FIFA 12

Meer details FIFA 12 bekend gemaakt

FIFA 12
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

Op 12 april konden we al de eerste twee screenshots van FIFA 12 laten zien, vandaag is het de beurt om een aantal details uit de doeken te doen. Uit het Franse Playstation Magazine Officiel heeft de eveneens Franse website FIFA FUMA informatie losgeweekt over het nieuwste deel in de FIFA-reeks. Zo worden de eerste details van de nieuwe technologieën “Impact Engine” en “Pro Player Intelligence” beschreven en zal ook informatie over blessures en het publiek in FIFA 12 besproken worden.

  • FIFA 12 zal gebruik gaan maken van een “Impact Engine”, dit wil zeggen dat alle botsingen tussen spelers met bijvoorbeeld de armen, knieën of heupen ook werkelijk effect hebben op de tegenstander. Dit zorgt voor realistische duels tussen de beide spelers.
  • Blessures zullen beter worden uitgewerkt in het nieuwste deel van de FIFA reeks. Wanneer een speler te lang door speelt met een lichte blessure zal deze tijdens de wedstrijd kunnen verergeren.
  • Het pass-systeem zal op de schop gaan met de zogeheten “Pro Player Intelligence”. De toevoeging moet ervoor zorgen dat wanneer je een pass geeft naar een medespeler die ver van je afstaat niet gegarandeerd aankomt. Hierdoor zullen ballen die blind worden gegeven over lange afstand vaker mislukken. .
  • Het in FIFA 11 geïntroduceerde Personality + zal worden aangevuld en verbeterd, waardoor ook de speelwijze van de AI afhankelijk is van de spelers.
  • Eén van de verwijten van FIFA 11 was dat de AI zeer onmenselijk overkwam, omdat deze zelden een fout maakte. Dit is in FIFA 12 aanzienlijk verbeterd waardoor de AI ook regelmatig op een foutje te betrappen zal zijn. EA Sports neemt een voorbeeld aan Cesc Fàbregas, tegenstanders zullen namelijk voorzichtiger reageren wanneer de Spaans international aan de bal is.
  • In de community werd vaak aangegeven dat er te weinig sfeer in de stadions van FIFA 11 zat. EA Sports heeft deze kritiek opgepikt en zal zich voor FIFA 12 laten inspireren door fanatieke supporters van Engelse voetbalclubs.
  • FIFA 12 zal drie nieuwe arena’s bevatten.
  • Het dribbelen zal gedetailleerder worden in de game.
  • Er zal een nieuwe camera-positie aan de bestaande worden toegevoegd.
  • De menu’s zullen een eenvoudigere interface krijgen.

Meer in FIFA 12

Tweede facepack Marius voor FIFA 12

Marius15 september 2012

International Facepack Vol. 1 by Marius

Marius10 september 2012

PS3 toernooi Amsterdam 16 september

Chris28 augustus 2012