FIFA 14

Top 5 Powerhouses in FIFA 14

FIFA 14
Kalax03
@fifabenelux

Van augustus 2013 tot april 2015 was Kalax03 één van de verantwoordelijken voor het posten van nieuws op FIFA Benelux. Door kort op het nieuws te zitten was hij altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van de FIFA-game.

FIFA Benelux introduceert vandaag iets nieuws, namelijk een speciale top 5 van FIFA-spelers. Nee, niet met de allerbeste spelers zoals Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar in deze top 5 kijken wij naar spelers in FIFA 14 met minimaal +80 balans en +80 kracht. En moet uiteraard moet de speler over een goede algemene beoordeling hebben, zo zijn spelers absoluut lastig van de bal te krijgen in een fysieke strijd. Hele sterke spelers zoals Drogba, Benteke, Lukaku en zelfs Balotelli in FIFA 14 hebben al gauw lage balans en vallen daardoor ook sneller, balans is daarom een belangrijke onderdeel in het overeind blijven van een duel.

Marouane Fellaini staat bekend als een sterke speler, maar zal hij balans genoeg hebben voor de top 5?

5. Gary Medel

Spelend bij: Cardiff City / Nationaliteit: Chileens       Medel

Positie: CVM / Algemeen: 79

Balans: 88 / Kracht: 80

Niet de sterkte speler maar met 90 uithoudingsvermogen, 91 agressie, 85 onderschepping en 87 staande tackle is dit op papier een sterke CVM, en dan hebben we nog niet alle stats opgenoemd die groen gemarkeerd zijn in FIFA 14, maar laten we er dan toch maar een paar noemen, 84 reacties en 76 versnelling en 77 snelheid, je zou deze echt niet als centrale verdediger tegen willen krijgen.

Zoals je net misschien al kon aflezen staat hij bekend als een hele agressieve speler in het echte voetbal en deze kerel wil je niet tegen je hebben, hij gaf Fellaini nog ruim een maand terug een klap in het gezicht en kwam er mee weg.

Een tikkeltje overpowered? Misschien, maar dat neemt niet weg dat je heel veel lol met Medel zult gaan beleven.

4. Mubarak Wakaso

wakasoSpelend bij: Rubin Kazan / Nationaliteit: Ghanees

Positie: LM / Algemeen: 76

Balans: 91 / Kracht: 81

Zijn lach zegt al veel, de pas 23-jarige speler is een ware leeuw, snelheid gemixt met kracht maakt Mubarak Wakaso een rotspeler om tegen je te krijgen. Hij is een LM, maar kan uitstekend uit de voeten als linksback. Met zijn 88 versnelling en 86 sprintsnelheid kan hij prima de snelste spelers bijhouden en eruit lopen, net als je denkt dat hij een minpunt als slechte conditie en lage verdedigingsattributen heeft, heb je het mis. Wakaso heeft een uithoudingsvermogen van 91(!), 92 aggressie, 74 onderscheppingen en 77 staande tackle, en dan zijn alle stats nog niet opgenoemd.

Zijn kracht/balans verhouding in combinatie met zijn snelheid maakt Mubarak Wakaso een uitstekende allrounder voor de linkervleugel. Opmerkelijk is dat hij 92 springen heeft maar 46 kopvaardigheden, wij van FIFABenelux heb hem nooit zien spelen, dus wij kunnen ook niet hierover gaan oordelen, maar deze goal laat toch zien dat hij een balletje kan koppen, laten we er vanuit gaan dat de data editors (van EA Sports) gelijk hebben. De nummer 4 voor Mubarak Wakaso.

 

3. Kléber

kleberSpelend bij: Grêmio Nationaliteit: Braziliaans

Positie: SP/ Algemeen: 76

Balans: 80 / Kracht: 85

FIFA Benelux kwam deze verborgen schat tegen nadat we een budget Braziliaanse FUT 14 squad aan het maken waren, dit is echt een goedkope variant van Diego Costa van Atletico Madrid. Helaas evenaart hij niet zijn snelheid van 86, hij heeft 76 snelheid. Wel heeft hij een iets hogere versnelling dan Diego Costa, deze is 78 bij Kléber, 3 punten hoger dus.

Een spits die geen echte killer is, maar zijn balans en krachtverhouding, samen met 4 sterren skillmoves, kan tot leuke momenten leiden. Zijn hoge balans voor een spits komt omdat hij slechts 173 cm lang is, helaas niet de langste spits, maar zijn kracht compenseert dit.

Kléber heeft weinig attributen boven de 80, maar dat wilt niet zeggen dat je er geen lol mee kunt beleven, vooral als je een goedkope Braziliaanse elftal wilt maken in FUT 14, voor nog geen 350 coins kun je hem al kopen, in tegenstelling tot Diego Costa, die al makkelijk voor duizenden coins gaat. Hij heeft niet de beste kracht/balans verhouding in deze top 5, maar mede door zijn 4* skills, én hij een spits is, in tegenstelling tot de spelers die meer verdedigend ingesteld zijn, mag deze daarom op plaats nummer 3.

2. Felipe Melo

meloSpelend bij: Galatasaray / Nationaliteit: Braziliaans

Positie: CVM/ Algemeen: 82

Balans: 84 / Kracht: 87

Ook wel, ‘Pitbull’ genoemd. Na 2 seizoenen bij Juventus te hebben gespeeld werd hij verhuurd aan Galatasaray, sindsdien wilde hij niet meer terug naar Juventus en uiteindelijk kocht zijn huidige club hem over. Ploegen als o.a. Arsenal toonde in het verleden interesse in Melo tussen 2008 en 2011. Genoeg biografie over de ‘Pitbull’, tijd voor in-game stats.

Hij is al een van de wat bekendere spelers in FIFA, maar 84 balans en 87 kracht (93 agressie zal uiteraard geen verrassing zijn aangezien hij Pitbull genoemd wordt) ziet er zeer netjes uit voor een CVM, maar dat is niet het enige waarin hij uitblinkt, waarom hij hoger staat dan Medel, is dat hij aardig kan verdedigen, maar ook aanvallend ingesteld prima uit te voeten kan. Een echte allrounder op het middenveld dus. Om maar even wat attributen erbij te halen, 82 lange ballen, 80 korte pass, 78 balcontrole, 75 dribbelen en 85 penalties. Nu hij alweer 30 jaar is, is het een kwestie van tijd wanneer EA Sports zijn snelheid omlaag gaat halen, zijn versnelling en sprintsnelheid zijn namelijk beide 76, wat snel is voor een CVM. Hopelijk blijft Felipe Melo nog jaren snel en kunnen we genieten van deze heerlijke powerhouse én allrounder in FIFA.

1. Junior Malanda

MalandaSpelend bij: Zulte-Waregem Nationaliteit: Belgisch

Positie: CVM/ Algemeen: 72

Balans: 90 / Kracht: 91

En op nummer 1, Junior Malanda. Het is bijna niet te geloven. 19(!) jaar en nu al zo sterk zijn, beangstigend. Zijn lichaam liegt er niet om. Het zoveelste Belgische talent, alsof er al geen genoeg talenten uit België kwamen, en ja, hij is al 12 keer uitgekomen voor België onder 21 jaar, daarvoor ook nog voor de jongere interlands van U19 tot U15. Op dit moment wordt hij uitgeleend aan Zulte-Waregem, maar VfL Wolfsburg heeft hem in 2013 genoeg gekocht van Zulte-Waregem, hij speelt dus tijdelijk bij zijn oude werkgever.

Dat hij kracht heeft, is duidelijk, maar deze beelden van hem laat ook zien dat hij een beest is. In zijn huidige vorm is Junior Malanda een degelijke speler, geen echte bijzondere stats op zijn 84 agressie, 81 schotkracht, 90 balans en zijn 91 kracht na. Hij is redelijk snel voor zijn positie als CVM, en kan ook als CV ook prima uit de voeten. Wat Junior Malanda zo bijzonder maakt, los van zijn balans en kracht, is dat hij een potentieel van 85  heeft, FIFA-spelers claimen al dat Junior Malanda al na 3 seizoenen 98(!) kracht en 97(!) balans heeft! Dit is de ultieme powerhouse in FIFA 14, zeker met oog op de toekomst.

Junior Malanda kan nu al prima mee met de normale clubs, maar mocht je de carrière modus spelen in FIFA 14, dan raden wij je aan om hem nu te halen! Wie is volgens jou de beste speler in FIFA 14 met minimaal 80+ kracht en balans? Laat het hier weten.

Meer in FIFA 14

FUT Team of the Week – Week 49

Bastiaan10 september 2014

FUT Team of the Week – Week 48

Bastiaan3 september 2014

Deadline-dag batch zomertransfers doorgevoerd in FUT 14

Kalax033 september 2014