FIFA 13

[GC12] Vraag & Antwoord FIFA 13

FIFA 13
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

FIFA Benelux kon gisteren in Keulen opnieuw aan de slag met FIFA 13, waardoor we na een speelsessie van enkele uren een goed beeld hebben gekregen van de gameplay. In de voorbije dagen stelde meerdere bezoekers, leden en volgers van FIFA Benelux vragen over de game, welke we in dit artikel proberen te beantwoorden. Lees snel het hele artikel, om alle vragen met antwoorden te bekijken.

Vraag: Lijkt FIFA 13 veel op FIFA 12?
Antwoord: Als je start met FIFA 13 zul je niet heel erg veel verschillen merken, echter na een aantal potjes ga je de verbeterde gameplay echt merken. Bijvoorbeeld de loopacties van spelers, door de Attacking AI, om vrij te lopen of buitenspel te voorkomen helpen echt bij het opzetten van een goede aanval. Uiteindelijk merk je dat de goede basis uit FIFA 12 flink verbeterd is en daardoor FIFA 13 echt een goede game is.

Vraag: In de eerste gameplay zag je dat spelers al uit zich zelf diep gingen lopen, is dat echt uit je zelf of moet je dan op een knopje moet drukken?
Antwoord: De spelers zijn slimmer geworden in FIFA 13 wat je merk aan hoe ze lopen, zowel uit zichzelf als je op L1 / LB drukt om een speler diep te sturen.

Vraag: Welke stadions zullen er in FIFA 13 zitten?
Antwoord: In een trailer zagen we al White Hart Lane van Tottenham Hotspur als nieuw stadion, complete stadionlijst is nog niet bekend.

Vraag: Zijn er geen belachelijke gele/rode kaarten en vrije trappen/penalties voor iets wat geen overtreding is net zoals in FIFA 12?
Antwoord: Ook de verdediging positioneert zich beter in FIFA 13. Met de tackles en slidings die iets verbeterd zijn, in combinatie met de scheidsrechter die beter afgesteld staat, zal dit zeker beter zijn in de game.

Vraag: Is het juichen verbeterd na een doelpunt?
Antwoord: Dit is hetzelfde als in FIFA 12, er zullen nog een aantal manieren bijkomen voor het vieren van je doelpunten. Zoals we eerder zagen kan je in FIFA 13 juichen als Balotelli.

Vraag: Is het Nederlandse commentaar veranderd in FIFA 13?
Antwoord: Er is nog helemaal niks bekend over het Nederlandse commentaar in FIFA 13, dit zullen we dus moeten afwachten.

Vraag: Is schieten, passen en koppen realistischer geworden?
Antwoord: Ja, door de juiste snelheid mee te geven aan een schot of pass zal hierdoor een effect ontstaan waardoor deze erg gevaarlijk kunnen worden. Wel is het zaak dat je iets preciezer bent dan in FIFA 12, maar dit leer je vanzelf.

Vraag: Is de buitenspel regel verbeterd? Zoals spelers die automatisch niet aan het spel deelnemen?
Antwoord: Wij hebben enkele situaties gehad waaruit bleek dat de buitenspelregel is aangepast. Hoe goed dit daadwerkelijk is geworden zullen we moeten afwachten, aangezien we niet erg vaak in zo’n situatie kwamen tijdens het spelen.

Vraag: Naar het schijnt zouden fotografen van positie veranderen achter het doel, zouden politie en stewards nu patrouilleren en is het publiek meer levendiger, zou dit kloppen?
Antwoord: Fotografen en politieagenten zie je inderdaad bewegen langs de velden.

Vraag: Is het niet veel moeilijker doordat de balaannames niet gelijk goed zijn?
Antwoord: Het is veel realistischer als een bal niet gelijk als een magneet aan je voeten plakt. Af en toe zul je dus een nadeel ondervinden als de bal wat van je voet afschiet, maar dit kan ook zeker in je voordeel werken.

Vraag: Zijn de vrije trappen, met alle nieuwe mogelijkheden, niet veel moeilijker om te besturen?
Antwoord: Dit vergt inderdaad even wat oefening, maar het is wel mogelijk. Wij verwachtten dat hier kort voor of na de release van de demo meerdere video-tutorials voor zullen verschijnen.

Vraag: Is de Impact engine beter?
Antwoord: Zeker. Wij hebben geen last gehad dat spelers in elkaar bleven haken of meters doorschoten.

Vraag: Welke competities zitten er in FIFA 13?
Antwoord: De Saudi Professional League zit volgens de officiële site van de Saudi Arabische voetbalbond in de game. Ook hierbij is het afwachten op de definitieve en volledige lijst.

Vraag: Zijn de menu’s wat soepeler?
Antwoord: Dit was één van de positieve punten die we merkte toen we de game startte, dus ja.

 • wem15

  Mooi man!

 • Superpieter123

  Goed geschreven Jordi!

 • Thijsju

  Kun je skill games met twee spelers spelen????

  • Jeremy

   Nope, niet mogelijk.

 • Azriaxx

  Bots! Mooi om te lezen dat de menu’s wat vloeiender zijn. Dat vond ik echt gruwelijk irritant. Heb er zin in!

 • LNickyL

  Hallo. Ziet er echt een vet spel uit. EA heeft zijn huiswerk weer fijntjes afgemaakt. Eén vraagje wel. Met dat je nu bondscoach bent, zitten er nu WK’s en EK’s in of zijn het enkel vriendschappelijken? En brengt dat dan meer internationale teams met zich mee? En bedraagt de manager mode nu meer dan 15 seizoenen dan?

  • LNickyL

   Sorry nog 1 iets vergeten: komt er een WK van clubs ook in of niet? Excuses.

 • van_cannegem

  bij buitenspel , is het daar ook mogelijk dat lijnrechters de verkeerde beslissingen nemen (zoals in de echte wereld het redelijk vaak gebeurd)? Het zou wel fijn zijn om eens door te mogen gaan of te scoren vanuit buitenspel, en tevens zou het vloeken worden als de tegenstander kan scoren of een actie kan maken uit buitenspel… dit zou het spel wel realistischer maken

  • Jordi

   Nee, dit zit niet in het spel. Buitenspel situatie’s worden altijd als buitenspel afgefloten.
   Wel is de scheidsrechter beter tov van FIFA 12 en wacht hij iets langer af of de speler wel deelneemt aan het spel.

   • Maarten0707

    beter

 • Appel

  Wanneer horen we welke stadions en competities in de game zitten?

  • Jordi

   Dat kan nooit lang meer duren, over iets meer dan 4 weken is de release al. Daarbij komt dat EA Sports Season Ticket-houders in Amerika de game al vanaf 22 september kunnen spelen, dus waarschijnlijk zullen die mensen sowieso een lijst publiceren, als het al niet eerder gebeurd is.

Meer in FIFA 13

Moddingway FIFA 13 mod update

Alex30 juli 2013

Compilatie ”Unlocked Edition II” door Kazooie94

Jordi29 juli 2013

Update: FIFA-spelers bepalen spits van het MLS All-Star team

Kingsls3 juli 2013