FIFA 14

Next Gen FIFA 14 interview Kazooie94

FIFA 14
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

De Playstation 4 en Xbox One verschijnen binnen enkele weken, zo ook de Next Gen versie van FIFA 14. EA Sports nodigde onder andere Kazooie94 uit om de game te testen. FIFA Benelux sprak met Kazooie94 over zijn indrukken, want hoe vindt de bekende YouTuber de verbeteringen qua gameplay en grafische elementen van de game? Ook zal hij vertellen hoe het was om naar Vancouver, Cananda, te gaan om het EA Sports kantoor te bezoeken.


Video die Kazooie94 gemaakt heeft met beelden van de Next Gen versie van FIFA 14.

Lees het interview.


Je bent net terug uit Vancouver, Canada, om op het kantoor van EA Sports FIFA 14 op de Playstation 4 en Xbox One te testen, hoe heb je dat ervaren?

Hele leuke en spannende ervaring, want het is natuurlijk niet niks om even de wereld over te reizen om FIFA 14 op de Next Gen console te spelen. Ik was dus op het hoofd kantoor van EA in Canada en ik was daar in het totaal voor 5 dagen. Ik kan gewoon niet beschrijven hoe mooi het daar was. Perfecte locatie met uitzicht op de bergen, Vancouver en natuurlijk het wel bekende voetbalveld dat ze daar hebben! Er waren nog 4 andere YouTubers en iemand van EA Frankrijk bij betrokken. FifaRalle (Denemarken), Bruce Grannec (Frankrijk, Wereld kampioen), xXPsYkO17Xx (Zwitserland) en TaZz van bPartGaming (Duitsland)

EAS_HR_Vancouver_Marquee1  IMG_1425
Het EA Sports kantoor in Vancouver.

 

Enkele weken voor de lancering van de Next Gen consoles mocht jij er al mee aan de slag, welke veranderingen heb jij ondervonden ten opzichte van de Playstation 3 en Xbox 360?

Het was voor mij niet de eerste keer dat ik in de weer ging met een Next Gen console, want ik heb al wat ervaring op gedaan met de Xbox One in Duitsland op de Gamescom. Laten we beginnen met de controller. Het is niet mijn meest favoriete game controller. Het heeft hier en daar wat min punten, want de rechter en linker bumper (RB/LB) zijn heel erg veranderd. Ze zitten nu meer in de controller in plaats dat ze echt iets uitsteken. Dat is eigenlijk het enige minpunt aan de Xbox One controller. Ik heb jammer genoeg nog niet op de PS4 gespeeld, dus kan ik niet vertellen welke controller is fijner vind. De graphics zagen er echt heel goed uit. Vooral als je net een potje ging opstarten, want dan kreeg je echt het gevoel dat je een voetbal wedstrijd zat te kijken.

fifa14_xboxone_etihad_livingworlds_crowd

Dan heb je eindelijk die controller van een Next Gen console in je hand, start FIFA 14 Next Gen op en dan? Wat zijn je eerste indrukken van de game?

Het eerste wat ik altijd doe wanneer ik een nieuwe FIFA heb is gaan lopen klote in de arena. Beetje wennen aan alles en kijken hoe het dus voelt. Wat mij meteen opviel was hoe echt het gewoon leek. Het klinkt misschien gek, maar je ziet nu daadwerkelijk het gras uitsteken i.p.v gewoon een groene grond. Ook een heel erg leuk, maar vet detail is dat je het gras ziet weg springen als je tegen de bal aan trapt. De arena zelf is ook weer veranderd. Ik vind het wel jammer dat je de arena niet kan veranderen zoals in de voorgaande FIFA’s (FIFA 12, 11, 10 etc).

De vernieuwde arena in de Next Gen versie van FIFA 14.

De vernieuwde arena in de Next Gen versie van FIFA 14.

Je hebt FIFA 14 ook al gespeeld op de huidige generatie consoles, merk je dan nog veel verschillen in de versie van de Playstation 4 en Xbox One?

Nadat ik FIFA 14 op de Next Gen console gespeeld hebt, wil ik gewoon écht niet meer terug. De sfeer die er is als je Next Gen FIFA speelt kan je gewoon niet vergelijken met de Current Gen, want die is er gewoon totaal niet. Ik denk dat het wel moeilijk is voor de kijker om het zo op het blote oog te kunne oordelen na een filmpje gekeken te hebben op YouTube. Je krijgt natuurlijk altijd een betere mening over het spel, nadat je het zelf geprobeerd hebt.

EA heeft in de afgelopen weken de wijzigingen van de nieuwe generatie FIFA ten opzichte van de huidige generatie laten weten, zoals bijvoorbeeld de Elite Technique, In-Air Play en natuurlijk de vele nieuwe animaties. Hoe dragen deze vernieuwingen bij aan de game?

Van wat ik heb meegekregen zijn er meer dan 100 nieuwe animaties toegevoegd, maar jammer genoeg geen nieuwe skill moves. Er zijn wel 5 nieuwe pass technieken toegevoegd. Ik heb ze meerdere malen uitgevoerd en ik vind ze heel erg goed en effectief. Dan zijn er ook nog nieuw animaties met het ingooien van de bal, corners nemen en bij doeltrappen van de keeper. Dan hebben we nog het In-Air Play. In de vorige FIFA’s ging er altijd maar 1 speler van het team een kop duel aan. Dat is nu drastisch veranderd want, er springen nu meerdere verdedigers/aanvallers naar de bal, wat naar mij mening veel realistischer is. Er is ook een nieuw soort kop techniek toegevoegd wat dus het Finesse koppen heet, maar dat heb eerlijk gezegd niet veel uit geprobeerd.

FIFA 14 op de Next Gen consoles brengt niet alleen meer realisme met zich mee, maar ook zijn de grafische aspecten verbeterd. Vind jij dat deze verbeterde grafische elementen ervoor zorgen dat de game nóg beter wordt?

Ja zonder meer. Het brengt het spel echt tot leven en het geeft zo veel meer sfeer dan in de vorige FIFA’s.
Een van mijn favoriete dingen in FIFA 14 zijn de herhalingen als je gescoord hebt. De emotie die het geeft is gewoon net echt.

Tot slot, zou jij de mensen die nu nog FIFA 14 op de Playstation 3 en Xbox 360 spelen aanraden voor de nieuwe generatie consoles FIFA 14 te kopen?

Ik als FIFA fanaat koop altijd alle nieuwe FIFA’s en wanneer er dus een nieuw console komt zou ik hem ook meteen kopen. Het is natuurlijk niet niks om in een keer een nieuwe console van 400 of 500 euro te kopen en dan zit het spel nog niet in begrepen, dus ik zou altijd goed beslissen of je het nou wel of niet zou doen.
Als je nou toch nog een twijfelaar bent, dan zou ik gewoon wachten en het misschien bij een vriend of familie uit proberen en dan beslissen.

 

Wij willen Kazooie94 bedanken voor zijn tijd en check ook zeker het YouTube kanaal van Kazooie94!

Meer in FIFA 14

FUT Team of the Week – Week 49

Bastiaan10 september 2014

FUT Team of the Week – Week 48

Bastiaan3 september 2014

Deadline-dag batch zomertransfers doorgevoerd in FUT 14

Kalax033 september 2014