FIFA 12

OXM praat over “the biggest change” van FIFA 12

FIFA 12
@fifabenelux

Op de website van The Official Xbox Magazine (OXM) is alvast een kleine preview gegeven van wat er deze maand in hun blad komt over FIFA 12. Hoofd gameplay ontwikkelaar Aaron McHardy praat over het nieuwe paradepaardje van FIFA 12, namelijk de Impact Engine.

In plaats van de standaard bots animaties en de blessure berekeningen van de oudere games, komt er de ”Impact Engine”, die er voor zorgt dat het realisme van het spelen drastisch verbeterd word, zo claimt EA Canada.

”Het is de grootse verandering die we hebben gemaakt, aangezien we de engine opnieuw hebben gebouwd voor de next-gen consoles. Ik bedoel, we hebben de engine helemaal vanaf de grond aan weer opgebouwd, dus groter dan dit kan het niet, aangezien we een groot deel van het spel aanpassen is het een gigantische verandering.

Het lost ook een aantal problemen op voor ons dit jaar, het geeft ons een betere nauwkeurigheid, een beter momentum, meer realistische resultaten en het lost veel situaties op wat we voorheen nooit voor elkaar kregen.

Eén van de gebieden wat the ”Impact Engine” beïnvloedt is het tackelen. Als een tackelende partij (speler dus) je zwaaibaan raakt, dan moet je de mogelijkheid hebben om recht te blijven, maar als hij je standbeen raakt, ga je naar de grond als een zak aardappelen, bij wijze van spreken.

Nu geven we de speler meer bewegingsvrijheid, zodat hij in deze nieuwe situaties kan komen en deze coole en interessante dingen kan zien. Het legt tevens de grondslag voor dingen waar we ons in de toekomst in kunnen verdiepen.

Als je nadenkt over de veerkracht van de speler en de mogelijkheid voor iemand om een tik te krijgen en vervolgens verder te dribbelen, die hadden we voorheen niet. Nu hebben we dat grijze gebied en het is iets waar we mee kunnen spelen in de toekomst, gewoon om aan te geven waar we heen willen.”

Op 10 mei ligt het blad in de winkels en daar is nog veel meer FIFA 12 nieuws in te vinden, waaronder hoe EA het defensieve spel heeft aangepakt.

Meer in FIFA 12

Tweede facepack Marius voor FIFA 12

Marius15 september 2012

International Facepack Vol. 1 by Marius

Marius10 september 2012

PS3 toernooi Amsterdam 16 september

Chris28 augustus 2012