FIFA 14

Eerste details Career Mode FIFA 14

FIFA 14
@fifabenelux

Zoals je in het artikel Eerste details gameplay FIFA 14 hebt kunnen lezen mocht FIFA Benelux in Parijs een evenement bijwonen waarbij de eerste details van FIFA 14 bekend gemaakt werden. Waar we in ons eerdere artikel de gameplay veranderingen hebben beschreven, wordt dit artikel gewijd aan de eerste aankondigingen over de Career Mode van FIFA 14. In voorgaande jaren heeft EA nooit zo vroeg al iets kunnen of willen loslaten over Career Mode, dus producers Nick Shannon en Sebastian Enrique waren erg trots op het feit dat dit nu wel kon. Echt veel kwamen we echter niet te weten. Het uiterlijk van de Career Mode is dit jaar op de schop gegaan, waardoor je sneller bij alle verschillende elementen kan.

FIFA 14 Career Mode

Lees ons hele artikel om alle aangekondigde details over de Career Mode te weten te komen.

Over transfer-mogelijkheden, nieuwe competities of meer opties om het uiterlijk van de manager te veranderen konden de twee producers nog niets zeggen, maar wel lieten ze weten dat de manier waarop je naar spelers op zoek gaat drastisch verandert. Ratings gaan immers nog niet van in het begin helemaal bekend zijn, en dus wordt er met scouting gewerkt. Let wel op: dit staat los van jeugdscouts. Wat je nu doet is aan je scout laten weten wat voor type speler je zoekt, bijvoorbeeld een grote, sterke centrale verdediger of een snelle flankspeler. Je scout geeft dan een hoop opties, waaruit jij enkele spelers kiest die gescout dienen te worden gedurende het seizoen. Hoe vaker een speler gescout wordt, hoe meer details er over zijn kunnen bekend worden. Hierdoor kan je ook tijdens het seizoen zelf met transfers bezig zijn, en niet enkel tijdens de transferperiode. Het is immers de bedoeling om voor dat die transferperiode aanbreekt een goed idee te hebben welke spelers je daadwerkelijk wilt kopen.

FIFA 14 - Scout netwerk

FIFA14_X360_CareerModeScoutReport_Obertan_3rdUpdate_View1_WM

Scoutingsrapporten in FIFA 14.

Dit systeem werkt echter ook in lagen: Spelers uit de eigen competitie en de wereldwijd bekende spelers ga je minder lang moeten scouten, terwijl een speler uit de tweede klasse van een ander land of uit de Braziliaanse competitie in het begin een grote onbekende is, en je scouts hem vaker aan het werk moeten zien om zijn kunnen in te schatten. Verder werd bekend dat het simuleren van een lange periode in de Career Mode nu sneller zal gaan, zonder onderbrekingen van mails van je assistent trainer en dergelijke.

De komende maanden zullen we steeds meer informatie krijgen over FIFA 14, dus blijf FIFA Benelux volgen voor het laatste nieuws omtrent de game.

Meer in FIFA 14

FUT Team of the Week – Week 49

Bastiaan10 september 2014

FUT Team of the Week – Week 48

Bastiaan3 september 2014

Deadline-dag batch zomertransfers doorgevoerd in FUT 14

Kalax033 september 2014