FIFA 11

FIFA Benelux bezoekt Gamekings Live

FIFA 11
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

FIFA Benelux was vorige week op de GamesCom in Keulen om de FIFA 11 uitgebreid te spelen, en te bestuderen. Vandaag was in Breda het Gamekings Live evenement waar onder andere FIFA 11 getoond werd aan het Nederlandse publiek, Jeremy en Jordi waren erbij namens FIFA Benelux om verslag uit te brengen.

Waar Jeremy vorige week in Keulen de kans kreeg om FIFA 11 uitgebreid te testen, was het voor Jordi de eerste keer dat hij live beelden te zien kreeg. Daarom heeft Jordi besloten een verslag te maken over zijn bevindingen over FIFA 11, die hij vandaag te zien kreeg via een de preview versie van FIFA 11 op de Xbox 360. Helaas mochten wij geen foto’s  of video’s opnemen in de zaal.


Gamekings presentator en al jarenlang fanatiek FIFA speler JJ verzorgde samen met Skate de presentatie van de nieuwste voetbal game van EA. Na een korte introductie over onder andere het Personality+ systeem, Pro Passing en 11 tegen 11 werd het tijd voor een wedstrijd. In de wedstrijd Real Madrid ? Barcelona konden we aardig wat veranderingen zien in vergelijking met FIFA 10. Allereerst viel mij op dat het veld er veel beter uitziet dan in FIFA 10 als ook dat de kits er gedetailleerder uitzien dan vorig jaar. Het publiek daarentegen is helaas nog steeds niet geüpdate en het ziet er dus jaren hetzelfde uit. Een kleine tegenvaller.

Gelijk na de aftrap werd duidelijk dat het Pro Passing systeem in combinatie met Personality+ een grote rol zal vervullen, omdat passes moeilijker te richten zijn en daardoor minder vaak aankomen. Personality+ zorgde er ook voor dat de duels om de bal erg realistisch overkwamen. Zo had Messi zijn eigen stijl bij het dribbelen en was Puyol een erg sterke verdediger. Op het middenveld van Real Madrid was te zien dat Van der Vaart technisch beter was dan Xabi Alonso, maar daar tegenover stond dat de passing van de Spanjaard nauwkeuriger was.

Verder werd aan ons bekend gemaakt dat vanaf FIFA 11 ook Co-Op online mogelijk zal zijn, op de Next Generation consoles (Playstation 3 en Xbox 360). Dit houdt in dat je samen met een vriend online tegen 2 andere online tegenstanders kan spelen. Nadat JJ en Skate niet tot scoren kwamen, werden er nog 2 wedstrijden gespeeld door mensen uit het publiek. Na het zien van deze wedstrijden constateerde wij dat de verdediging nu flink verbeterd is en dat deze zich beter terug knokt in een persoonlijk duel. Ook de scheidsrechters zijn verbeterd, zo word er beter gefloten worden buitenspel en wordt de voordeelregel beter toegepast. Ook keert de snel te nemen vrije trap terug in FIFA 11, waardoor je snel verder kunt met je aanval. Ook de keeper is in FIFA 11 een stuk slimmer, zo weet hij beter te anticiperen om speler die op hem afkomen of hoe hij moet staan tijdens dode spelsituaties.

Over het algemeen hebben wij na deze preview versie een goed beeld gekregen van FIFA 11. Wij verwachten dat het voor de gemiddelde FIFA gamer in het begin wennen zal wezen aan het nieuwe pass systeem, maar dat uiteindelijk dit als een goede verbetering wordt ervaren. Helaas kregen wij niet de gelegenheid om vandaag de game zelf te spelen en zullen we dus moeten wachten op de demo die op 15 september voor de PS3 en op 16 september voor de 360 en PC uitkomt. Op 30 september zal FIFA 11 in de winkels liggen op de Iphone, Mobiel, Nintendo DS, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, PC Wii en Xbox 360. Blijf natuurlijk FIFA Benelux volgen voor het laatste nieuws over FIFA 11!

Meer in FIFA 11

FIFA 11 niet meer online vanaf 11 januari

Chris14 december 2012

[Update] ESWC kwalificatie 4 en 25 september

Chris16 augustus 2011

Clan KnightS* op zoek naar versterking

Chris12 augustus 2011