FIFA 13

Verbeter je skills: Skill Games

FIFA 13
@fifabenelux

Een nieuwe toevoeging in FIFA 13 is het spelen van de zogeheten Skill Games. Hier kun je in de Arena bij verschillende uitdagingen met betrekking tot dribbelen, passen, schieten, penalty’s en vrije trappen de bronzen, zilveren of zelfs gouden medaille proberen te behalen. Als je die medailles hebt weten te verkrijgen, is het aan jou om de ‘ultimate’ Skill Challenge te voltooien.


Het 8-tal screenshots hierboven geeft een duidelijk beeld van de Skill Games.

Meer informatie over de Skill Games krijg je als je het volledige artikel leest.

In plaats van dat je voorafgaand aan een wedstrijd een balletje in de goal probeert te trappen, zul je voortaan genieten van één van de vele sessies die voltooid moeten worden. Hiervoor krijg je naar het schijnt geen speler van het team waarmee je op dat moment speelt aangewezen, maar mag je ‘gewoon’ je favoriete voetballer uitkiezen. De sessies zullen grotendeels willekeurig voor je worden geselecteerd, maar dan meestal wel zo dat je een oefening doet waarin je nog niet veel vooruitgang hebt geboekt. Als je gewoon vanuit het hoofdmenu naar de Skill Games toegaat, kun je uiteraard gewoon zelf bepalen waarop je precies gaat oefenen.

Vooral voor beginnend FIFA-gamers is het een erg handige manier om de voetbalgame beter onder de knie te krijgen. Maar ook voor de ervaren speler zitten er pittige uitdagingen bij, waardoor ook deze groep de vaardigheden die zij bezitten verbeteren.  Je kunt bijvoorbeeld proberen om een bal vanaf een bepaalde afstand in een bak te schieten of om de pylonen heen te slalommen. Geen makkie, maar natuurlijk wel zeer vermakelijk.

Des te meer je vordert, des te moeilijker het logischerwijs wordt. Dit doet EA door verdedigers toe te voegen, de ruimtes te verkleinen, het aantal pogingen die je mag doen te verminderen of je besturing op handmatig te zetten. In de afbeelding van het tennis-voetbal zie je een muur in het midden staan. Als je het goed doet, wordt de muur hoger en het speelveld kleiner.
Met behulp van de online scoreborden, die vertellen hoe goed of juist slecht jouw vrienden het op bepaalde onderdelen hebben gedaan, kan jij je kennissen tonen hoe goed je bent en probeer je uiteraard bovenaan te eindigen!

Meer in FIFA 13

Moddingway FIFA 13 mod update

Alex30 juli 2013

Compilatie ”Unlocked Edition II” door Kazooie94

Jordi29 juli 2013

Update: FIFA-spelers bepalen spits van het MLS All-Star team

Kingsls3 juli 2013