FIFA 14

Update: Overzicht FIFA 14 covers

FIFA 14
@fifabenelux

Nu de lancering van de internationale FIFA 14 cover achter ons ligt, is het tijd om eens een kijkje over de grens te nemen. Want waar de Benelux het al jaren moet doen met de globale coverspeler(s), dit jaar Lionel Messi, krijgen verschillende regio’s van over de hele wereld extra spelers op de voorkant. En wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Het eerste land waarvan de cover bekend werd, was Mexico. Deze Mexicaanse cover gaat gebruikt worden in heel Noord-Amerika en was dus een grote aankondiging, helemaal omdat deze bekendmaking gepaard ging met de wereldwijde. Maar na lang speculeren is in Mexico uiteindelijk de keus gevallen op Javier ‘Chicarito’ Hernández, spits van Manchester United.

 

Snel na deze bekendmaking maakte EA Sports opnieuw een cover bekend. Ditmaal die van Chili en de andere landen uit Zuid-Amerika, waar de strijd vooral leek te gaan tussen Alexis Sánchez van Barcelona en Arturo Vidal van Juventus. Zoals je op de foto hierboven kan zien, is de keus gevallen op de middenvelder in Turijnse dienst en krijgt Messi dus  geen gezelschap van een ploeggenoot.

Benieuwd naar alle covers? Lees meer en ontdek de coverspelers uit andere regio’s.

fifa14-poland-cover

Hierna lastte EA even een kleine pauze in op cover-bekendmakingsgebied. Maar op 11 juli was daar opeens de donderslag bij heldere hemel, toen bekendgemaakt werd wie in Polen op de cover zou komen, naast Messi. Zoals verwacht viel de keuze op Borussia Dortmund-aanvaller Robert Lewandowski. De Pool heeft bij de Duitse club een geweldig jaar gehad, dus Messi heeft er een goede compagnon bij. Vervolgens was er de onthulling vanuit Tsjechië, waar Michal Kadlec, kersverse aankoop van Fenerbahçe, op de hoes prijkt. Gehuld in het nationale shirt verdedigt de verdediger dus de nationale eer.

Messi en Michal Kadlec 

En dan komen we bij hét land als het om bekendmakingen gaat, Engeland. Met veel promotie pakte EA enorm uit bij het land van de Premier League. In tegenstelling tot vorig jaar met Alex Oxlade-Chamberlain en Joe Hart staat er dit keer maar één speler op de cover naast Lionel Messi. Een ander verschil met vorig jaar is dat het dit keer geen Engelsman is, maar een Welshmen, namelijk Gareth Bale. De flankspeler van Tottenham Hotspurs was de favoriet voor de titel en volgens EA ‘is Bale perfect voor de nieuwe manier van schieten’.

fifa14_ukpacktalentbale_wm

Gelijktijdig met de release van de Britse cover werden ook nog een filmpje en een screenshot de wereld ingebracht. In het interessante filmpje zien we hoe Bale de EA-behandeling ondergaat en zijn schoten ingevoerd worden in het spel. Het screenshot dat hierbij hoort is een vrije trap van Bale, die probeert de bal langs de Manchester City-muur te krijgen. Dit screenshot is voor de Next Gen consoles, dus de PlayStation 4 en de Xbox One.

 

Update: EA Sports heeft bekend gemaakt dat Stephan El Sharaawy van AC Milan op de Italiaanse cover gaat prijken. De vleugelspeler verschijnt naast Messi op de voorkant, en ‘Il Faraone’ is gehuld in de shirt van de Milanezen. Hongarije krijgt oud-PSVer Balasz Dzsudzsak op de cover. Dzsudzsak, op dit moment spelend voor Dynamo Moskou, stond in 2010 ook al op de cover van FIFA 11. De flankspeler draagt het shirt van de nationale ploeg van Hongarije. Tevens verscheen er een Next Gen screenshot van El Sharaawy, welke ook hieronder te zien is.

fifa14_italycover fifa-14_screenshot_20130726143755_2_nfh

1074313_10151771098904759_1263963279_o (1)
Ook de twee Alpenlanden Oostenrijk en Zwitserland krijgen dit jaar een extra speler op de cover. David Alaba(Oostenrijk) en Xherdan Shaqiri(Zwitserland) prijken in deze twee landen naast Messi op de cover. Beide spelers dragen het shirt van hun club, Champions League winnaar Bayern Munchen.

alaba-cover Shaqiri

 

Update 2: Tim Cahill heeft inmiddels het Europese Everton verlaten voor het Amerikaanse New York Red Bulls, maar in Australië zijn ze nog steeds gek op de middenvelder. Het komt dan ook als geen verrassing dat Cahill op de Australische cover naast Messi prijkt. Cahill stond ook al op de voorkant van FIFA 13, FIFA 12, FIFA 11 én FIFA 10 en EA Sports heeft besloten om deze trend niet te wijzigen en de 33-jarige op het hoesje te houden.

fifa-14-australia-ps3

Nadat bekend geworden is dat de Colombiaanse competitie ook in FIFA 14 zit, was het natuurlijk te verwachten dat ook het Zuid-Amerikaanse land een coverstar naast Messi zouden krijgen. Dat is ook gebeurd en wie anders dan Radamel Falcao krijgt die eer. De spits is gehuld en draagt het shirt van zijn nieuwe club AS Monaca. Met deze aankondiging heeft heel Zuid-Amerika(Arturo Vidal staat in heel het continent op de cover) nu een coverstar, behalve Brazilië. Van dit land kunnen we wellicht dus nog een speler op het hoesje verwachten.

En dan het eerste Aziatische land met een cover: Japan. Zij zijn ook één van de enige landen die niet één, maar twee spelers op de cover hebben. Oud-VVV’er Maya Yoshida staat samen met Makoto Hasabe(VFL Wolfsburg) op de voorkant. Beide spelers zijn gehuld in het tenue van hun club. Samen met deze bekendmaking werd ook de wereld in gebracht dat EA Sports een partnership gesloten heeft met Southampton, zoals het ookal heeft met o.a. Liverpool en Barcelona.

Zoals je net hebt kunnen lezen, zijn er dus al heel wat covers bekend. Maar wellicht komen er nog wel meer, dus houd dit bericht goed in de gaten voor updates, die wij je natuurlijk als eerste geven.

Meer in FIFA 14

FUT Team of the Week – Week 49

Bastiaan10 september 2014

FUT Team of the Week – Week 48

Bastiaan3 september 2014

Deadline-dag batch zomertransfers doorgevoerd in FUT 14

Kalax033 september 2014