FIFA 14

Gamescom presentatie FIFA 14 next-gen

FIFA 14
Michelangelo
@fifabenelux

Michelangelo was sinds maart 2013 aan FIFA Benelux verbonden als redactielid, waarin hij zich bezighield met schrijven van artikelen over FIFA 14 en de opvolgers hiervan. Deze redactie-medewerker houdt zich veel bezig met het spelen van FIFA, vooral met het maken van realistische carrières. Is verantwoordelijk voor de Rond de Tafel-serie. In de zomer van 2014 stopte Michelangelo als crewlid van FIFA Benelux.

In de altijd zéér interessante Gamescom zijn we vandaag een hoop over FIFA 14 te weten gekomen. Zo zullen er maar liefst 33 officiële competities in de nieuwste FIFA serie komen, waaronder pas toegevoegde Braziliaanse, Chileense en Argentijnse competitie, waarover jullie op onze site meer kunnen lezen. Verder zullen er 600 authentieke voetbalclubs in voorkomen en liefst 16.000 échte wereldwijde voetbalspelers.

Lees nog veel meer over de GamesCom presentatie.

In de volgende generatie consoles zul je een ongekend werkelijk FIFA 14 spelen. Vandaag werden er een hoop nieuwe effecten vrij gegeven door de Gamescom en David Rutter, executive producer van FIFA 14, die het hele verslag presenteerde. Zo werd bekend dat onder andere de bekende stadions Allianz Arena, Etihad Stadium, Santiago Bernabeau, San Siro en Anfield Road een extra toevoeging krijgen. Er zal namelijk bij de next-gens gebruik worden gemaakt van stadion fly-overs. Voordat de wedstrijd begint zal er een camera voor het stadion zweven, hierdoor zie je de voorkant van het stadion. Daarna zal hij, net als in het echt, omhoog zweven waardoor je door het open dak het voetbalveld ziet. Daarna gaat hij naar beneden, waarna je de spelers het veld ziet betreden.

Wanneer de spelers het veld betreden zal het publiek heel vloeiend opstaan en hard gaan juichen. Het publiek is ontzettend goed nagemaakt en lijkt net echt. Mede doordat ze zo soepel bewegen en niet alleen maar op-en neer springen. Wanneer de spelers in een rij staan vlak voor de aftrap zie je ontzettend goed nagemaakte gezichten van de spelers zelf.

Dit is echter nog niet alles. Je ziet ook kleine details naar voren komen, zoals een ballenjongen die een speler de bal aangooit, zodat hij kan ingooien langs de zijlijn. Ook zie je een keeper de bal oppakken en die neerleggen voor een doeltrap. Je ziet hem zelfs het gras platstampen en daar de bal neerleggen. Dit alles vanuit een andere camerahoek, zodat het voelt alsof je naar een levensechte wedstrijd kijkt. Ook zie je spelers de bal kunstig opwippen en om hem vervolgens in hun handen stil te leggen. Daarna leggen ze hem neer bij de cornervlag en nemen ze een corner, ontzettend gaaf!

Alsof dat nog niet genoeg is zie je soms de spelerstunnel van binnenuit, wanneer spelers het veld betreden. Ook zie je spelers een gebedje slaan, zoals dat tegenwoordig in het echt ook veel voorkomt, wanneer ze het veld betreden.

Er zullen in FIFA 14 voor de next-gen consoles meer dan 100 verschillende camera beelden/hoeken zijn. Hierdoor is de sfeer in het stadium authentiek en uniek. Wanneer er is gescoord wordt je zowat tussen de juichende mensen in de tribune geplaatst, alsof je er zelf tussen zit. Mensen op de banken zullen heel soepel en geleidelijk opstaan en klappen voor hun club.

Ook een leuk extra`tje is dat je spelers ziet juichen en balen bij een doelpunt. Zo word er ingezoomd op de keeper, en die zie je in slow-motion zijn hoofd schudden, een speler die net gescoord heeft zie je in slow-motion zijn handen in de lucht gooien. Je ziet ook spelers vanaf de reservebank opspringen en meedoen.

Meer in FIFA 14

FUT Team of the Week – Week 49

Bastiaan10 september 2014

FUT Team of the Week – Week 48

Bastiaan3 september 2014

Deadline-dag batch zomertransfers doorgevoerd in FUT 14

Kalax033 september 2014