FIFA 14

Gamescom: Nextgen FIFA 14 Hands On

Nadat we eerder deze week verslag deden van de current-gen FIFA, zullen we nu de next-gen iets verder uitlichten. Helaas hebben we maar amper drie wedstrijden kunnen spelen, waardoor we hier geen uitgebreide beschrijving van kunnen geven. Toch hopen we jullie voldoende te informeren.

Gameplay

Qua gameplay voelde de next-gen versie niet enorm veel anders aan dan de current-gen versie. Het grootste verschil is dat het spel iets sneller aanvoelt. Ook zie je dat de lichamelijke duels beter uitgewerkt zijn, wat natuurlijk alleen mogelijk is door de Ignite engine. Helaas hebben we door de gelimiteerde tijd die we hadden niet meer verschillen in gameplay kunnen vinden.

Grafisch en sfeer

Grafisch is het echter totaal anders. Behalve dat het menu donkerder is dan het menu van de current-gen versie, is de hele grafische kant van FIFA aangepast. Er zijn andere scoreborden, de managers langs de zijlijn zijn beter uitgewerkt en warmlopende spelers hebben een tenue aan van hun club. De introfilmpjes met een shot van het stadion vanuit de lucht is erg indrukwekkend, maar na een paar keer weet je het wel en sla je het dus over. Wat verder opvalt zijn de shirtjes die meer kreukelen dan voorheen. Toch leek dit soms nogal over-de-top en ietwat onrealistisch.

De sfeer in het stadion is ook enorm verbeterd. Voor de wedstrijd begint zijn er sfeeracties te zien als het publiek die het clublogo vormt. Daarnaast reageert het publiek meer op bepaalde situaties. Wanneer je in de buurt van het doel van de tegenstander komt zul je het gejuich horen aanzwellen. Als je vervolgens de bal verliest zul je de teleurstelling van het publiek horen. Soms zullen je spelers zelfs uitgefloten worden. Voor de rest laat het publiek ook van zich horen bij een mooi lopende aanval, balverlies, overtredingen enzovoort.

Om een duidelijker beeld van de Next-Gen versie te krijgen, raden we je aan om wat gameplay video’s te kijken.

Meer in FIFA 14

FUT Team of the Week – Week 49

Bastiaan10 september 2014

FUT Team of the Week – Week 48

Bastiaan3 september 2014

Deadline-dag batch zomertransfers doorgevoerd in FUT 14

Kalax033 september 2014