FIFA 14

FUT World Cup – Top 10 beste spelers uit de Benelux

FIFA 14
Kalax03
@fifabenelux

Van augustus 2013 tot april 2015 was Kalax03 één van de verantwoordelijken voor het posten van nieuws op FIFA Benelux. Door kort op het nieuws te zitten was hij altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van de FIFA-game.

Afgelopen week verscheen FUT World Cup voor FIFA 14 Ultimate Team, waardoor er onder andere nieuwe FUT-kaarten zijn verschenen. Deze ratings worden nu beïnvloed door prestaties op basis van interlands, dus spelers kunnen een hogere of lagere beoordeling krijgen. FIFA Benelux ging op zoek naar de tien beste spelers uit de Benelux in FUT World Cup, waarbij we tevens de plus- en minpunten van de kaart hebben benoemd.

De Bruyne10. Kevin de Bruyne

Pluspunten: Heeft een hard schot, is een spelmaker, goede conditie, kan ook een balletje afmaken en tweebenig

Minpunten: Skillmoves zijn downgraded naar 3* waar hij voorheen 4* skillmoves had

Kevin de Bruyne is één van de grootste talenten van België en wij verwachten dat hij zal gaan op het aankomende WK. Hij heeft een hard schot en kan gezien zijn attributen ook goed passen. Helaas heeft hij moeten inleveren met skillmoves, in plaats van 4 sterren heeft de speler van VFL Wolfsburg nu nog maar 3 sterren.

Omdat hij tweebenig is en weet waar hij moet staan met 82 positionering, kan hij uitstekend een balletje trappen van buiten het strafschopgebied in combinatie met 83 afstandsschoten en 80 schotkracht.

 

Benteke9. Christian Benteke

Pluspunten: Krachtpatser, redelijk snel, is lang (192cm) en ‘Krachtige kopbal’ kenmerk

Minpunten: Lage balans en lage curve

Desondanks hij niet kan meedoen aan het WK in Brazilië, door een gescheurde achillespees, heeft EA hem toch in FUT World Cup gestopt. Hij kan een bedreiging vormen voor de defensie omdat zijn fysieke stats hoog zijn, hij heeft boven de 80 snelheid en versnelling, samen met 90 kracht is hij moeilijk van de bal af te krijgen, hoewel zijn lage balans dat iets minder effectief maakt. Met 84 afmaken en 83 schotkracht kan hij goed afmaken.

 

 

 

Van der Vaart8. Rafael van der Vaart

Pluspunten: Flair en 4* skillmoves, is een uitstekende spelmaker en een snel reactievermogen

Minpunten: Fysieke stats vallen een beetje tegen en is snel geblesseerd

Helaas zal Van der Vaart het WK in Brazilië missen door een kuitblessure, maar gelukkig kunnen we nog virtueel genieten, van de inmiddels 31-jarige spelmaker. Hij heeft echter een kleine downgrade gekregen in FUT World Cup, zo heeft hij nu 82 vrije trappen in plaats van 88 vrije trappen. Zijn fysieke attributen laten hem echter in de steek, want deze zijn niet meer wat ze geweest zijn.

 

 

 

Huntelaar7. Klaas-Jan Huntelaar

Pluspunten: Is een echte afmaker, kan aardig koppen, finesse schot

Minpunten: Fysiek niet top, work rate(aanvallend) is van hoog naar middelmatig gegaan

Hij is na nagenoeg ongewijzigd gebleven in FUT World Cup ten opzichte van FIFA 14 Ultimate Team, hij kan dus met zijn 88 afmaken, 89 positionering, 88 reacties en 84 schotkracht goed de bal in de doel schieten. Fysiek blinkt hij eigenlijk nergens in uit, op zijn reacties na.

 

 

 

 

 

Courtois6. Thibout Courtois

Pluspunten: Heeft een ‘Verre uitworp’ kenmerk en hoge balbehandeling(88)

Minpunten: Uitrappen is redelijk laag (69)

Hij is ongewijzigd gebleven ten opzichte van zijn FIFA 14 kaart, met zijn 86 reflexen en 84 positionering kan hij veel ballen onderscheppen. Zijn lengte (199cm) helpt hem daar ook bij. Een speler met veel potentie, is nog onduidelijk of Courtois na het WK nog bij Atlético Madrid zal blijven omdat hij nog eigendom van Chelsea is.

 

 

 

Sneijder5. Wesley Sneijder

Pluspunten: Hoog curve (88), is een spelmaker van hoog niveau, heeft de kenmerken ”Afstandsschoten” en ”lange ballen”,90 visie en 85 vrije trappen, tweebenig

Minpunten: Slechts 64 uithoudingsvermogen

Heeft een lichte upgrade met zijn snelheid gekregen, versnelling van 75 naar 76 gegaan, sprintsnelheid van 70 naar 72. Sneijder heeft echter een downgrade gekregen op positionering, deze is van 79 naar 75 gegaan. Los van dit blijft het een spelmaker met hoge attributen en zal een van de beste spelers zijn van Nederland.

 

 

 

Kompany4. Vincent Kompany

Pluspunten: Snel voor verdediger, sterk met 89 kracht, 82 balcontrole, 74 dribbelen, 80 korte pass, 90 staande tackle en76 lange pass

Minpunten: Geen

Is een van de beste spelers uit België op dit moment en is landskampioen geworden met Manchester City. Los van zijn hoge verdedigingsattributen, kan hij ook goed uit de voeten als meevoetballende verdediger, met 80 korte pass en 76 lange pass. Wordt vaak gelinkt met een vertrek naar FC Barcelona.

 

 

 

Hazard3. Eden Hazard

Pluspunten: 90 dribbelen, 89 balcontrole, 4* skillmoves en zwakke been, 91 versnelling, 92 lenigheid en 90 balans, 81 afmaken en 86 korte pass

Minpunten: 63 kracht en 59 springen

Een van de grootste talenten van de wereld. Zijn 90 dribbelen gepaard 89 balcontrole en 4* skillmoves kunnen een grote bedreiging vormen voor de defensie.

Hazard heeft bijna op alle aspecten een flinke downgrade gekregen, zo heeft hij van 86 vrije trappen, nu maar 79 vrije trappen gekregen. Zijn 86 volleys, zijn ook downgraded naar 79 en heeft hij in plaats van 89 curve nu nog maar 82 curve. Fysiek is het talent van het jaar speler er ook op achteruit gegaan. Hij heeft 9 punten moeten inleveren op reacties en houdt er dus 84 van over, van zijn 96 lenigheid moest hij er ook 4 van inleveren en heeft hij niet langer meer 94 versnelling maar 91 versnelling.

 

Robben2. Arjen Robben

Pluspunten: 93 dribbelen, 89 afstandsschoten, 87 positionering, 93 versnelling en 91 sprintsnelheid

Minpunten: 4* skillmoves zijn downgraded naar 3* skillmoves en heeft slechts 2* voor zijn zwakke been

De speler van Bayern München zal samen met Van Persie en Sneijder een van de drie steunpilaren moeten vormen tijdens het WK. Zijn kaart is nagenoeg identiek gebleven alleen is hij van RM positie naar RW gegaan. Een minpunt is dat zijn 4* skillmoves zijn downgraded naar 3* skillmoves, waardoor hij minder trucjes kan doen dan voorheen. Los van dat heeft Robben heel veel hoge attributen en zal een aanwinst voor bijna alle teams in FUT World Cup zijn.

 

 

 

Van Persie1. Robin van Persie

Pluspunten: 91 afmaken, 91 balcontrole, 92 volleys, 90 schotkracht, 92 positionering en87 afstandsschoten

Minpunten: Balans en springen zijn aan de lage kant

Is sinds kort topscorer aller tijden van Nederland. Van Persie is samen met Robben en Sneijder een van de beste spelers van Nederland. Heeft een lichte upgrade gekregen ten opzichte van zijn oude kaart, zo heeft Van Persie nu 91 balcontrole in plaats van 88 balcontrole, ook is zijn positionering van 90 naar 92 gegaan.

De ex-Arsenal speler heeft door blessures maar 18 keer kunnen spelen in het afgelopen seizoen, desondanks wist hij 12 doelpunten weten te maken.

Meer in FIFA 14

FUT Team of the Week – Week 49

Bastiaan10 september 2014

FUT Team of the Week – Week 48

Bastiaan3 september 2014

Deadline-dag batch zomertransfers doorgevoerd in FUT 14

Kalax033 september 2014