FIFA 14

FIFA 14 Next Gen details en screenshots vrijgegeven

FIFA 14
Kalax03
@fifabenelux

Van augustus 2013 tot april 2015 was Kalax03 één van de verantwoordelijken voor het posten van nieuws op FIFA Benelux. Door kort op het nieuws te zitten was hij altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van de FIFA-game.

De huidige generatie FIFA 14 is alweer een maandje uit, maar de next gen versies moeten ook nog samen worden uitgebracht bij de lancering van de Playstation 4 en de Xbox One. EA Sports heeft daarom nieuwe screenshots vrijgegeven en alle features opgesomd.
fifa14_ps4_liverpool_spurs_proinstincts fifa14_xboxone_tottenham_mancity_inairplay
”Elite Technique”
Door de nieuwe EA Ignite engine zijn er meer dan 1000 nieuwe animaties toegevoegd, wat nieuwe vaardigheden en lichaamshoudingen van de speler. Er zijn ook nieuwe passballetjes, openingspasses naar de zijlijn en lobballetjes toegevoegd samen met nieuwe animaties zoals uit balans zijn, geraakte schoten, paniekerig de bal draaien, reacties op gemiste schoten en meer.

En voor de eerste keer in FIFA, kunnen meerdere spelers tegelijkertijd in de lucht strijden voor een bal. Ook kun je de bal koppen met veel meer variatie, je kunt de kopkracht, richting en de hoek bepalen als spelers gaan strijden om de bal.

Lees snel verder om alle details en screenshots te bekijken.

”Pro Instincts”
Spelers maken beslissingen nu 4 keer sneller dan op de vorige generatie consoles, de Playstation 3 en Xbox 360. Beslissingen maken is nu gebaseerd op meerdere momenten per seconden, wat weer resulteert dat de spelers meer op hun hoede zijn in hun omgeving en ze reageren veel sneller. Afhankelijk van de situatie, kan een aanvaller achter de verdediger lopen, of zich alvast voorbereiden op een aankomende tackle. Tijdens het sprinten kan een speler een schijnbeweging of een sprong maken over een verdediger die een sliding aan het maken is, en dit terwijl de speler nog in balbezit blijft. Verdedigers zullen meer mogelijkheden herkennen om hun team te ondersteunen of meer druk te zetten tegen hun tegenstanders om meer balans te creëren .
fifa14_xboxone_psg_marseille_elitetechnique
De gameplay gaat dynamischer worden in de Next Gen FIFA 14, wat voor veel unieke situaties zal zorgen. Spelers gaan zich interactief bezig houden met spelers vanuit de zijlijn gedurende de wedstrijd. Spelers gaan met haast naar de ballenjongens rennen als ze laat in de slotfase zitten. In de opbouw van een corner, zullen spelers de strijd met elkaar aangaan om een goede positie te krijgen in het strafschopgebied.
fifa14_xboxone_psg_marseille_elitetechnique fifa14_ps4_dortmund_psg_inairplay
”Precision Movement”
De gameplay in FIFA 14 is deels gebasseerd op ”True Player Motion” en moet een nieuw gameplay gevoel opleveren. Spelers hebben nu unieke animaties voor elke stap in plaats van loopjes waarvan de animaties zich keer op keer herhaalt. Verder gebruiken spelers realistische bewegingen om hun gewicht te verplaatsen van been naar de andere been als spelers rennen. Daardoor lijkt het minder alsof spelers glijden over het veld en lijken ze echt op gras te lopen, wat ten goede komt van het realisme, gevoel en uiterlijk.

Spelers zullen geleidelijk snelheid verliezen of krijgen als ze rennen maar hebben nog een snelheidsboost ter beschikking. Als je het verkeerd gebruikt of als je er teveel op vertrouwt, dan kan dat erg in het nadeel werken. Als er een situatie is waarbij het spel ineens in een cruciale fase belandt, zoals in een counter, dan heeft de speler nog wat energie over om te sprinten, zo is er nog balans om te verzekeren dat elke wedstrijd nog steeds authentiek aanvoelt. En meer karakteristieke eigenschappen van een speler zal zichtbaar worden zoals een speler rent over het veld, bijvoorbeeld Ronaldo met zijn loopje of Robben met zijn dribbel beweging.

fifa14_xboxone_barcelona_realmadrid_inairplay_hd

Living Worlds
Elke voetbalfan weet dat een goede sfeer bijdraagt aan het moraal van de teams die op het veld staan. In FIFA 14 Next Gen komt het publiek tot leven, waarbij de virtuele fans zullen reageren op alle acties die jouw team doet. De verbeterde technologieën die Next Gen kan bieden zorgen ervoor dat het publiek een grafische vooruitgang zal beleven, nu de poppetjes eindelijk 3D zijn.
fifa14_xboxone_etihad_livingworlds_crowd fifa14_ps4_sansiro_livingworlds_crowd
Met de nieuwe In-Game Director zal je in FIFA 14 nog meer de belevenis krijgen dat je naar een echte voetbalwedstrijd aan het kijken bent. Met meer dan 120 camera posities zal je elke wedstrijd goed in beeld kunnen krijgen. Ook zal je gedurende de wedstrijd, tijdens dode spelmomenten zoals corners of vrijetrappen, herhalingen zien van hoogtepunten van de wedstrijd, iets wat in vorige FIFA’s nog niet mogelijk was. Ook de standaard camera van de aankomende FIFA zal anders zijn dan op de huidige consoles, omdat deze wat lager zal hangen zal je meer zien van het publiek. Ook zal je voor- en tijdens de wedstrijd beelden van camera’s zien die vliegen over het stadion of de omgeving van het stadion laten zien.

De EA Sports Ignite engine zal niet alleen de grafische kanten in en rond het stadion verbeteren, maar natuurlijk ook bij de spelers. Door een nieuwe techniek is het mogelijk om realistische kreukels gedurende bewegingen van spelers te zien. Ook zal je de aantastingen van gras, modder en water zien op het veld.

Reageren op de website momenteel niet mogelijk, uiteraard is dit wel mogelijk op het forum.

Meer in FIFA 14

FUT Team of the Week – Week 49

Bastiaan10 september 2014

FUT Team of the Week – Week 48

Bastiaan3 september 2014

Deadline-dag batch zomertransfers doorgevoerd in FUT 14

Kalax033 september 2014