FIFA 15

Veelgestelde vragen prijsklassen Ultimate Team

FIFA 15
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

EA heeft, naast de open brief over de transfermarkt in FIFA 15 Ultimate Team, een lijst met veelgestelde vragen over de prijsklassen in FUT gepubliceerd. Hierin kan je lezen hoe de prijsklassen worden vastgesteld, waarom EA zelf geen coins verkoopt en hoe het komt dat je soms geen spelers kan vinden op de transfermarkt.

prijsklassenFUT15

Wat zijn de voordelen van prijsklassen?
Met prijsklassen wordt voorkomen dat de spelerprijzen kunstmatig worden verhoogd door activiteiten van profiteurs, waardoor je beperkt wordt in je mogelijkheden om je Ultimate Team samen te stellen. Prijsklassen zijn bovendien uitgebalanceerd en geven fans van FUT een beter inzicht in de geschatte waarde van hun items. Na verloop van tijd zal dit ertoe bijdragen dat de transfermarkt weer een niveau bereikt dat eerlijker is voor iedereen en waarbij exorbitant hoge spelerprijzen vanwege valse munten op de markt onmogelijk worden gemaakt.

Waarom hebben jullie besloten om prijsklassen midden in het seizoen in FUT 15 te implementeren?
De inflatie van de spelerprijzen (door het groeiende aantal valse munten op de markt) moest zo snel mogelijk worden aangepakt. We geloven dat de voordelen, zoals een evenwichtige markt en realistische spelerprijzen, de keuze rechtvaardigen om deze wijziging in FUT 15 door te voeren.

Waarom geldt er een minimum voor prijsklassen?
Als de minimale prijsklasse zou worden opgeheven, zouden de prijsklassen worden blootgesteld aan transfers die bedoeld zijn om valse munten te verkopen. Muntverkopers willen bepaalde spelers, met een marktwaarde die ver onder hun maximale prijsklasse ligt, gebruiken om te verhandelen voor specifieke hoeveelheden munten. We begrijpen dat minimale prijsklassen voor velen van jullie een frustratie is geweest, maar ze zijn noodzakelijk om de verkoop van munten uit FUT te bannen. We blijven de prijsklassen van spelers aanpassen tot we het juiste evenwicht hebben gevonden voor de transfermarkt.

Waarom kan ik geen spelers vinden op de transfermarkt?
Aanvankelijk waren alle prijsklassen voor de meeste spelers op alle platformen gelijk. Dit zorgde ervoor dat de hoogste prijsklasse op sommige platformen lager uitviel dan de verwachte marktwaarde van bepaalde spelers. Je kon bepaalde spelers niet vinden omdat andere FUT-spelers vonden dat de prijsklasse op dat platform niet aansloot op de waarde van de speler, en daarom besloten de bewuste speler niet te verkopen. Nu stellen we per platform verschillende prijsklassen in, te beginnen met een selectie van spelers met een hoge beoordeling. Dit zal je zorgen over hun waarde wegnemen.

Waarom is het zo moeilijk om spelers te verkopen op de transfermarkt?
Omdat prijsklassen aanvankelijk op alle platformen gelijk waren, weerspiegelden ze niet altijd de verwachte waarde op dat specifieke platform. Op sommige platformen lag het lagere spectrum van de prijsklasse van bepaalde spelers hoger dan hun verwachte marktwaarde, waardoor FUT-fans dachten dat dergelijke spelers niet meer waard waren dan hun minimale prijsklasse. Dit zorgde ervoor dat fans weifelden over het uitbrengen van hun bod. We zijn nu echter begonnen met het instellen van verschillende prijsklassen per platform voor bepaalde spelers met een hoge waarde. Onthoud dat deze spelers nog steeds verkocht worden en dat de markt actief is, maar bij bepaalde prijspeilen is er minder vraag naar dergelijke spelers. We houden de ontwikkelingen op de transfermarkt in de gaten. Als we signaleren dat een speler consequent voor een lagere prijsklasse wordt verkocht, zullen we de prijsklasse verlagen zodat meer FUT-fans hun spelers kunnen verkopen.

Hoe kan ik nu munten verdienen door items en spelers te verhandelen?
We zullen de prijsklassen altijd ruim genoeg houden om alle fans in staat te stellen meer munten te verdienen door te handelen op de transfermarkt.

Waarom verlagen jullie de prijsklassen van spelers niet? Op het moment worden veel spelers niet verkocht.
Van sommige spelers hebben we de prijsklassen al aangepast en bovendien hebben we de spelers met de beste beoordelingen op elk platform ingedeeld in verschillende prijsklassen. We zullen deze prijsklassen het hele jaar blijven aanpassen op basis van de markt en jullie feedback. Je kunt al onze wijzigingen aan prijsklassen hier bekijken.

Hoe zit het met evenementen, zoals St. Patrick’s Day onlangs? Worden de prijsklassen van specifieke spelers rond dergelijke evenementen verhoogd?
We zijn niet van plan om prijsklassen in aanloop naar evenementen te wijzigen, zoals de prijsklassen van Ierse spelers voorafgaand aan het toernooi op St. Patrick’s Day, maar zullen prijsklassen blijven aanpassen op basis van de algemene activiteit op de transfermarkt.

Waarom verkopen jullie zelf geen munten in plaats van FIFA-punten?
Munten direct aan fans verkopen zou in strijd zijn met de grondbeginselen van FIFA Ultimate Team. Het spel is zo ontworpen dat voortgang die bereikt wordt door het spel op te juiste wijze te spelen, beloond wordt: door wedstrijden te spelen, het samenstellen van selecties, handelen op de transfermarkt en beslissingen nemen aan de hand van items uit pakketten. FUT-fans begrijpen hoe leuk het is om beslissingen te nemen als je aan je Ultimate Team werkt. Fans die sneller willen vorderen, kunnen dat bereiken door pakketten met FIFA-punten of verdiende munten te openen. Jij hebt het altijd voor het zeggen gehad en dat maakte het ook zo leuk. Naarmate het verkopen van munten gangbaarder werd, zorgde het voor een niet-legitieme manier om snel aan munten te komen. En mogelijk zijn mensen vergeten dat het spel niet bedoeld is om direct de beste items of spelers te bemachtigen. Het gaat om voortgang. Het gaat om de jacht op de overwinning. Het gaat om het beheren van je selecties en het maken van keuzes.

Wat hebben jullie gedaan om coinfarming door profiteurs tegen te gaan?
Veel van de tactieken die we implementeren om coinfarming tegen te gaan, vinden plaats op de achtergrond en zijn niet altijd duidelijk zichtbaar voor de FUT-community. Gedurende het jaar hebben we allerlei nieuwe beveiligingsmaatregelen doorgevoerd om coinfarming en het verkopen van munten tegen te gaan. Het laatste voorbeeld is de dagelijkse wedstrijdlimiet die we hebben geïmplementeerd om een van de meest gebruikte methodes van coinfarming tegen te gaan. Ook schorsen we wekelijks duizenden accounts die misbruikt worden voor coinfarming of het verkopen van munten. Mogelijk heb je ook gemerkt dat het aantal spamaccounts, die zich op Twitter en Facebook uitgeven voor EA SPORTS FIFA, de laatste tijd aanzienlijk is afgenomen. We hebben onlangs een nieuw systeem geïmplementeerd dat duizenden van deze accounts van oplichters, die proberen je accountinformatie te achterhalen, permanent schorst.

Waarom verhogen jullie niet de muntbeloningen per wedstrijd?
We richten ons op de balans en de stabiliteit van de economie, zodat de huidige muntbeloningen hun waarde behouden. Als we de muntbeloningen voor wedstrijden zouden verhogen, zou dat de onbalans en instabiliteit van de FUT-economie alleen maar verergeren. We onderzoeken nu echter nieuwe FUT-promoties en ideeën voor content, waarbij we zorgen dat de balans van het spel gewaarborgd blijft. Ook zullen we speciale toernooien met hogere beloningen aanbieden in het spel.

Hoe bepalen jullie de prijsklassen per speler?
We analyseren gegevens zoals de gemiddelde verkoopprijs en het percentage van verkochte items (van alle items op de transferlijst), om een zorgvuldig besluit te kunnen nemen over het al dan niet verhogen of verlagen van prijsklassen. We luisteren ook naar jullie specifieke suggesties. Nieuwe spelerreleases, zoals TVDW, zijn gebaseerd op historische gegevens, de vraag naar de speler en vergelijkbare spelers. De prijsklassen van nieuwe spelerreleases worden wat ruimer gehouden totdat het prijspeil van dergelijke spelers duidelijk wordt, en we blijven deze prijsklassen aanpassen wanneer de gemiddelde verkoopprijs van een item verandert.

Meer in FIFA 15

FUT Team of the Week – Week 52

Bastiaan9 september 2015

FUT Team of the Week – Week 51

Bastiaan2 september 2015

FUT Team of the Week – Week 50

Bastiaan26 augustus 2015