FIFA 12

FIFA Online op het hoogste niveau

FIFA 12
@fifabenelux

Toen ik begon met FIFA in 2003 waren er niet zoveel online mogelijkheden. Anno 2012 stinkt het van de toernooien, mensen en de prijzen. Waar je vroeger via MSN elkaar toevoegde en vroeg om over Direct-IP een wedstrijdje te spelen kun je tegenwoordig elkaar toevoegen in FIFA zelf en is het appeltje-eitje om tegen elkaar te spelen. Hierdoor is het gamen steeds meer in trek gekomen bij de voetballiefhebbers.

Het programma mIRC is de afgelopen jaren uitgegroeid tot nummer één communicatie programma voor FIFA gamers. Het is een programma waarin je connect op Quakenet en ieder land, team en persoon zijn eigen kanaal en is vrij van het maken van ieder kanaal. Ieder kanaal begint met # en mag maximaal 25 tekens hebben, #fifabenelux bijvoorbeeld. Klik HIER voor een uitgebreide uitleg van het chat programma mIRC.

De internationale FIFA-Scene is ook gegroeid door de verschillende site’s die toernooien en dergelijk aanbieden. Momenteel voeren ESL, Consoles, FifaLeagues en VirginGaming de boventoon in het “FIFA Wereldje”

ESL – www.esl.eu
ESL is één van de bekendste websites onder PC gamers. Elk land heeft zijn eigen toernooien en “ladders” hoe zij dat noemen. De Europese sectie heeft ook een eigen deel op ESL. Hier komen alle landen bijeen en is het de bedoeling dat je door middel van zoveel mogelijk te spelen een plekje in de top 20 bemachtigd.
Ook zijn er op mIRC en ESL de nodige Teams, oftewel “clans”. Dit zijn teams die al jaren bij elkaar zijn en altijd weer op zoek zijn naar nieuw talent.
Als je in zo’n team zit dan speel je niet alleen 1on1 wedstrijden, maar dan is er ook de mogelijkheid om 2on2, 3on3 en 5on5 te spelen.
2on2 en 3on3 heeft op ESL sinds 2010 een nieuwe betekenis gekregen, je speelt niet meer 2 wedstrijden tegen elke tegenstander apart, maar je speelt nu samen met z’n 2en tegen je tegenstanders. Teamwerk is hierin vereist en je moet altijd controle houden over je verdediging en je spelers. Voor 3on3 geld dit hetzelfde.
Momenteel zijn er zo een kleine 70 mensen uit de Benelux actief op ESL en wereldwijd een kleine 5000 spelers.
Lijkt het je leuk om in contact te komen met actieve en ervaren FIFA spelers, neem dan gerust een kijkje op mIRC en zoals in de tutorial beschreven is het kanaal waar het allemaal gebeurt in de benelux; #esl.blx.fifa
Consoles – www.consoles.net
Consoles.net is in principe dezelfde site die dezelfde methodes hanteert als ESL. Het enige verschil is dat Consoles.net, ja de naam zegt het al alleen voor PS3 en XboX360 is.
Je maakt een account en via de actieve competities zoek je tegenstanders. Nadat je die gevonden hebt opent zich een chat venster waar je met je tegenstander afspraken kan maken over de wedstrijd.
FifaLeagues – www.fifaleagues.net
Fifaleagues is in 2005 opgericht door “fifaaddict”. Het begon met een kleine site waar iedereen hobbymatig zijn wedstrijden kon uitwerken, inmiddels is het een grote Gaming site worden met verschillende sponsoren en prijzen. Vroeger was het gebaseerd op FIFA PC, inmiddels alleen nog maar voor PS3 en XboX360.
VirginGaming – www.virgingaming.com
VirginGaming is de enige site om console games voor Geld te spelen. Bij alle andere site’s verdien je wel prijzen en kleine geldprijzen, maar bij VirginGaming bepaal jezelf je inzet en hoeveel je uiteindelijk gaat verdienen. Verdiep je eens in VirginGaming want het is zeker de moeite waard en je kan het zelf zo bont maken als je wil.
Mocht je verder vragen hebben over dit artikel, kun je mij gerust een berichtje sturen waarin ik je uiteraard te woord zal staan.

Meer in FIFA 12

Tweede facepack Marius voor FIFA 12

Marius15 september 2012

International Facepack Vol. 1 by Marius

Marius10 september 2012

PS3 toernooi Amsterdam 16 september

Chris28 augustus 2012