FIFA 14

FIFA 14 preview

FIFA 14
@fifabenelux

Zoals elk jaar werden wij van FIFA Benelux ook net voor de release van FIFA 14 weer uitgenodigd op het hoofdkwartier van EA Nederland te Amsterdam. We kregen deze keer echter niet de definitieve versie van de nieuwe FIFA te spelen, maar een versie die pas voor 95% af is. Dit houdt in dat een aantal kits nog niet in de game zaten, en dat de gameplay zelf ook nog wat aangepast zal zijn in de finale versie.

FIFA 14 preview FIFA 14 preview

We merkten wel dat die gameplay moeilijker is ten opzichte van FIFA 13, het spelinzicht van de gamer is belangrijker geworden in plaats van het gebruik van spelers met veel snelheid. De kracht van de spelers kan je ook helpen om duels te winnen, waarna je bijvoorbeeld via een steekbal een aanvaller vrij voor de keeper kan zetten. Ook de geplaatste schoten zijn sterker dan in FIFA 13, waardoor wij een aantal schitterende goals gescoord hebben tijdens de speelsessie die wij hadden. De variatie in schoten is tevens een toevoeging voor de game, waardoor we veel verschillende doelpunten gezien hebben. Net als in het echt voetbal waren daar zowel prachtgoals als lelijke geluksgoals bij.

Lees verder om onze volledige preview te lezen.


We merkten trouwens ook op dat deze pre-build toch ietsje vlotter speelde dan de demo. Passes gingen iets harder, dribbelen viel ook beter mee. Net zoals in de demo is goed te merken dat elke stap die een speler zet nu belangrijk is, maar in de definitieve versie lijkt dat iets beter uitgebalanceerd.

Op grafisch gebied is FIFA 14, op de gezichten van sommige spelers na, niet beter dan zijn voorganger FIFA 13, hiervoor zullen wij moeten wachten op de Next Gen versie van FIFA 14. Wel zijn we een aantal schitterend nagemaakte faces tegengekomen, zoals van dat Marouane Fellaini, de Belgische voetballer van Manchester United.

Naast het spelen van een flink aantal matchen hadden we ook de optie om heel even de manager mode te kunnen testen. Helaas moeten we melden dat het niet mogelijk is om de manager verder uit te bouwen qua uitzicht dan in FIFA 13: verder dan huidskleur, postuur, kleding en kleur van kleding komen we niet. Wel is er gelukkig nog steeds de optie van Europees voetbal in het eerste seizoen, en anders dan in FIFA 13 spelen nu ook de clubs die bij ‘overige’ te vinden zijn Europees. Naast Olympiakos en Galatasaray staat daar nu ook Shaktar Donetsk bij, wat een welgekomen toevoeging is. Op het Dynamo Kiev van Lens, Mbokani en Belhanda is het echter nog minstens een jaartje wachten.

Verder is er de optie om bij het begin van het eerste seizoen transfers uit te schakelen. Zo kan je al zeker tot de winterstop met de huidige teams spelen, zonder de bekende frustratie over onrealistische of zelfs ronduit belachelijke transfers. Nog opvallend is dat in de newsfeed in het begin van de carrière de belangrijkste transfers die in het echt doorgevoerd zijn kort belicht worden. Toen wij als trainer van Anderlecht aan de slag gingen kwam er meteen een heel artikel over de overstap van De Sutter naar Brugge.

Conclusie:
FIFA 14 is op grafisch gebied niet beter dan FIFA 13, maar qua gameplay heeft EA Sports dit jaar eens te meer een goede game neergezet welke het maximale uit de huidige generatie consoles haalt. De aanpassingen lijken misschien klein, maar ze zijn met velen en hebben wel degelijk een grote impact op de manier waarop FIFA gespeeld wordt. Door de overige gamemodes die zijn toegevoegd, zoals onder andere coöp seizoenen, is het een game die ons zeker weer een jaar bezig zal houden.

 

Wegens technische problemen is reageren op de website momenteel niet mogelijk, uiteraard is dit wel mogelijk op het forum.

Meer in FIFA 14

FUT Team of the Week – Week 49

Bastiaan10 september 2014

FUT Team of the Week – Week 48

Bastiaan3 september 2014

Deadline-dag batch zomertransfers doorgevoerd in FUT 14

Kalax033 september 2014