FIFA 15

FIFA Manager stopt, maar komt wellicht terug in FIFA 15

FIFA 15
Michelangelo
@fifabenelux

Michelangelo was sinds maart 2013 aan FIFA Benelux verbonden als redactielid, waarin hij zich bezighield met schrijven van artikelen over FIFA 14 en de opvolgers hiervan. Deze redactie-medewerker houdt zich veel bezig met het spelen van FIFA, vooral met het maken van realistische carrières. Is verantwoordelijk voor de Rond de Tafel-serie. In de zomer van 2014 stopte Michelangelo als crewlid van FIFA Benelux.

Electronic Arts heeft recentelijk bekend gemaakt te stoppen met de FIFA Manager-reeks. FIFA Manager 14 zal de laatste editie zijn die EA uit zal brengen, aldus oprichter en ontwerper Gerald Köhler. Hij maakte dit al op zaterdag 23 november bekend en deed dit via een open brief, op fifa-manager.com.

“Het was een zeer moeilijke beslissing, dus ik wil de tijd nemen om dit uit te leggen. Dit komt waarschijnlijk voor een grote teleurstelling voor vele van jullie en het is begrijpelijk dat jullie je afvragen waarom we dit doen.”

FIFA-Manager-14“Het voetbalmanagergenre is op dit moment enorm gespecialiseerd en wordt vooral in Engeland en Duitsland gespeeld. Eén game domineert dit genre de laatste jaren”, aldus Köhler, die het hierbij heeft het over Football Manager van Sega. “De niche markt en trend naar online en mobiele games dragen hier ook aan bij.”
De gehele open brief is hier te vinden.

FIFA 15
Door dit nieuws viel een post op een Duitse FIFA Manager forum, eind oktober, extra op. Daar meldde iemand toen al te weten dat FIFA Manager zou stoppen, maar eveneens zei hij dat er extra geïnvesteerd gaat worden in de managermodus van algemene FIFA-reeks. Dat zou dus betekenen dat een groot deel van FIFA Manager terug zou kunnen komen in de carrièremodus van FIFA 15. Dit nieuws is echter nog niet officieel bevestigd door EA SPORTS. Klik hier voor een afbeelding van het forumbericht.

Meer in FIFA 15

FUT Team of the Week – Week 52

Bastiaan9 september 2015

FUT Team of the Week – Week 51

Bastiaan2 september 2015

FUT Team of the Week – Week 50

Bastiaan26 augustus 2015