FIFA 15

Gameplay veranderingen FIFA 15

FIFA 15
Bastiaan
@fifabenelux

Bastiaan van Mol is sinds 2014 het hoofd van de redactie op FIFA Benelux. Hij is daarbij verantwoordelijk voor alle content die op de homepagina verschijnt en te maken heeft met de FIFA-serie.

Nu de persconferentie van EA erop zit en er veel nieuws naar buiten is gebracht is het tijd om hier rustig op terug te kijken. In dit artikel gaan we het hebben over de nieuwe veranderingen in de gameplay van FIFA 15.

De eerste nieuwe verandering zijn de verbeterde man-op-man duels, waar fysiek een nog belangrijkere rol speelt.  Bij een man-op-man duel kan een juiste positie en een goede timing het verschil maken tussen de bal winnen of verliezen. De schouderduw duels komen nu nog realistischer over dankzij de nieuw ontworpen spelersmodellen en ook het shirtje trekken is nu te zien. Daarnaast kunnen nu ook de dode spel situaties georganiseerd worden.

FIFA 15 man-op-man duels

De volgende verandering zijn de verbeteringen in het balcontact. De spelers spelen de bal nu met nog meer balans en nog meer controle. Hierdoor reageren ze sneller en hierdoor spelen ze zoals ze ook in het echt spelen. Het contact heeft niet alleen effect op de spelers, maar ook op de bal. Zo krijgt de bal meer spin en een accurater traject wanneer deze een speler raakt.

Als laatste  is de tactiek in de wedstrijd onder handen genomen. De tegenstander, maar ook je teamgenoten, herkennen beter wat er in de wedstrijd gebeurd en passen hun tactiek hierop aan. Bekende tactieken als ‘De bus parkeren’, ‘In The Mix’ en ‘Tijdrekken’ zijn tactieken die vaker naar voren zullen komen tijdens de wedstrijd. Vergeleken met FIFA 14 zal de tegenstander meer aanvallende risico’s nemen in plaats van conservatief blijven. Dit alles heeft als gevolg dat de tegenstander meer op een mens lijkt.

De komende tijd zal er nog veel meer nieuws uitkomen over FIFA 15. Op onze website staat tevens de hands on van FIFA 15 waarbij we voor het eerst de game gespeeld hebben. Tevens is de nieuwe trailer ook al te vinden en is de release datum al bekend gemaakt. Houd de website goed in de gaten voor meer nieuws over FIFA 15, wij zullen dit zo snel mogelijk brengen!

Meer in FIFA 15

FUT Team of the Week – Week 52

Bastiaan9 september 2015

FUT Team of the Week – Week 51

Bastiaan2 september 2015

FUT Team of the Week – Week 50

Bastiaan26 augustus 2015