FIFA 15

Open brief EA over transfermarkt in Ultimate Team

FIFA 15
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

Met de introductie van prijsklassen in FIFA 15 Ultimate Team is EA sinds afgelopen weken nog meer de strijd aangegaan met illegale transacties in de gamemode. Al eerder had EA besloten om transfers (tijdelijk) niet meer mogelijk te maken via de Web App. Deze week heeft het team van EA besloten een open brief te schrijven aan de community, waarin het de genomen besluiten toelicht. Bekijk ook de veelgestelde vragen over prijsklassen in FIFA 15 Ultimate Team.

Economische crisis

Er is de afgelopen weken heel wat veranderd met betrekking tot FIFA Ultimate Team (FUT), waaronder onze beslissing om de transfermarkt niet langer toegankelijk te maken via de Web- en de Companion-app en de introductie van prijsklassen in de transfermarkt.

FUT moet voor elke speler eerlijk en leuk zijn. Punt uit. Daarom hebben we dingen veranderd en werken we nog steeds hard aan het bijschaven van het speltype. Daar hebben we het zo wel over.

Maar laten we eerst eens kijken naar wat we proberen op te lossen. Het is simpel: we willen gewoon profiteurs stoppen die jouw ervaring van het spel ruïneren. Deze profiteurs genereren illegale munten in de FUT-economie met de bedoeling deze te verkopen. Deze profiteurs overspoelen het spel met frauduleuze valuta, waardoor de prijs van FUT-items omhooggaat en waarmee spelers op de transfermarkt opgekocht worden. Dit verandert fundamenteel de economie voor de grote meerderheid van de spelers die op de juiste manier willen spelen en aan wiens kant wij staan.

Erger is dat deze profiteurs mogelijk misbruik kunnen maken van je privégegevens als je besluit munten van hen te kopen. Dat wil je niet en wij ook niet. Dus al onze veranderingen zijn bedoeld om dit tegen te gaan en FUT weer leuk en eerlijk te maken.

Het spel is leuk als iedereen volgens dezelfde regels speelt. Alle aangebrachte veranderingen zijn bedoeld om deze frauduleuze activiteiten te stoppen en FUT weer leuk en eerlijk te maken: wedstrijden spelen, selecties opstellen, handelen op de transfermarkt en beslissingen nemen aan de hand van items uit pakketten. Sinds we veranderingen als de prijsklassen geïntroduceerd hebben, zien we positieve tekenen dat de balans terugkeert in de FUT-economie en dat de negatieve effecten van de profiteurs in het spel afnemen. Maar er is nog meer te doen, dus we zijn er nog niet.

Bij dezen een update over wat we nog meer gaan doen en waar we aan zitten te denken, zoals nieuwe wijzigingen aan de prijsklassen. Ook willen we ons beraden over de Web- en Companion-app.

PRIJSKLASSEN

Sinds de introductie van de prijsklassen hebben we al meer dan 400 aanpassingen aan de prijzen van spelers gedaan. Daarbij lag de nadruk op de beschikbare spelers met de hoogste waarde in de FUT-economie. De introductie van prijsklassen afgelopen week heeft geholpen de handel met illegale munten op de FUT-transfermarkt in te perken. Ook de prijzen van speleritems zijn meer in balans met de huidige markt, maar de juiste balans vinden kost tijd. We hebben een team dat de taak heeft die balans te vinden.

Woensdag hebben we een andere belangrijke wijziging aangebracht, waardoor de transfermarkt meer in balans komt en eerlijker wordt. We hebben voor elk platform (Xbox, PlayStation en PC) unieke prijsklassen geïntroduceerd om de waarden en dynamiek in die unieke economieën te weerspiegelen. Hiermee komen de minimum- en maximumprijzen beter in lijn met de verwachte waarde in deze economieën, waardoor transfers eerlijker en leuker worden voor alle FUT-spelers.

In tegenstelling tot wat sommigen beweren, hebben prijsklassen niets te maken met de markt ten gunste van iemand manipuleren.

DE WEB- EN COMPANION-APPS

Op 13 februari hebben we wegens onderhoud de toegang tot de transfermarkt uit de Web- en Companion-app verwijderd. Eén van de redenen daarvoor was de dringende noodzaak om de frauduleuze activiteiten met die apps een halt toe te roepen. Deze apps zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste methoden voor muntverkopers en coinfarmers om munten snel door de FUT-economie te laten circuleren. Met het stopzetten van de toegang tot de transfermarkt vanuit de apps, hadden we het volgende voor ogen:

Transacties, waarbij munten verkocht werden, vertragen om de prijzen van FUT-items te stabiliseren.
De accounts van muntverkopers opsporen en schorsen
De veiligheid en stabiliteit van de apps verbeteren.
Jullie hebben gevraagd wanneer de Web- en Companion-apps weer toegang zullen bieden tot de transfermarkt. We willen de toegang zo snel mogelijk herstellen en we werken zo hard als we kunnen om iedereen weer toegang te kunnen bieden via de apps… maar dan moeten we de apps eerst veiliger en stabieler maken.

Het is onze verantwoordelijkheid je een veilige plek te bieden om te spelen. We blijven investeren in onze beveiligingsmiddelen en beloven dat we blijven zoeken naar de juiste manieren om muntverkopers en coinfarmers die het spel benadelen, weg te houden. We hebben een dagelijkse limiet op het aantal wedstrijden ingesteld. Ook dat heeft geholpen om het genereren van illegale munten door coinfarmers tegen te gaan.

En daarnaast hebben we nog meer wijzigingen in petto die voor verbetering zullen zorgen: hogere muntbeloningen voor deelname aan speciale FUT-toernooien, meer fantastische promoties en speciale content in FUT, en meer wijzigingen in de beveiliging om profiteurs buiten de deur te houden.

Jullie hebben ons veel vragen gestuurd. Daarom hebben we een lijst gemaakt van de meest voorkomende vragen en onze antwoorden. Deze kun je hier lezen.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om deze blog te lezen en houd de updates in de gaten. We blijven werken aan nieuwe updates en aanpassingen om het spel te verbeteren. Vergeet ons niet te volgen op Twitter en Like us onFacebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en discussies.

Bedankt,
Het FIFA-team

Als FIFA Benelux staan wij achter de genomen beslissingen van EA om de strijd aan te gaan tegen illegale praktijken, om zodoende de spelervaring zo goed mogelijk te maken voor alle spelers van FIFA 15 Ultimate Team. Wij zijn benieuwd hoe jullie hier tegenover staan, dus laat hieronder een reactie achter.

Meer in FIFA 15

FUT Team of the Week – Week 52

Bastiaan9 september 2015

FUT Team of the Week – Week 51

Bastiaan2 september 2015

FUT Team of the Week – Week 50

Bastiaan26 augustus 2015