wedstrijd de verbinding verbroken wordt. Spelers krijgen hierdoor in het geval van Ultimate Team niet hun verdiende coins. De verbroken verbinding, ook wel disconnects genoemd, zorgen voor veel frustaties bij de spelers.

De exacte oorzaak is op dit moment nog onbekend. Wij kennen spelers die al meer dan 30 online wedstrijden gespeeld hebben en geen enkele disconnect hebben gehad. We krijgen echter ook meldingen van mensen op verschillende platforms, PC, Xbox, PlayStation 3 en PlayStation 4 die wel veel problemen hebben met de verbinding.

Wij, FIFA Benelux als fansite, kunnen nog geen kant-en-klare oplossing aanleveren voor dit probleem. Electronic Arts heeft de problemen inmiddels via help.ea.com en Twitter @AskEaSupport erkend en is naarstig opzoek naar een oplossing.

Mogelijk oorzaken van een verbroken verbinding zijn.

  • Onderbroken verbinding met je internetprovider.
  • Problemen met de server van EA.
  • Problemen met peer-to-peer-verbinding van een medespeler.
    • Dit is meestal het geval bij DNF-wedstrijden en -transacties in games die peer-to-peer-verbindingen gebruiken, zoals veel FIFA-games.
  • Draadloze interferentie over Wi-Fi.
  • Gedrag van andere spelers, zoals spelers die zomaar stoppen uit frustratie.

FIFA 16 server status

Of de servers van EA in de lucht zijn valt te controleren op help.ea.com/nl/fifa/fifa-2016.

fifa 16 server status

FIFA 16 port forwarding

Mocht je helemaal geen verbinding krijgen met FIFA 16 dan is het wellicht nodig om de juiste poorten vrij te geven in je firewall. Voor meer informatie over deze instellingen kun je ons artikel over FIFA 16 port forwarding nalezen. We geven daarin voor alle platformen aan welke TCP en UPD poorten opengezet moeten worden.

help.ea.com

Electronic Arts heeft ook veel Nederlandstalige hulp artikelen beschikbaar die nuttig zouden kunnen zijn bij het oplossen van de problemen.

Definitieve oplossing?

Zoals we al aangaven is het zeker zo dat er problemen zijn, de oorzaak is echter nog niet volledig bekend bij Electronic Arts, zij werken er hard aan om de problemen op te lossen. We vernemen graag van jullie of bovenstaande tips zorgen voor minder verbindingsproblemen. Zodra Electronic Arts een definitieve oplossing heeft zullen we dit artikel bijwerken.

Meer in FIFA 16

FUT 16 Team of the Week – Week 53

Jordi14 september 2016

FUT 16 Team of the Week – Week 52

Jordi7 september 2016

FUT 16 Team of the Week – Week 51

Jordi31 augustus 2016