FIFA 15

EA gaat hard optreden tegen cheaters in FUT

FIFA 15
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

In een open letter heeft EA Sports laten weten hard te gaan optreden tegen cheaters die de spelervaring van Ultimate Team beïnvloeden voor andere spelers. Al jaren teisteren cheaters de servers van FIFA Ultimate Team, waardoor de servers slechtere prestaties leverde, wat resulteerde in transfers die bleven “hangen” of zoekacties die geen resultaten opleverde. Dit zorgde er ook voor dat EA besloot op 9 mei de transfermogelijkheid via de Web App te deactiveren.

De effecten van cheaters op Ultimate Team

De effecten van cheaters op Ultimate Team

Zowel individuen als de bekende websites waarop coins worden verkocht zullen gestraft worden, waarbij de straf kan oplopen tot de uitsluiting van het account bij alle online EA games.

Straffen voor cheaters

Straffen voor cheaters

Met deze maatregelen wilt EA ervoor zorgen dat de ervaring van spelers van FIFA Ultimate Team verbeterd wordt en dat vals spelen hard wordt aangepakt. Indirect zal dit er ook voor zorgen dat de prijzen van spelers in Ultimate Team. In FIFA 12, toen er relatief veel minder cheaters waren, zorgde dit voor veel lagere prijzen bij spelers, waardoor spelers zoals Zlatan Ibrahimović voor veel meer spelers te kopen was.

Meer in FIFA 15

FUT Team of the Week – Week 52

Bastiaan9 september 2015

FUT Team of the Week – Week 51

Bastiaan2 september 2015

FUT Team of the Week – Week 50

Bastiaan26 augustus 2015