FIFA 14

FIFA 14 Next Gen Elite Technique en In-Air toegelicht

FIFA 14
Michelangelo
@fifabenelux

Michelangelo was sinds maart 2013 aan FIFA Benelux verbonden als redactielid, waarin hij zich bezighield met schrijven van artikelen over FIFA 14 en de opvolgers hiervan. Deze redactie-medewerker houdt zich veel bezig met het spelen van FIFA, vooral met het maken van realistische carrières. Is verantwoordelijk voor de Rond de Tafel-serie. In de zomer van 2014 stopte Michelangelo als crewlid van FIFA Benelux.

Zoals al bekend was, zal er een geheel nieuw tijdperk ontstaan bij de release van FIFA 14 voor de next gen consoles. In de nieuwe video, die EA Sports heeft uitgebracht, hebben de producers het over de Elite Technique en In-Air Play. Hierdoor worden onder andere passes met de schouder én de borst mogelijk.

In onderstaande video beschrijven de FIFA-producers Nick Channon en David Rutter hoe de nieuwe toevoegingen de spelers op het veld een geheel nieuwe reeks moves bieden tijdens het spelen.


Dankzij de Next Gen consoles kan er veel meer geheugen gebruikt worden, wat inhoudt dat er veel meer in een game gestopt kan worden. Dankzij Elite Technique kunnen de spelers soepelere en realistische bewegingen en animaties maken, iets wat nog niet mogelijk was in voorgaande delen van de FIFA serie. Elite Technique zal zorgen voor nieuwe en verbeterde passing, schoten en animaties tijdens het spelen van FIFA 14.

In-Air Play is ook een mooi nieuw kenmerk. Nu kunnen er 3 á 4 spelers tegelijk omhoog springen om een kopduel aan te gaan, zoals bij een uittrap van de keeper, vrije trap of corner. Ook kan je de snelheid én de richting van een kopbal veel beter timen en controleren, wat een enorme verandering met zich mee brengt, qua spelbeleving.

Pro Instinct, hetgeen we eerder al eens benoemd hebben op FIFA Benelux, zal zorgen voor snellere reacties en een betere bewustwording van de spelers op het veld zelf. Precision Movement, eveneens al eens beschreven, zal ervoor zorgen dat de spelers in staat zijn om nog beter te bewegen, waardoor het dus veel realistischer zal worden. Over beiden onderwerpen verwachten we ook snel weer meer informatie te kunnen verstrekken.

 

Meer in FIFA 14

FUT Team of the Week – Week 49

Bastiaan10 september 2014

FUT Team of the Week – Week 48

Bastiaan3 september 2014

Deadline-dag batch zomertransfers doorgevoerd in FUT 14

Kalax033 september 2014