FIFA 13

Eerste FIFA 13 details

FIFA 13
Chris
@fifabenelux

Chris van Deuren runt al sinds 1998 de FIFA Benelux site. Sinds dat jaar is Chris al bezig met het schrijven van artikelen omtrent de FIFA-serie, vele events in zowel binnen- als buitenland werden bezocht om de community te voorzien van het laatste nieuws en indrukken van speelsessies. Chris is verantwoordelijk voor de technische en inhoudelijke aspecten van FIFA Benelux

De eerste FIFA 13 details en screenshots zijn op verschillende websites opgedoken. EA wil de details nog niet officieel bevestigen, aangezien wij de informatie toch zeer serieus nemen willen we deze graag met de FIFA Benelux bezoekers delen.

De details zouden afkomstig zijn van een recente showcase in Londen waar EA hun FFA 13 liet zien aan de pers. Wie de details uiteindelijk als eerste op internet geplaatst heeft is niet duidelijk.

David Rutter, de bekende FIFA producer heeft op de showcase 5 belangrijke verbeteringen besproken.

First Touch Control
De aanname van de bal en de controle over de bal zal realistischer zijn. Het zal lastiger zijn om de bal aan te nemen. De kracht, de snelheid. de hoogte van de bal en de technische vaardigheden van de speler zullen van belang zijn om de bal succesvol aan te kunnen nemen.

Player Impact
De Player Impact engine die in FIFA 12 werd geïntroduceerd is sterk verbeterd. Er zullen geen onrealistische animaties meer voorkomen.

Complete Dribble
In FIFA 12 was het mogelijk om te dribbelen door de richting te wijzigen, in FIFA 13 is dit niet meer mogelijk.

Tactical Free-Kicks
Het zal mogelijk zijn om met 3 spelers rondom de vrije trap te gaan staan om zo de tegenstanders verdediging en keeper voor de gek te houden. Een nepschot gevolgd door het afleggen van de bal naar een speler die uit de muur beweegt hoort straks tot de mogelijkheden. Ook de verdediging krijgt meer mogelijkheden ze kunnen meer spelers in de muur zetten en een speler uit de muur laten lopen om het schot te blokkeren.

Attacking AI
De aanvallende CPU heeft een grote verbetering ondergaan. De CPU zal slimmer lopen en passen. De aanvaller zullen de buitenspelval beter weten te omzeilen om zo met de bal op jouw doel af te stormen.

Meer in FIFA 13

Moddingway FIFA 13 mod update

Alex30 juli 2013

Compilatie ”Unlocked Edition II” door Kazooie94

Jordi29 juli 2013

Update: FIFA-spelers bepalen spits van het MLS All-Star team

Kingsls3 juli 2013