FIFA 14

Interview CVG met Matt Bilbey over Next Gen FIFA 14

FIFA 14
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

Matt Bilbey, Senior Vice President van EA Sports, heeft in een interview met CVG meer losgelaten over de next-gen FIFA 14 zelf. Hij zegt onder andere dat het publiek veel realistischer is geworden en dat de herhalingen net echt lijken, zoals in een echte wedstrijd van o.a. Sky Sports.  Bilbey wilt duidelijk maken dat zodra je de next-gen FIFA hebt gespeeld, je verschil gaat zien als je teruggaat naar de oude generatie. ”Het enige waar ik je voor waarschuw is dat als je de next-gen FIFA speelt en vervolgens terug gaat naar de vorige generatie, dat je het gaat merken.”

Ook vertelde hij dat het herhalingssysteem onder de schop genomen is en dat het moet lijken alsof je naar een echte voetbal wedstrijd kijkt van o.a. Sky Sports. Waarschijnlijk komt er een Sky Sports thema in FIFA 14,aangezien vorig jaar EA Sports een ESPN thema gebruikte (voor de US regio alleen) voor FIFA 13 wedstrijden, zoals het scorebord en herhalingen van de Amerikaanse zender. ”Wij gebruiken software tools om de Sky Sports, waar EA een samenwerking mee heeft, uitzendingen te verbeteren. Wij hebben iets gedaan met de herhalingen die Sky Sports commentator Gary Neville ook gebruikt voor zijn analyse. Dat komt in FIFA 14”

Lees verder om meer fragmenten uit het interview te lezen.

”Wat de nieuwe consoles in staat zijn om te doen, is sleutelmomenten herinneren, bijvoorbeeld van wat er gebeurd is in 90 minuten voetbal, bijvoorbeeld een trucje, en dat dan tijdens de herhalingen laten zien. We hebben verwezen naar het totale pakket dat ‘beyond broadcast’ heet, het geeft je het gevoel dat je naar Sky Sports kijkt op dat moment, maar het kan je ook naar plekken brengen waar TV-ploegen niet heen kunnen.”

De Senior Vice-president van EA claimt ook meer dan duizend nieuwe animaties en een verbeterde kunstmatig intelligentiesysteem aan de next-gen FIFA 14 toegevoegd te hebben. Ook reageert het publiek actief op wat er zich op het veld afspeelt. Je team zal reageren op het publiek, zo zal het moraal stijgen wanneer het team flink aangemoedigd wordt en dalen wanneer het publiek vertrekt omdat je een wanprestatie levert.  ”We hebben meer dan duizend nieuwe animaties toegevoegd aan het spel. Veel mensen realiseren dat niet, maar als je omhoog springt voor een kopbal in de huidige generatie FIFA, zullen er maar twee spelers omhoog springen om het kopduel te winnen. In de nieuwe generatie FIFA, zijn er nu vier of vijf spelers die tegelijkertijd omhoog kunnen springen voor een kopduel.”

Het publiek in FIFA 14 Next Gen.

Het publiek in FIFA 14 Next Gen.

”Er zit geen cruciaal verschil in de controle en gevoel van FIFA 14. Het verschil zit hem in de atmosfeer en de omgeving; 3D publiek dat opstaat vanuit hun stoel en weer zitten gebaseerd op de intensiteit van wat er gebeurt op het veld, dat brengt je zo veel dichter bij de actie. Het publiek reageert uit woede of uit blijdschap als het ziet hoe het team speelt. ”

Dit mogen we dus onder andere verwachten in de nieuwe generatie FIFA 14. Meer van de next-gen FIFA 14 zullen we misschien te weten komen tijdens de Gamescom volgende week dinsdag. Lees het volledige interview hier.

Meer in FIFA 14

FUT Team of the Week – Week 49

Bastiaan10 september 2014

FUT Team of the Week – Week 48

Bastiaan3 september 2014

Deadline-dag batch zomertransfers doorgevoerd in FUT 14

Kalax033 september 2014