FIFA 14

Top 5 aanvallende middenvelders met een neusje voor de goal

FIFA 14
Kalax03
@fifabenelux

Van augustus 2013 tot april 2015 was Kalax03 één van de verantwoordelijken voor het posten van nieuws op FIFA Benelux. Door kort op het nieuws te zitten was hij altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van de FIFA-game.

FIFA Benelux gaat vandaag verder met de top 5 en wij gaan op zoek naar een centraal aanvallende middenvelder met een neusje voor de goal. Hierbij kijken we naar aanvallende middenvelders, een speler op de CAM-positie in FIFA 14, die zowel een positionering en afmaken van minimaal 78 heeft. Daarbij letten we ook op andere kenmerkende attributen van een CAM-speler, zoals passing, balcontrole en curve. Wij willen van tevoren opmerken dat dit uiteraard gaat om een persoonlijke mening van de auteur, waardoor de visie van andere FIFA 14 spelers totaal anders kan zijn.

5. Alexander Meier

MeierSpelend bij: Eintracht Frankfurt / Nationaliteit: Duits 

Positie: CAM / Algemeen: 76

Positionering: 81 / Afmaken: 80

Meier ziet er op het eerste oog uit als een doodnormale CAM speler. Op fysiek vlak is hij echter niet heel atletisch of snel, sterker nog, hij is -een boomlange speler van 196cm lang met 83 kracht, wat apart is te noemen voor een CAM positie.

Wat de Duitser echter onderscheidt is zijn kwaliteiten als aanvaller. Meier heeft een hard schot (83 schotkracht) en 85 curve wat gepaard gaat met het ‘geplaatst schot’ kenmerk voor heerlijke schoten met curve. Zijn penalty- en kopvaardigheden (respectievelijk 81 en 74) zijn ook niet slecht. Je zou haast denken dat hij op een verkeerde positie staat, maar hij blijft een CAM speler en hij heeft een korte pass van 78, een visie van 78 en een lange pass van 76. Meier is een uitstekende keuze en kan breed worden ingezet, op papier is het niet een flitsende CAM en moeten we genoegen nemen met een nummer 5 op onze lijst voor Alexander Meier.

 

4. Jonas

JonasSpelend bij: Valencia / Nationaliteit: Braziliaans

Positie: CAM / Algemeen: 81

Positionering: 81 / Afmaken: 82

Wie de Liga BBVA volgt, zal Jonas uiteraard herkennen. Jonas, van Braziliaanse afkomst, heeft heel wat techniek in huis en dat zie je ook terug in zijn vaardigheden; 81 dribbelen, 85 curve, 87 balcontrole, 83 afstandsschoten en 81 visie maken Jonas tot een fijne speler als CAM. Jonas heeft echter nog een 2e voorkeurspositie, namelijk de spitspositie.

Hij heeft 81 positionering en 82 afmaken, dit in combinatie met zijn andere attributen maken hem tot een gevaarlijke speler. Net als Meier heeft hij ook het ‘geplaatst schot’ kenmerk en in combinatie met zijn 85 curve kan dit ook voor hele gevaarlijke momenten zorgen tijdens een wedstrijd. Dit is een een speler die je zeker niet tegen wilt krijgen tijdens een aanval.

Echter heeft Jonas ook zijn minpunten, hij is fysiek niet echt top met 75 versnelling, 77 sprintsnelheid, 77 lenigheid 65 balans en 61 kracht, dit kan verkeerd uitpakken tijdens een duel met een verdediger. Ook heeft hij slechts een lange pass van 56 en een korte pass van 77, dit is ondermaats voor een CAM. Hij maakt het echter goed met zijn zijn visie, deze is 81. Het geven van korte passes ten opzichte van de lange bal heeft bij Jonas dus de voorkeur. Zijn 3 sterren skills vinden wij ook een beetje teleurstellend,  zijn 4 sterren zwakke been compenseert dit wel echter.

Wij vinden Jonas een hele fijne, technische speler en mag dus plaats nemen op de nummer 4.

3. Roberto Firmino

201942 Spelend bij: TSG 1899 Hoffenheim / Nationaliteit: Braziliaans

Positie: CAM / Algemeen: 80

Positionering: 80 / Afmaken: 80

Niet iedereen zal Firmino kennen, maar wie de Bundesliga in de gaten houdt zal zien dat hij veel potentie heeft. Door zijn techniek laat zien dat hij heel gevaarlijk kan zijn. In FIFA 14 heeft hij 86 dribbelen, 82 balcontrole en 4 sterren skills in combinatie met het ‘flair’ kenmerk. Naast dat hij ook een op CAM, LM én RM positie kan spelen, kan hij ook uitstekend uit de voeten als spits. Hij heeft 80 positionering en 80 afmaken, niet de beste van de top 5, maar wij vinden de Braziliaan zo fijn spelen dat hij een plekje in de top 3 verdient.

Zijn lenigheid (83) maakt hem behendig en met zijn dribbelkunsten(86) kan hij in kleine ruimtes zich goed tot zijn recht komen. Mocht hij een opening zien (80 visie), dan kan hij de speler bereiken met een goede korte pass (82). Zijn lange pass (72) is helaas wat minder maar dat mag de pret niet drukken, FIFA Benelux vindt deze speler geweldig. Daarnaast is hij ook nog erg jong met een potentieel van 85, hij gaat dus lang mee in de carrière modus en hij heeft nog een hele mooie toekomst voor zich. De nummer 3 op onze top 5 met aanvallende middenvelders met een neusje voor de goal is dus voor Roberto Firmino. Wil je Firmino in Ultimate Team gebruiken? Bekijk dan ook zijn Team of the Season kaart.

2. Juan Mata

178088Spelend bij: Manchester United / Nationaliteit: Spaans

Positie: CAM / Algemeen: 87

Positionering: 87 / Afmaken: 79

De Spanjaard Juan Mata van Manchester United heeft 87 positionering als CAM, dit maakt het meteen interessant omdat hij ook nog 79 afmaken heeft. Dat is net genoeg om de meeste balletjes goed af te ronden, maar Mata kan veel meer dan alleen eerdergenoemde vaardigheden. Hij is natuurlijk ook een CAM van wereldniveau, maar kan ook nog eens op de RM- en LM positie spelen. Hij is van alle 5 de spelers in deze top 5 fysiek een van de behendigste spelers met zijn 90 lenigheid, daarbij mogen 89 balans, 88 reacties en 85 versnelling niet ontbreken. 

Een complete speler is Mata zeker, hij heeft maar liefst drie kenmerken, ‘flair’ , ‘geplaatst schot’ en ‘spelmaker’. Zoals we eerder al hebben beschreven is een geplaatst schot gepaard met hoge curve een dodelijke combinatie voor indraaiende ballen, zoals Arjen Robben bijna wekelijks laat zien. Mata heeft genoeg curve(82). Op de andere technische vlakken is hij ook goed aanwezig, hij heeft namelijk 86 dribbelen, 89 balcontrole, 81 vrije trap, 87 korte pass en 89 visie.

Mata is dus een gevaarlijke speler die ook nog eens kan afmaken, echter is hij 170cm en is dat dus klein, echter compenseert zijn hoge balans, balcontrole en dribbelen dit wel. Mata is een uitstekende CAM met een neusje voor de goal, de nummer 2 voor Mata.

1. Ivan Rakitić

168651Spelend bij: Sevilla / Nationaliteit: Kroaats

Positie: CAM / Algemeen: 81

Positionering: 78 / Afmaken: 80

 

De nummer 1 van onze top 5 van aanvallende middenvelders met een neusje voor de goal is Ivan Rakitić. Laten we het kort houden, de Kroaat heeft een positionering van 78 en afmaken van 80,  dit is niet verbijsterend goed, maar in zijn geheel heeft de Kroaat de nummer 1 verdiend. De reden waarom hij hier op nummer 1 staat zullen we uitleggen:

De FIFA Benelux crew vindt zijn verwoestende schot heerlijk, met zijn 84 afstandsschoten en 81 schotkracht maakt hij het elke tegenstander in FIFA 14 erg lastig. Daarnaast kan hij net zoals de meeste spelers in deze top 5 perfect een balletje indraaien met het ‘geplaatst schot’ kenmerk in combinatie met  87 curve.

Dit is niet alles, want hij kan prima een vrije trap nemen(84) en is hij niet vies van het nemen van een volley(80). Zijn kwaliteiten als CAM komen ook tot zijn recht met 85 visie, 86 korte pass, en 89 lange pass, wat vaardigheden zijn van hoog niveau. Ook opvallend is dat hij 86 voorzetten heeft, dus mocht je hem op de flanken tegenkomen, wees niet bang een voorzet met Rakitić te nemen.

Fysiek is Ivan Rakitić echter niet top, met slechts 70 sprintsnelheid, 66 balans en 63 kracht, maar dat mag de pret niet drukken.

Rakitić zal binnenkort gaan schitteren op het WK in Brazilië, waar hij het in de openingswedstrijd met zijn land Kroatië mag opnemen tegen gastland en grote titelfavoriet Brazilië. Of het hem gaat lukken om de finale te bereiken met Kroatië is nog maar de vraag, maar tot die tijd kunnen wij genieten van zijn fantastische kwaliteiten in FIFA 14. Rakitić is namelijk volgens ons de beste aanvallende middenvelder in FIFA 14 met een neusje voor de goal.

 

Wie zijn volgens jou aanvallende middenvelders met een neusje voor de goal? Laat het weten via een reactie!

Meer in FIFA 14

FUT Team of the Week – Week 49

Bastiaan10 september 2014

FUT Team of the Week – Week 48

Bastiaan3 september 2014

Deadline-dag batch zomertransfers doorgevoerd in FUT 14

Kalax033 september 2014